16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Aulanko Golfin uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin oman kylän mies

Vesa Toivoselle golf on tuttu laji paitsi harrastuksena myös työn kautta.

Parikymmentä vuotta Aulankoa luotsannut Kari Kuivasaari siirtyy eläkkeelle.

Aulanko Golf oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Vesa Toivosen. Hän aloittaa työssään 4. maaliskuuta. Hämeenlinnassa asuva Toivonen korvaa tehtävässä Kari Kuivasaaren, jonka pitkä ura Aulanko Golfin toimitusjohtajana päättyy maaliskuussa Kuivasaaren jäädessä eläkkeelle.

Toivonen, 54, on tehnyt pitkän päivätyön myynnin ja markkinoinnin parissa. Viimeisimpänä hän vastasi kaupalliseen viestintään keskittyneen Kaimanan liiketoiminnasta.

”Olen saanut olla hienojen suomalaisten brändien kanssa tekemisissä. Olen ollut Suunnolla, Amerilla, Fiskarsilla ja Joutsen Finlandilla. Jos katsoo golfin kannalta, niin kyllähän Aulanko on yksi hienoimmista brändeistä, mitä Suomesta löytyy”, Toivonen sanoo.

Golftoimiala on Toivoselle entuudestaan tuttu Amerin-vuosilta.

”Toimin Wilsonilla myyntipäällikkönä, ja sitä kautta tunnen golfalaa ja siellä työskenteleviä ihmisiä.”

Kun Aulanko Golfin toimitusjohtajan paikka tuli hakuun, se herätti välittömästi Toivosen kiinnostuksen. Vähäinen porkkana ei ollut mahdollisuus tehdä työtä omassa kotikaupungissa.

”Eihän tässä kaupungissa tule tällaisia paikkoja liian usein hakuun. Ja golf on minulle intohimo, vaikka en ole mikään erityisen hyvä pelaaja. Olen viimeiset 25 vuotta reissannut töiden perässä Helsinkiin tai Pohjois-Eurooppaan, niin onhan se aika kiva ajatus, että työpaikka on 12 kilometrin päässä kotoa, ja pääset vaikka aamulla fillarilla töihin”, tasoituksella 10 pelaava Toivonen toteaa.

Uusi toimitusjohtaja jakaa kiitosta edeltäjälleen siitä, että yhtiö ja sen kentät ovat erinomaisessa kunnossa. Omana vahvuutenaan Toivonen pitää liiketaloudellista osaamistaan.

”Olen pienenä pudonnut positiivisuuden sammioon, ja haluan tällä hypersosiaalisella luonteellani tuoda yhteisöön eteenpäinkatsovuutta ja positiivisuutta”, hän pohtii.

Aulangon historiassa kääntyy uuden toimitusjohtajan myötä uusi lehti, sillä Kuivasaari ehti toimia tehtävässään parin vuosikymmenen ajan.

”Tämä oli mielenkiintoinen prosessi, kun pääsimme valitsemaan yhtiölle uutta toimitusjohtajaa ja seuralle uutta toiminnanjohtajaa. Yllätyimme hakijoiden määrästä, hakijoita oli reilusti enemmän kuin osasimme odottaa. Pääsimme valitsemaan hyvästä joukosta meidän näköisemme miehen”, Aulanko Golf oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Korpela sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje