Aihe: Talma - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

Talma

Etusivu Foorumit Yleistä Talma

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 105)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1267171 Ilmoita asiaton viesti

  Onko täällä joku joka on hankkinut Talmasta vuokrapelioikeuden? Itse olen pelannut Laakson monta kertaa, mutta mielestäni melko tylsä kenttä. Lentomelua on melkoisesti, koneet lentää suoraan kentän yläpuolella. Lisäksi yksi lyhyeksi jäänyt par3, sellainen 100 metriä tai alle, todella outo ratkaisu, ilmeisesti ei ole siihen väliin muuta mahtunut.

  Klubin alapuolella oleva range on liian lyhyt niille jotka lyö draiverilla sen 280-300 metriä.

  Mielestäni 60 euroa green feesta on liikaa kyseiselle lentomelukentälle, ilmeisesti vuokrapelioikeuksien hinta vaihtelee sesongin mukaan. Keskohan omistaa käytännössä kentän, pelaajilla ei ole mitään todellista sanomista mihinkään.

  Master kenttä on taas sellaista kiipeilyä, varsinkin loppuosa että melkein pitäisi olla vuoristovarusteet mukana.:)

  Eli ei jatkoon, vai mitä olette mieltä?

  #1267178 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Lisäksi yksi lyhyeksi jäänyt par3, sellainen 100 metriä tai alle,

  Pelasit näköjään punaisilta…

  #1267180 Ilmoita asiaton viesti

  Pelattiin keltaisilta, mutta sellainen mikkihiiriväylä oli että harvoin näkee. Olisiko ollut 5-väylä, tarkistettiin vielä kiikareilla, niin joku 100 metriä lipulle.

  Viheriöt täynnä hiekkaa ja näin syksyihin joka paikka täynnä koivunlehtiä. Pitäisi kai olla oma lehtipuhallin kun ei niitä kukaan putsaa pois.

  Keimola on parempi millä tahansa mittarilla.

  #1267184 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Keimola on parempi millä tahansa mittarilla.

  Olet oikeassa. Keimolassa rangeja on vain yksi, joten se on parempi kuin Talman kaksi rangea, koska yksi on aina parempi kuin kaksi. Lisäksi Keimolan rangella ollaan ajoittain luontoystävällisiä ja lyödään pallot lyöntimatoilta, jottei ruohoon satu.

  Kaiken lisäksi Keimolan rangella riittää pituutta. Takaa kun lyö puhki, kuten 280-300 metriä lyövät, niin pallo päätyy Saraksen 14. reiän väylälle. Siitä kun vielä lyö pitkäksi, niin ollaan jo reiällä 4 tai jopa 5. Rangella siis riittää mittaa myös pitkälyöntisille. Talman päärangella ei kukaan vielä tiettävästi ole lyönyt palloaan takaa puhki Masterin nykyiselle kympille. Kellään ei varmaan ole Epic-draiveria…

  #1267188 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä kahdella rangella käytännössä tekee, et kuitenkaan pysty olemaan kuin yhdessä paikassa samaan aikaan? Se Talman mikkihiirirange on siinä koska tämä toinen on liian kaukana klubista. Sekin rakennus on muuten kuin palaisi ajassa -90 luvulle. Itse tosin tavallaan pidin tuosta ajanjaksosta, mutta silti.

  Matolta lyöminenkin on paljon parempi vaihtoehto kuin huonosti hoidettu ruohoalusta. Suomessa nyt ei hyviä ruohorangeja kovin montaa ole.

  Ihan kuriositeettina muuten että laadultaan parhaat rangepallot on Tapiolassa. Siellä kelpaa harjoitella.

  #1267203 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Onpas hauska keskustelu…

  #1267213 Ilmoita asiaton viesti

  Niinpä on. Avasin jo popcorn-pussin ja odottamaan jatkoa.

  #1267214 Ilmoita asiaton viesti

  Perinteinen pelto/metsäkenttä,alue jossa -90 luvulla rakennettu klubi ja puitteet. Siinä noin niin kuin tiivistettynä.

  Jostain syystä rakennusvaiheessa on keskitytty viheriöihin, jotka on kyllä nopeat (jos se nyt on joku meriitti) ja bunkkereiden hiekat vaihdettu, mutta muuten ei mitään erikoista.

  Kaksi täysikokoista kenttää, joista toinen on tosin täysin epäkelpo tavalliselle harrastajalle, siksi paikalliset kutsuu sitä ”kilpakentäksi”.

  #1267234 Ilmoita asiaton viesti

  Ei pidä provosoitua, vaikka provosoidaan, mutta.. Kehotan sinua, arvoisa Svingikeisari, hankkimaan uuden kiikarin. En ihmettele, että Laakson vaativalla 5 väylällä löit veteen kiikarisi näytettyä 100m lipulle. Keltaisilta greenin keskelle on 128m ja vesiesteeseen viheriön edessä on n. 100m. Kyseisen PAR3:n HCP on 13, koska greeni on vahvasti bunkkeroitu ja edessä on aivan esigreenille asti ulottuva vesieste.
  Muutoin en viitsi kirjoitustasi kommentoida, ihmettelen vain motiiviasi. Muista kuitenkin, että hyvällä tuulella pelikin kulkee paremmin.

  Seppo, 28 vuotta Talmassa ja en vaihtaisi.

  #1267249 Ilmoita asiaton viesti

  Pelasin itseasiassa Talman jäsenen kanssa, joka kiertää kyseisen kentän toistasataa kertaa kaudessa. Oli hänen kiikarit, molemmat otti lipusta saman mitan. Itse en omista/käytä kiikareita. Tällä kertaa oli poikkeuksellisesti pakko ottaa tarkka mitta, kun ihmettelin että kuinka näin lyhyt väylä on tähän kohtaan tehty. Tästä nyt on jo pari vuotta kun kentän kiersin, olisiko sitten lipun paikkaa ja keltaisen tiin paikkaa siirretty. Joka tapauksessa löin silti väylän pitkäksi ja pallo meni viheriön taakse rinteeseen, eli melkein veteen. Sieltä chippi puoleen metriin ja putti sisään.

  Faktat faktoina, mielipiteitä on monia. Voihan olla että teidän jäsen ei pidä Keimolasta, mutta faktoissa pitisi yrittää pysyä. Se että syyttää toisen kentän senioireita hidastelusta, on jo melko ala-arvoista.

  Teillähän on Talmassa se Masters melkein aina tyhjä, niin ehkä siellä KL1 viihtyy, kun ei ole muita häiritsemässä peliä.

  #1267257 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Se että syyttää toisen kentän senioireita hidastelusta, on jo melko ala-arvoista.

  Onkohan Svingikeisari jälleen ymmärtänyt jotakin väärin…?

  #1267258 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Pelasin itseasiassa Talman jäsenen kanssa, joka kiertää kyseisen kentän toistasataa kertaa kaudessa. Oli hänen kiikarit, molemmat otti lipusta saman mitan. Itse en omista/käytä kiikareita. Tällä kertaa oli poikkeuksellisesti pakko ottaa tarkka mitta, kun ihmettelin että kuinka näin lyhyt väylä on tähän kohtaan tehty. Tästä nyt on jo pari vuotta kun kentän kiersin, olisiko sitten lipun paikkaa ja keltaisen tiin paikkaa siirretty.

  Onhan tuo 100 metrin mitta toki mahdollinen, jos keltainen tiipaikka on tilapäisesti siirretty punaisen mittapisteelle (josta on 108 metriä viheriön keskelle) ja lippu on aivan viheriön etuosassa. Alkuperäinen arvaukseni oli siis oikea, eli pelasitte punaisilta.

  Laakson vitonen on itse asiassa klubipelaajalle aika haastava reikä, kyten Seppo jo aiemmin vihjaisi. Vähänkin oikealle lyöty ja sinnepäin kiertävä lyönti päätyy jompaan kumpaan kahdesta syvästä griinibunkkerista ja vasemmalle missattu lyönti on myös usein bunkkerissa, josta joutuu usein lyömään poispäin viettävään viheriön osaan. Pitkäksi lyöty tuottaa myös hankaluuksia, koska viheriö viettää takaa eteen eikä chipin pysäyttäminen lipulle ole mikään itsestäänselvyys. Kaiken lisäksi tuo reikä pelataan useimmiten myötätuuleen, mikä hankaloittaa paitsi mailanvalintaa myös pallon pysäyttämistä viheriölle.

  Niinpä nykyinen reikäindeksi hcp 6 ei ole mikään ihmetyksen aihe.

  Laakso

  #1267259 Ilmoita asiaton viesti

  Oli sen verran laadukas keskustelun avaus, että oli ihan pakko kirjoittaa omia tuntemuksiani Talmasta. Aloitin golffin viime kesänä ja Talman molemmat kentät kiersin yhden kerran. Tykkäsin molemmista. Ja ravintolasta, sen näkymistä ja sijainnista. Ruokakin oli hyvää.
  Tänä kesänä kierrosmäärät Talmassa ovat olleet myös 1+1. Pidän Mastersista enemmän, koska siellä on enemmän mäkiä. Mielestäni Talman range on yksi Etelä-Suomen parhaita. Olen uutena harrastajana ihmetellyt miten monessa paikassa lyödään matolta.
  Laakson Mikkihiiriväylällä etäisyys lipulle oli n. 115 m pari vkoa sitten. Olen monella muullakin kentällä pelannut tuon mittaisia par kolmosia. Eikä se ole minua haitannut. Lentomelua en ole kokenut.
  Keimolassa en ole vielä käynyt. Sinne meinaan mennä ensi kesänä. Samoin Talmaan.
  Ai niin joo, tykkään Talman valkoisista hiekoista. Se on ollut hyvä uudistus.

  #1267286 Ilmoita asiaton viesti

  Pieni fakta tosin vuodelta 2016 Kesko on tosiaan suurin osakkeen omistaja, mutta omistaa äänimäärästä 4,38% eli tuskin pääsee kovin merkittävää määräysvaltaa käyttämään.

  Käsittäkseeni kentän maat on kokonaan osakkeen omistajien omistuksessa.

  Jos tuossa on väärää tietoa niin kommentoikaa niin korjaan virheellisen tiedon.

  Toivottavasti jo lähivuosina osakkaana Talmassa.

  #1267288 Ilmoita asiaton viesti

  Niin tuota jos olet juuri aloittanut golfin, niin oletko tosiaan kiertänyt jo kaikki ”Etelä-Suomen” ranget?:) Hieman epäilen tuota, itse kun olen pelannut hieman vajaa 12 vuotta, niin en ole vielä ihan kaikkia ehtinyt kiertämään.

  Mielipiteensä voi toki avoimesti kertoa, jokaisella se yleensä on hieman erilainen. Mikäli ei ole laskeutuvia lentokoneita Talmassa huomannut, on jonkin sortin kuulo/näköongelma. Toinen lentokoneiden bongaamiseen sopiva kenttä on Kotojärvi.

  Mitä tulee ruohorangeen, niin Suomessa ne valitettavasti on melkoisia perunapeltoja, varsinkin aikaisin keväällä. Tuohon aikaan Talmassakin lyödään kyllä ihan matolta perinteiseen tyyliin. Huonolla ruohorangella ei helposti saa hyvää paineosumaa palloon, toisin kun matolta.

  Sen verran pitää kehua Talmaa että perille menee ihan asiallisen kuntoinen asfaltoitu tie. Tosin siihenkin on joku keksinyt erityisen korkean hidasteen, veikkaan että jollain matalammalla urheiluautolla tulee jo osumaa. Yleensä nämä hieman sivussa olevat kentät kun on huonokuntoisen kinttupolun päässä.

  Niin ja aloittelijalle tiedoksi, ne väyläopastetaulut on suuntaa antavia, todelliset etäisyydet voi heittää helposti 10-15 metriä, riippuen tiiauspaikasta.

  #1267295 Ilmoita asiaton viesti

  Talman Laakson reiän 5 viralliset mitat ovat seuraavat:
  Punainen 109 m
  Keltainen 128 m
  Nämä ovat viime vuonna tarkastettu CR- ja Slope-mittausten yhteydessä ja arviointiporukan eli ulkopuolisten tekemät.

  #1267299 Ilmoita asiaton viesti

  Varmaan joo, mutta todellinen mitta keltaisilta lipulle oli kaksi vuotta sitten jotain ihan muuta. Tämä siis Bushnellin etäisyysmittarilla todettu, tarkkuus +/- 1 metriä.

  #1267317 Ilmoita asiaton viesti

  Huh huh mikä keskustelun taso … viittaan tosin vain ns. Svingikeisariin.

  Eiköhän yhdessä toivota, että keskustelu ei enää jatkuisi ja että Svingikeisari vuokraa ensi kaudeksi pelioikeutensa jostain aivan muualta ja nauttii siellä pelaamisesta niin paljon, ettei enää palaa Talmaan.

  #1267318 Ilmoita asiaton viesti

  Kerro nyt nimimerkki BigT, mikä on sinun panos ”tasokkaaseen keskusteluun?” Katselin tuossa että oli sinun toinen viesti tänne.xD

  Lienee KL1:n kakkosnimimerkki.

  #1267320 Ilmoita asiaton viesti

  Lienee KL1:n kakkosnimimerkki.

  Ja mä kun luulin että Svingikeisari on KL1:n kakkosnimimerkki…

  Mutta Talmasta puheenollen: Lentomelu on itselle maaseudun rauhaa rakastavana ajoittain erittäin häiritsevää. Tilaa on useimmilla väylillä huiskia melkein miten vaan eli yhdellä pallolla pärjää pitkään. Ihan siisti kokonaisuus muuten.

  Rangesta puheenollen: matolta lyöminen on p:stä, siinä oppii raudoilla helposti väärän tekniikan varsinkin jos on tapana ottaa vähän divottia. Eli nurmirangesta pisteet Talmalle. Kävin muuten Tapiolassa alkuviikosta etsimässä Svingikeisaria muttei näkynyt. Ethän vaan ole laittanut Epiciä myyntiin?

  #1267442 Ilmoita asiaton viesti

  Onpa mielenkiintoista miten toisen golfklubin pelaaja käyttää täällä aikaa ”haukkuakseen” toista klubia, nimimerkillä. Onkohan tässä Suomalainen perisynti kateus ja heikko itsetunto. No itse kun olen pelannut 25 eri golfklubilla vuosittain voin vain todeta että kaikilla on parannettavaa, mutta jokaisen pyöreän pallon päässä on mailan heiluttaja ja joillakin siinä on ontto varsi.

  #1267534 Ilmoita asiaton viesti

  Olen jo aiemmin arvellut että Svingikeisari pitää päiväkirjaa, koska useimmat hänen väittämistään kuuluvat: pelasin pari vuotta sitten tai pelasin joku vuosi sitten. Olisi mukava tietää mikä on händärisi tänään ja miten olet pärjännyt tänä vuonna kilpailuissa. Avauksen repijöitä, löytyy pilvin pimein. Minulla on muutamia tuttavia joilla avaukset ovat keskimäärin vain noin 260 m, mutta händäri reilusti plussan puolella. Lyöntien kokonaismäärä ratkaisee. Golf on järkipeli. Lisäksi kenttä pelataan aina sellaisena kuin se on.

  #1267540 Ilmoita asiaton viesti

  Tasoitus ei ole aktiivinen, en kilpaile golfissa. En ole ollut yhdessäkään kilpailussa, en aio osallistua jatkossakaan.

  Ihan vain huvikseni pelaan missä haluan, jos haluan. Harmittaako?:) Tällä kaudella käytössä uusi Callaway Rogue, hyvin lentää pallo! Vielä pidemmälle kuin viime vuoden versiolla.

  Tässä ketjussa nyt kaikki näkee kuinka Talmalaiset ei kestä kritiikkiä. Näyttää olevan kova paikka, kun joku ulkopuolinen näyttää kehityksen kohteet.

  #1267551 Ilmoita asiaton viesti

  Svingikeisari, jos tarpeesi on vain repiä pitkiä lyöntejä, niin mihin sinä kenttiä tarvitset ja miksi niitä arvostelet. Ranget ovat sinua varten. Kenttien arviointiin tarvitaan paljon muutakin kuin pitkä avaus, joskus jopa rauta 5 riittää hyvin, jatko sitten väyläpuulla.
  Tasoituksellahan vasta voit näyttää oletko golfari vai pelkkä mailalla huitoja eli pitkälle vaan, niinkö.

  #1267553 Ilmoita asiaton viesti

  Niin kyllä pitkälle lyöminen kiinnostaa, jos golfia harrastava muuta väittää, valehtelee.

  Harjoittelen paljon rangella, 3-5 kertaa viikossa. Talvella sitten hallissa ja ulkomailla. Golfkentässä minua viihdyttää enemmän selkeä sijoittelu (lay out), ei nopeat viheriöt. Viihtyvyys, siirtymät ja maiset ovat tärkeitä myös.

  On tässä melkein 12 vuoden aikana monenlaista kenttää ja harjoituspaikkaa nähnyt. Klubeja ja niiden ravintoloita myös, syön 6 kertaa viikossa erilaisissa ravintoloissa. Eli kokemusta on. Talman buffet lounas on vain keskitasoa, mutta Talma burger oli ihan hyvä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 105)
 • Aiheeseen ‘Talma’ ei voi kirjoittaa uusia vastauksia.

Etusivu Foorumit Yleistä Talma