23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Teemu Tyry

Ruotsalaisten moving day British Mastersissa

Alex Noren on pelannut elämänsä ylivoimaisesti parhaan kauden European Tourilla. Plakkarissa

on jo kaksi isoa voittoa ( Scottish Open & Euopean Masters), yksi kakkostila ja runsaasti muita kisoja, joissa tukholmalainen on keikkunut kärkipäässä vielä viimeisenä päivänä.

Kotiyleisö odotti paljon, Andrew Johnston pelasi itsensä kuitenkin lauantaina ulos British Mastersin voittotaistosta. Kuva; Getty Images

Kotiyleisö odotti paljon, Andrew Johnston pelasi itsensä kuitenkin lauantaina ulos British Mastersin voittotaistosta. Kuva; Getty Images

Lauantaina Noren pelasi British Mastersissa päivän parhaan tuloksen 65 ja nousi kolmen lyönnin johtoon. Todelliseksi kulttihahmoksi golfissa nopeaa nousua tehnyt isäntämaan Andrew ”Beef” Johnston hyytyi samassa kärkiryhmässä, ehkä pienten paineidenkin avittamana, tulokseen 73.

Norenilla on loistava mahdollisuus saavuttaa uransa seitsemäs ykköstila The Grove- kentällä Lontoossa. Se veisi hänet yksinään kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi ( kts. ruotsalaiset huippugolfarit), edellä ovat vain Henrik Stenson ja Robert Karlsson, jotka ovat kannatelleet voittopystejä 11 kertaa.

Numerohullu kun olen, ruotsalaisten kokonaispanos lauantain ”moving dayn” aikana hätkähdytti. Kaikkien72 pelaajan tulosten keskiarvo oli 69,63.

Kisan kuusi ruotsalaista erottuivat joukosta tuloksellisesti omaksi ryhmäkseen. Norenin 65 oli koko päivän paras. Magnus Carlssonin 71  länsinaapurien huonoin, keskiarvo tasan 67 lyöntiä. Ruotsalaiset nousivat tuloslistalla keskimäärin 10,2 sijaa. Onnistuminen oli kokonaisvaltaista ja etenkin European Tourin kortistaan taistelevan Pelle Edbergin (67), sekä Race to Dubain finaalikisoihin mielivien Peter Hansonin (66) sekä Joakim Lagergrenin (66) osalta hyvinkin merkityksellistä.

Mikko Korhosella ja Pelle Edbergilla on sama tavoite, uusia työpaikka European Tourilla. Kuva getty images

Mikko Korhosella ja Pelle Edbergilla on sama tavoite, uusia työpaikka European Tourilla. Kuva getty images

Tällä yhden kierroksen esimerkillä ei ole syytä nostaa ruotsalaisia ikuisiksi onnistujiksi, hatunnosto on kuitenkin paikallaan.

Mikäli Alex Noren voittaa, on se ruotsalaisille European Tourilla jo 105. ykköstila 80-luvun toisella puoliskolla alkaneen menestystarinan lukuna.

Englannissa on vahvaa lajikulttuuria, joka näkyy majorien ja etenkin ET-kisojen suurissa katsojamäärissä.

British Mastersissa on sankaruutta tarjolla mm. kakkosena olevalle konkari Richard Blandille, joka on pelannut pääkiertueella 397 kisaa ilman voittoa.  Blandin nouseminen ykköseksi olisi upea tapaus ja valtava yllätys.

Minä nostan peukkuni kuitenkin Alex Norenille, jonka asenne ja henkilökohtainen karisma tekivät syvän vaikutuksen tehdessäni hänestä haastattelua Golf Digestiin muutama vuosi sitten.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje