26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Reikä taskussa?

Viime viikolla luin Ruotsin golflehden nettisivuilta uutisen, jossa kerrottiin lupaavasta pelimiehestä, joka oli jäänyt kiinni huijauksesta. Tapaus oli sattunut Skandia Tourin alueellisissa karsinnoissa joissa ko. golfari oli melkein viiden minuutin etsimisen jälkeen ”valuttanut” housuistaan toisen saman merkkisen ja numeroisen pallon etsinnän kohteena olleelle alueelle. Teko paljastui melkein saman tien ja kovasti katuva pelaaja myös tunnusti rikkeensä. Tapaus vietiin Ruotsin Golfliiton juridiseen neuvostoon, joka aikansa asiaa harkittuaan sulki kyseisen pelaajan kahdeksaksi kuukaudeksi pois kaikesta golftoiminnasta, harjoittelu mukaan lukien.

Naapurimaassamme on aikaisemmin koettu todella näyttäviä huijauksia joista tunnetuin lienee kuuluisan jääkiekkoilija Sven Tumban pojan Johanin käry ET:n karsinnoissa. Tuloskortin väärennyksestä tuli tuolloin aluksi jopa 10 vuoden pelikielto, joka sitten kotimaassa lyheni muutamaksi vuodeksi. Erittäin lupaava Johan Tumba ei kuitenkaan koskaan enää kilpaillut, mutta opettaa jollain pikku paikkakunnalla. Erittäin näyttävä ”ruumis” saatiin myös silloin kun takavuosien maajoukkuepelaaja, Ruotsin Golfliiton monivuotinen hallituksen jäsen sekä Slope-systeemin USA:sta Ruotsiin ja Eurooppaan tuonut Magnus ”Munken” Lindberg jäi kiinni siitä, että potkaisi pallonsa out:in puolelta takaisin peliin. Hän joutui välittömästi luopumaan kaikista golfiin liittyvistä luottamustehtävistään joita ei ollut vähän.

Mutta kyllä meillä Suomessakin on ”osattu.” Jo 60-luvulla puhuttiin eräästä tietystä porilaisesta golfarista, jonka nimen eteen pantiin sana ”reikätasku.” Vuosituhannen vaihteen tienoilla maassamme vaikutti seniorigolfari joka alkoi tehtailla aivan hämmästyttäviä yksittäissuorituksia tehden lyhyessä ajassa mm. kolme albatrossia. Pari vuotta mies huijasi meitä kaikkia, mutta jäi tietenkin lopulta kiinni, sai pitkän pelikiellon ja poistui kuvioista. Hänen huijaustekniikkansa oli hieman erilainen. Lyötyään lähestymislyöntinsä kaukaa kohti viheriötä, tiukkasi hän heti kanssapelaajiltaan, että ”näkikö kukaan minne pallo meni.” Jos hän sai näiltä kieltävän vastauksen, kävi usein niin, että kaukaakin lyöty pallo löytyi usein reiästä, jonne hän oli samanlaisen pallon juuri hihastaan valuttanut.

Golfissa, päinvastoin kuin monissa muissa peleissä, olemme tottuneet luottamaan toisiimme, emmekä tarvitse tuomareita tekemisiämme vahtimaan. Tämän vuoksi se, joka tuon luottamuksen pettää saa ikiajoiksi leiman otsaansa, eikä hänen ole enää helppoa jatkaa pelaamistaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (13 kpl)