18.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][34]
KilpailuaSuomalaista
Blogit - Tilander Tuulettaa

Museokoneella Maarianhaminaan

Törmäsin viime maanantaina Malmin lentokentällä vanhaan tuttuun laitteeseen, jonka kyydissä tein joskus 1950-luvun loppuvuosina työmatkoja eri puolelle maatamme. Kysymyksessä oli suomalaisen ilmailun takavuosien ahkera työjuhta, DC-3. Konetta ylläpitää tarkoitusta varten perustettu yhdistys, joka myös vuokraa sitä lentäjineen edullisesti kaikille halukkaille.

Tällä kertaa juhlittiin merkittävän turkulaisen golfin ystävän tasavuosia lentämällä Maarianhaminaan pelaamaan ja tietenkin myös syömään hyviä kalaruokia. Ketterä DC-3 sopii erityisen hyvin tällaiseen ”saarihyppelyyn” ja sillä olisi kätevä poiketa myös lähialueemme moneen muuhun vähän vaikeakulkuiseen paikkaan kuten Saarenmaalle tai vaikkapa Gotlantiin.

En ollut vieraillut ”Oolannin” golfklubilla miesmuistiin, mutta seuran vanha kenttä, Slottsbanan näytti olevan kutakuinkin ennallaan. Kenttähän on pärjännyt hyvin erilaisissa kansanäänestyksissä, mutta nyt sitä ollaan kuitenkin, suursuosiosta huolimatta, panemassa aivan uuteen uskoon. Isoja koneita möyri jo eri puolilla ja meneillään näytti olevan vanhan kentän viimeinen kesä.

Uuden kentän suunnittelija, Filip Spogard, näyttää ottavan, tähän saakka vähän taustalla olleen meren, aivan eri lailla kuvaan mukaan. Projekti näyttää kunnianhimoiselta ja varsinkin arvokkaalta, mutta jos fyrkkaa löytyy, niin mikäpä siinä. Ensi kesänä klubilla näyttää kuitenkin olevan käytössä ainoastaan sen vähän ankea ja kävellen pelaavalle raskas kakkoskenttä, Kungsbanan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje