- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Uusi tasoitusjärjestelmä otetaan käyttöön huomenna, mikä muuttuu?

Golfiitossa tasoitusasioista vastaava Mika Wikström piipahti Podcastissa kertomassa, miten uusi tasoitusjärjestelmä toimii, ja mitkä ovat mahdolliset sudenkuopat.

Suomi siirtyy maailmanlaajuiseen tasoitusjärjestelmään huomenna keskiviikkona 19. helmikuuta. Golfliitossa on paiskittu hikihatussa hommia, jotta kaikki olisi valmista H-hetkellä. Mika Wikström Golfliitosta myöntää, että loppumetreillä on vielä ratkottavana muutama pikku pulma, mutta pääosin kaikki on valmista.

Jatkossa koko maailmassa on käytössä vain yksi tasoitusjärjestelmä, joten händärit ovat yhtenäisiä niin Suomessa, Boliviassa kuin Vietnamissakin.

Tasoituslaskenta mutkistuu hieman jatkossa, joten oman tasoituksen seuranta voi olla hieman haastavampaa kuin ennen. Näppärin tapa tasoituksen tarkastamiseen on eBirdie-sovellus.

Golfbox-seurojen jäsenet pystyvät heti järjestelmän käyttöönoton jälkeen tarkastamaan tasoituksensa kirjautumalla Golfboxiin, mutta NexGolf-seurojen jäsenet joutuvat odottamaan vielä hetken, että järjestelmään on tehty kaikki tarvittavat muutokset. Jos oma tasoitus ei NexGolfissa siis vielä näy, voi sen tarkistaa eBirdien kautta.

Jatkossa ei ole olemassa tasoitusryhmiä, vaan tasoituksesta riippumatta kaikki harrastajat voivat pelata tasoituskierroksen myös harjoituskierroksilla. Tasoituskierros on mahdollista pelata myös yhdeksän reiän kierroksilla. Kaikki tasoitukset ovat lähtökohtaisesti virallisia ja kilpailukelpoisia ilman kierrosmäärän alarajaa.

Mika Wikström kävi Kisaviikko-podcastin vieraana vastailemassa kysymyksiin WHS-järjestelmästä. Kannattaa kuunnella, sillä esille nouseemonta sellaista kysymystä, johon saatat hyvin itse törmätä ensi kaudella.

Tasoitusta koskevaan keskusteluun voit hypätä suoraan kelaamalla aikaan 27.05. Podissa asiaa myös Asian Tourin karsinnasta, LET:n Aussikisasta, Adam Scottista ja tietenkin myös Tiger Woodsista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)