18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tsekissä yllätysvoittaja

Tiukasta katseesta huolimatta The Players Championshipissä ei tullut voittoa. Viimeinen kierros tiputti Alex Cejkan johtopaikalta yhdeksänneksi. © Getty Images

Reilu taisto. Oskar Henningsson voitti ja Sam Little oli toinen.  &copy Getty ImagesEuropean Tourilla saatiin viikonloppuna kauden ensimmäinen ruotsalaisvoittaja. Viime vuoden ET:n karsinnat voittanut Oskar Henningsson oli vahvin Moravia Silesia Openissa Tsekissä. Henningsson oli kolmen kierroksen jälkeen jaetulla kuudennella sijalla. Viimeisen kierroksensa ruotsalainen pelasi varmasti viisi alle parin ja vei voiton kahdella lyönnillä. Ruotsalainen teki kierroksellaan kuusi bridetä ja vain yhden bogin. Henningsson teki koko kisassa vain kolme bogia ja yhden tuplabogin. Ruotsalainen lähti viimeiseen päivään kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta. ”En odottanut voittavani tällä viikolla. Tuntuuhan se hyvältä, mutta myös omituiselta”, debyyttikauttaan ET:lla pelaava ruotsalainen pyöritteli voittonsa jälkeen. Toista sijaa jakoivat englantilaiset Sam Little ja Steve Webster. Kisaa johti pitkään espanjalainen Ignacio Garrido, joka menetti asemansa neljän perättäisen bogin vuoksi. Kisan ainoa suomalainen oli Roope Kakko, joka jäi tuloslistalla lopulta toiseksi viimeiseksi. Kakko pelasi viimeisen kierroksensa kuusi yli parin ja tipahti tuloslistalla yhdeksän sijaa. Kakko teki kierroksellaan neljä bogia, triplabogin ja vain yhden birdien. Kakon kokonaistulos oli kahdeksan yli parin. Voitto Tsekissä oli Henningssonille uran ensimmäinen European Tourilla tai Challenge Tourilla. Viime viikolla ruotsalainen jakoi neljättä sijaa SAS Mastersissa Ruotsissa, mutta voitollaan Tsekissä hän nelinkertaisti ansionsa European Tourilla. Henningsson on vasta kolmas pelaaja, joka on pystynyt karsintojen jälkeen voittamaan tulokaskaudellaan. Kaksi muuta ovat olleet José Maria Olazabal ja Gordon Brand Junior. ”Toivottavasti tämä on minulle alku, jotta saavuttaisin samanlaisia voittoja urallani kuin he”, Henningnsson maalaili.

Englantilaiskomento s&#228,ilyi Tsekiss&#228,

Martin Erlandsson oli päivän kuumin pelaaja Tsekissä, vaikka osui avauksillaan vain kolmeen väylään.  &copy Getty ImagesEilen Tsekin tasavallassa pelattavassa Moravia Silesia Openissa johtopaikkaa jakanut Steve Webster jatkaa lauantain kierroksen jälkeen piikkipaikalle. Webster pelasi kolmannen kierroksensa kolme alle parin ja johtaa lyönnillä. Kierroksellaan WEbster teki neljä birdietä ja yhden bogin. Websterin kanssa perjantain jälkeen johtoa jakanut Graeme Storm pelasi kolmannen kierroksensa kaksi alle parin ja tipahti jaetulle toiselle sijalle. Storm teki kierroksellaan neljä birdietä ja kaksi bogia. Stormin kanasa toista sijaa nousi jakamaan espanjalainen Ignacio Garrido. Espanjalainen pelasi kierroksensa kolme alle hurjan takayhdeksikön vuoksi. Garrido pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää varmasti pariin tekemällä yhdeksän paria. Reiät 12-16 Garrido pelasi viisi alle parin tehtyään kolme birdietä ja yhden eaglen. Viimeisen reiän tuplabogin vuoksi Garridon kierrostulokseksi tuli 69. Roope Kakko on kisan ainoa suomalainen. Kakon kolmatta kierrosta varjostivat kaksi tuplabogia, jotka rustattiin korttiin rei´illä 5 ja 13. Kakko teki lisäksi kolme bogia. Neljä birdietä eivät pelastaneet Kakon kierrosta, vaan kierrostuloksella 75 Kakko tipahti tuloslistalla 29 sijaa. Ennen viimeistä kierrosta Kakko jakaa 60:nnetta sijaa. Tsekissä päivän birideilotulituksen laukoi ruotsalainen Martin Erlandsson, joka teki kolmannella kierroksellaan peräti kymmenen birdietä. Kierroksellaan Erlandsson teki vielä kaksi bogia ja yhden tuplabogin. Kierrostulos 66 nosti ruorsalaista tuloslistalla yli 40 sijaa. Erlandssonin kierros oli päivän paras.

Tsekiss&#228, englantilaisten kolmoisjohto

Graeme Stormilla ei ole kahdella ensimmäisellä kierroksella ollut vielä yhtään kolmen putin griiniä.  &copy Getty ImagesTsekin tasavallassa eilen kisaa johtanut argentiinalainen Tano Goya ei saanut pidettyä hyvää virettään yllä yön yli. Nuori argentiinalainen pelasi toisen kierroksensa kolme yli parin ja tipahti 14 sijaa tuloslistalla. Eilisen kierroksensa jälkee Goya kommentoi osuneensa hyvin viheriöihin. Hän osuikin 17 viheriöön. Perjantaina Goya osui vain 11 viheriöön ja griineillä Goya tarvitsi putteriaan 32 kertaa. Viisi kertaa enemmän kuin eilen. Kun Goya tipahti tuloslistalla 14 sijaa, niin Roope Kakko, kisan ainoa suomalainen, nousi 14 sijaa. Kakko pelasi toisen kierroksensa yksi alle parin. ”Viime viikon pohjanoteerauksen jälkeen oli itsetutkiskelun ja harjoittelun aika. Lyönti on ollut hakusessaan, eikä se vieläkään ihan kohdillaan ole. Parempaan suuntaan kuitenkin mennään”, Kakko kertoi kierroksensa jälkeen. Kisaa Tsekissä johtaa kisan puolivälissä englantilaiskaksikko Graeme Storm ja Steve Webster. He ovat Kakkoa seitsemän lyöntiä edellä tuloksessa kahdeksan alle parin. Kolmantena lyönnin päässä johtajista on englantilainen John Bickerton. Hurjimman nousun tuloslistalla teki Simon Dyson, joka kipusi toisella kierroksellaan 82 sijaa. Englantilainen paransi eilistä kierrostulostaan peräti kymmenellä lyönnillä. Dyson pelasi tänään kierroksensa 66 lyönnillä. Kisaan ainakin tsekkiläisyleisön ennakkosuosikkina lähtenyt Alex Cejka karsiutui viikonlopun kierroksilta. Kahdella kierroksellaan saksalais-tsekkiläisellä Cejkalla oli kaksi lyöntiä liikaa.

Ennakkosuosikin rooli oli Alex Cejkalle raskas

Argentiinalaisedustus European Tourilla vahvistuu koko ajan. Kuvassa viimeisin tangomaan voittaja Tano Goya.  &copy Getty ImagesEnnakkosuosikin raskasta viittaa kotimaansa European Tourin kisassa harteillaan kantanut Alex Cejka aloitti ensimmäisen kierroksensa vaikeimman mahdollisen kautta. Ensimmäiselle reiälle Cejka teki tuplabogin ja toiselle reiälle bogin. Kahden ensimmäisen reiän jälkeen saksalais-tsekkiläinen oli kolme yli parin. Seuraavalle 16 reiälle syntyi yksi bogi ja yksi birdie. Ensimmäinen kierros kolme yli parin ja sijalukuna jaettu 92:s. Cejkaa monta kymmentä sijaa edellä on kisan ainoa suomalainen Roope Kakko, joka starttasi kierroksensa 10. reiältä. Kakko aloitti kierroksensa loistavasti ja oli neljän ensimmäisen reiän jälkeen jo kolme alle parin. Ensimmäisen yhdeksikkönsä lopulla Kakko teki kaksi bogia ja 12:nnelle reiälleen hän teki tuplabogin. Toiseksi viimeisellä reiällä Kakko teki vielä birdien, joten päivän saldona kierros mukavasti pariin. Kakko on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 42:nnellä sijalla. Johdon Tsekeissä pelattavassa turnauksessa otti Tano Goya, joka pelasi ensimmäiset yhdeksän reikäänsä kuusi alle parin. Lopulta Goya pelasi kierroksensa seitsemän alle parin ja johtaa kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen lyönnillä. Kannoillaan Goyalla on englantilaiskaksikko John Bickerton ja Steve Webster. ”Osuin tänään hyvin griineihin ja pääsin puttailemaan birdejä hyvistä paikoista. Tälä kentällä on tärkeää osua griineihin, koska muuten parin tekieminen on vaikeaa”, Goya kertoi kierroksensa jälkeen. Goyan väitettä parin vaikeudesta horjutti Miguel Angel Jimenez. Espanjalainen pelasi kierroksensa yksi alle parin. Viikonlopun kisakenttää suunnitellut Jimenez hyödynsi paikallistuntemustaan griineistä ja chippasi kierroksellaan kahdesti sisään griinin viereisestä raffista. Espanjalainen on tuloslistalla sijalla 25. Vasta 21-vuotias Goya pelaa European Tourilla elämänsä ensimmäistä kokonaista kautta. Siitä huolimatta kaikenlaisia cola-juomia vihaava argentiinalainen on napannut jo yhden voiton tällä kaudella. Hän voitti Madeira Islands Openin maaliskuussa. Viime vuonna Goya voitti kahdesti Challenge Tourilla.

12 vuoden odotus palkitaan t&#228,n&#228, viikonloppuna Tsekeiss&#228,

European Tour palaa Tsekin tasavaltaan 12 vuoden tauon jälkeen. Kisassa kotiyleisön lemmikkinä on tsekkiläis-saksalainen Alex Cejka. Nykyisin Las Vegasissa asuva Cejka on European Tourilla melkoisen harvinainen näky. Tällä kaudella hänet on nähty vain yhdessä kisassa. Cejkan edellisestä voitosta millään isommalla kiertueella on vierähtänyt jo seitsemän vuotta. Saksalais-tsekkiläisen edellinenkin kuiva kausi kesti seitsemän vuotta, kunnes se katkesi Ranskassa vuonna 2002. Toukokuussa Cejka johti kolmen kierroksen jälkeen The Players Championshipiä. Viimeinen kierros sujui kuitenkin heikosti 79 lyönnillä ja Cejka tipahti tuloslistalla sijalle 9. Alex Cejka on voittanut Tsekissä 1990-luvulla järjestetyn Challenge Tourin kisan. ”Tästä tulee kyllä erityislaatuista ja olen jo hermostunut. Tosin hermostun ennen jokaista turnausta”, Cejka mietiskeli ennen kisaa. Siteitä Cejkalla on Tsekkeihin edelleen, sillä hänellä on asunto Prahassa. Cejka saapui maahan jo sunnuntaina ja on tutustunut Miquel-Angel Jimenezin suunnittelemaan kenttään. Ensimmäistä kertaa European Touria pelataan Jimenezin kynästä lähtöisin olevalla kentällä. Suomalaissukuinen Peter Teravainen on voittanut Tshekeissä European Tourilla.  &copy Getty ImagesViikonloppuna pelattava Moravia Silesia Open on kauden keskikokoisia kisoja. Palkintopotti on kaksi miljoonaa euroa. Sponsoreiden saaminen kasaan kahden miljoonan euron kisaan on osoitus siitä, että laji kiinnostaa mainostajia Tsekeissä. Tsekeissä pelattavilla European Tourin kisoilla on myös suomalaishistoriansa. Vuonna 1995 kisan on voittanut Peter Teravainen. Hän on suomalaissukuinen yhdysvaltalainen. Varsinaisista suomalaisista kisassa on mukana Roope Kakko. Hän pääsi kisaan toiseksi viimeiseltä paikalta. Kakko on European Tourin rahalistalla tällä hetkellä sijalla 124 ja palkintorahaa on kilahtanut tilille reilut 150 000 euroa. Kauden päätteeksi 114 parasta pelaajaa saa pelioikeuden seuraavalle kaudelle European Tourille. Viime vuonna raja asettui reiluun 240 000 euroon. Kakko starttaa ensimmäiselle kierrokselleen torstaina kello 14.45.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje