9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods ylivoimainen Ohiossa

Ernie Els on palaamassa todelliseen huippukuntoon. Lyönti näytti näin hyvältä Carnoustiessa toissa viikkona © Getty Images

<a href=Tiger Woods ei antanut muille mitään mahdollisuuksia sunnuntain loistopelillään &copy Getty Images">Tiger Woods karkasi päätöskierroksella ylivoimaiseen voittoon World Tourin kisassa Firestone Country Clubilla. Etelä-Afrikan Rory Sabbattini lähti sunnuntain taipaleelle lyönnin Woodsia edellä, mutta ei kyennyt antamaan tälle minkäänlaista vastusta. Eroa voittajan ja kakkoseksi sijoittuneiden Sabbattinin sekä Justin Rosen välillä oli lopulta peräti kahdeksan lyöntiä, mestarin ylivoima vei kisasta täysin jännityksen jo kierroksen puolivälissä. Woodsin dominointi World Tourin kisoissa jatkuu. Firestonessa pelatuissa kisoissa hän on voittanut kuusi kahdeksasta, WT:n kahdessa lyöntipelikisassa saldo on yhteenlaskettuna hämmästyttävä, 12 voittoa, viisi ”tappiota”. Vastaavaa ylivoimaa tuskin meidän elinaikanamme kukaan muu kykenee saavuttamaan. Kuusi muuta voittoa ovat tulleet kaikki eri kentillä, joten pelkästään mieltymys Firestoneen ei ole menestyksen salaisuus. Woods oli viikonlopun kisan aikana paras kahdessa tilastossa, draivipituudessa sekä viheriöosumissa. Justin Rose on pelannut huippukauden, uran parhaansa molemmin puolen Atlantia. Kakkostilan ansiosta hän nousee World Rankingilla jo 20:n joukkoon. Voitot vaan antavat odottaa itseään. Paikka syksyllä 2008 pelattavaan Ryder Cupiin tuntuisi juuri tällä hetkellä lähes itsestään selvyydeltä, karsinta käynnistyy kuitenkin vasta syyskuussa, joten englantilaisen on syytä säilyttää terävä vireensä. Seitsemännen perättäisen kisansa ilman väliviikkoa pelannut Andres Romero selvisi tulikokeestaan hyvin, argentiinalainen oli kuudes ja nousu listoilla jatkuu.

Tiger Woodsin putteri l&#228,mpim&#228,n&#228, Bridgestone Invitationalissa

Tiger Woods tavoittelee jo kuudetta ykköstilaansa Firestonen kentällä &copy Getty ImagesTiger Woods tarvitsi avauskierroksellaan vain 25 puttia Firestone Country Clubila Ohiossa. Voittoa puolustava Woods on tuloksellaan 68 yhden lyönnin kolmikosta Hunter Mahan, Rory Sabbattini ja Paul Casey. Tiger on voittanut kuluvalla kaudella kolmasti, mutta kun edellisestä ykköstilasta on aikaa kolme kuukautta, voitottoman jakson jatkuminen yli viikonlopun saisi hätäisimmät puhumaan jo lievästä lamasta. Firestonesssa Tigerin voittoprosentti on pelattavassa kilpailussa häikäisevä, 62,5 % , viisi ykköstilaa kahdeksalla yrittämällä. Muut kisan aiemmat ykköset ovat Darren Clarke, Stewart Cink ja Craig Parry. Woods pelasi yhdessä Andres Romeron kanssa, argentiinalaisen peli vakuutti maailmanlistan ykkösen. -Hän pelaa erittäin määrätietoisesti ja aggressiivisesti. Raudoissa Romero on minua pidempi (!!!), draiveissa minä ehkä hivenen edellä. En ihmettele yhtään että hän on pelannut viimeiset viikot niin hyvin ja kyennyt tekemään Openin päätöspäivänä kymmenen birdietä, Woods suitsutti. Nimiehet epäonnnistuivat avauspäivänä lähes ratkaisevan oloisesti. Phil Mickelson ja Vijay Singh saivat tuloksekseen 74, Adam Scott 75. Tuore Openin sankari Padraig Harrington pelasi 72, Jim Furyk joutui jäämään pois selkävamman takia. Ruotsalaisten esitys oli avauspäivänä vaisua. Carl Pettersson sai tuloksekseen 70, Henrik Stenson 72, Niclas Fasth 75 ja Robert Karlsson 76. Alkukaudesta sekä Dubaissa että Kaliforniassa (reikäpelimestaruus) voittanut Stenson on ollut ulapalla peliensä kanssa. PGA Tourilla paras sijoitus lyöntipeleissä on yhdeksäs, Majoreissa merkinnät nimen perässä 17:s, MC ja MC ovat saaneet ruotsalaistähden turhautuneisuuden valtaan. British Openissa Stenson riehui tiiauspaikalla rikkoen merkkejä, Saksan kisa päättyi diskaukseen kun kukaan paikallaolijoista ei kyennyt laskemaan hänen puttejaan Stensonin innostuttua ”miekkailemaan” ja puttaamaan liikkuvaa palloa. -Henrik on ollut hieman vallaton viimeaikoina. Tuollainen käytös mieheltä joka on maailmanlistalla kymmenen joukossa ei ole soveliasta, määritteli Mikko Ilonen tallikaverinsa viimeisiä esityksiä.

World Golf Championships jatkuu Ohiossa

World Golf Champioships osakilpailu kerää jälleen todella mielenkiintoisen osallistujakentän Firestone Country Clubille Ohioon. Kenttä pelataan 6730 metrisenä, par luvun ollessa 70. Kilpailussa jaetaan palkintorahaa yli 8 miljoonaa dollaria, voittajan osuus on 1,35 miljoonaa dollaria. Maailman parhaista pelaajista on käytännössä kaikki paikalla. Kilpailu toimii samalla todella kovatasoisena lämmittelynä kauden viimeistä major-turnausta varten. PGA mestaruudesta pelataan seuraavana viikonloppuna Southern Hillsissa, Oklahomassa. Suurkilpailuissa alkukaudesta parhaiten menestynyt Tiger Woods puolustaa viime vuotista voittoaan. Vuoden 2006 kilpailussa Tiger voitti uusinassa maanmiehensä Stewart Cinkin. Tiger on hallinnut WGC:n osakilpailuita suvereenisti, Bridgestone Invitationalinkin Tiger on voittanut huikeat 5 kertaa. Kaikkiaan pelaamastaan 24 WGC:n osakilpailusta Woodsilla on voittoja 13 kappaletta, kymmenen parhaan joukossa hän on ollut 22 kertaa. Jälleen hän on ylivoimaisesti suurin ennakkosuosikki. Lorena Ochoa yrittää voittaa ensimmäisen major-turnauksensa St Andrewsissa Skotlannissa. Kestääkö Ochoa paineet? &copy Getty ImagesTigerin haastajista vahvimpia ovat ennakkoon kovakuntoinen Jim Furyk, aina suurissa kilpiluissa vaarallinen Vijay Singh, maailmalistan kolmonen Phil Mickelson sekä jälleen kovaan tuloskuntoon noussut Etelä-Afrikan Ernie Els. Tigerin ylivoimaa kuvaa se, että näistä neljästä supertähdestä vain Ernie Els on pystynyt voittamaan WGC:n osakilpailun. Els oli ykkönen CA Championshipsissa vounna 2004. Tiger on voittanut WGC:n osakilpailun 13 kertaa – Els, Furyk, Mickelson ja Singh yhteensä kerran. Ruotsalaisia on tähän suurkilpailuun mahtunut mukaan neljä. Naapurimaatamme edustavat Niclas Fasth, Robert Karlsson, Carl Petterson sekä Henrik Stenson. Skandinaaveista mukaan mahtui myös Tanskan Anders Hansen. Eurooppalaisittain mielenkiintoista on myös tuoreen major-voittajan Padraig Harringtonin paluu kilpakentille.

Kilpailun kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje