11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suomen suurin sisäharjoittelukeskus avautuu Espoossa lauantaina

Kahdeksan TrackMania ja chippigriini, jossa pääsee lyömään 35 metrin matkalta: jo siinä on tarjontaa, jota on hankala lyödä laudalta.

Season Golf Areena on miljoonaluokan investointi, joka tarjoaa golfarille ensiluokkaiset harjoitusolosuhteet.

Espoon Suomenojalle avautuu lauantaina 23. lokakuuta Suomen suurin ja monipuolisin golfin harjoittelukeskus, Season Golf Areena. Halli nousee vanhan, puretun hallin viereen. Ihan valmista ei vielä ole, vaan työmiehet häärivät siellä sun täällä.

Itse asiassa sen verran on vielä tekemistä, että heikkohermoisempi saattaisi menettää yöunensa.

”No, aika monena yönä olen tässä syksyn mittaan herännyt siihen, että se ja se asia pitää hoitaa. Kyllä ne siellä takaraivossa pyörivät”, vt. toimitusjohtaja Tuomo Pohjamies naurahtaa.

”Ihan ei ole kahdeksan tuntinen päivä ole tässä loppuvaiheessa riittänyt. Nyansseja voidaan hienosäätää myöhemmin, mutta kyllä lauantaina on valmista avajaisia varten”, Season Golfin markkinointia ja myyntiä hoitava Lasse Kempe sanoo.

Nyt ollaan jo loppusuoralla, mutta koko projekti lupakäytäntöineen kaikkineen on kestänyt useiden vuosien ajan. Kokonaisbudjetti kohoaa noin kolmeen miljoonaan euroon.

Palvelupäällikkö Linda Haara, markkinointi ja myyntiä hoitava Lasse Kempe sekä vt. toimitusjohtaja Tuomo Pohjamies ovat tehneet projektin loppumetreillä pitkää päivää, mutta hymy ei ole hyytynyt avajaisten alla.

Mutta on lopputulos jo nyt komea. Komeampi kuin yksikään toinen golfhalli Suomessa. Ja suurempi. Itse halli on perinteinen kuplahalli, mutta noin kolmasosa koko kompleksista on kiinteää rakennetta, jossa sijaitsee caddiemaster, kahvio, kuntosali, neuvotteluhuoneet ja muita tiloja. Hallissa riittää tilaa, joten tunnelma on sopivan väljä ja viihtyisä.

Lyöntipaikkoja on kahdessa kerroksessa kaikkiaan 48. TrackManeja on peräti kahdeksan ja varustukseen kuuluu SAM PuttLab -puttianalysaattori sekä kaksi Trackman-simulaattoristudiota.

Lähipelialueita on lähemmäs tuhat neliömetriä. Alakerrassa on klubipelaajalle sopiva puttialue, jossa riittää laajuutta ja pituutta pitkiinkin suorituksiin, yläkerrassa taas on iso ja muodokas chippialue, jossa pääsee lyömään peräti 35 metrin lyöntejä. Ylhäällä on myös niin sanottu PGA-puttigriini, joka on kilpapelaajalle otollisempi puttialusta. Sen stimp-nopeus on noin 11 jalkaa, eli kyseessä on hyvin sutjakka puttipinta.

Hallin toinen kerros on suunniteltu erityisesti opetuskäyttöön. Sieltä löytyvät kilpavalmennusakatemia Season Golf Academyn omat tilat ja lyöntipaikat. Season Golfin akatemian helmi on Sanna Nuutinen, joka on jo ehtinyt testaamaan hallin. Miesten puolelle ykköstykki on Challenge Tourilla pelaava Lauri Ruuska.

Akatemian valmennuksesta vastaa David Da Silva. Hyvien harjoitusolosuhteiden takaaminen akatemian käyttöön on tärkeää Season Golfin pääomistajalle Roger Kempelle, joka vaikuttaa vahvasti akatemian taustavoimana.

Yläkerrassa on myös golfareille suunniteltu kuntosali, jonka suunnittelussa on otettu vaikutteita European Tourilla kiertävän Performance Truckin sisällöstä.

”Monen opettajan kanssa on vielä neuvottelut loppusuoralla, mutta talon puolesta meillä opettaa Milla Haro, jolla on myös osaamista kuntosaliharjoittelun puolella esimerkiksi TPI-metodista (Titleist Performance Institute). Hänen kanssaan voi laatia kokonaisvaltaisen, tavoitteellisen ja lajikohtaisen treeniohjelman golfin tueksi”, Pohjamies kertoo.

Yläkerta on lähtökohtaisesti varattu opetuskäyttöön, mutta tilanteen ja tarpeen mukaan sinne pääsee lyömään. Alakertaan voi tulla harjoittelemaan ostamalla palloja automaatista. Jos oman lyöntipaikan haluaa varata, se onnistuu erillistä maksua vastaan. 30 pallon kori maksaa arkena ennen klo 16:sta kuusi euroa, sen jälkeen ja viikonloppuisin kahdeksan euroa.

Valmennuksen ja opetuksen avuksi hallissa on runsaasti teknologiaa.

Erilaisia määräalennuksia, kuten kymppikortti on tarjolla ja opiskelijoille, nuorille sekä eläkeläisille hinnat ovat edullisempia.

TrackMan maksaa arkisin ennen klo 16.00 maltilliset 15 euroa tunti, iltaisin ja viikonloppuisin kustannus on 20 euroa tunnilta.

”TrackMania varten järjestämme ohjauksia, jonka jälkeen laitteen käyttäminen onnistuu helpommin. Sieltä saa niin paljon erilaista dataa, että pieni perehdytys on varmasti paikallaan. Jos TrackManit osoittautuvat suosituiksi, meillä on valmius hankkia niitä jopa lisää”, Pohjamies kertoo.

Kaksi TrackMania palvelee simulaattorikäytössä. Lumettomana aikana simulaattorin nosto-oven saa avattua ja palloja pääsee lyömään ulos. Hallin veireen rakentuu par’aikaa range useampine kohdeviheriöineen.

Putti- ja lähipelialueita varten ei tarvitse ostaa pallokoria, vaan niillä harjoitellakseen on maksettava erillinen maksu: arkisin ennen klo 16.00 3–4 euroa ja viikonloppuisin sekä iltaisin 5–7 euroa.

Season Golfissa on paikalla caddiemaster, mutta sekä varaaminen, että kaupankäynti pyritään siirtämään mahdollisimman pitkälti nettiin. Paikan päältä saa paitsi virvokkeita myös mietoja alkoholijuomia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje