21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suomalaismenestystä Peugeot RCZ Cupin finaalissa

Juuso Ilkka, Panu Palomäki, Hannu Hakkarainen ja Jukka Tolvanen.

Juuso

Tänä vuonna ensi kertaa järjestetty Peugeot RCZ Cup huipentui syyskuun alussa pelattuun kansainväliseen finaaliin Pariisissa. Kilpailumuotona oli neljäsosatasoituksin pelattu rento pariscramble, mikä sai osallistujilta runsaasti kiitosta. Edustajat Pariisiin seulottiin elokuun alussa Kytäjä Golfin Suomen finaalista, jonne oli päässyt menestyjät neljästä eri puolilla Suomea järjestetystä osakilpailusta.

Suomen finaalin voitti pari Juuso IlkkaPanu Palomäki, joka oli edennyt jatkoon Ringside Golfin osakilpailusta. Kytäjällä pelattiin myös kutsukilpailu, jonka voitti pari Janne PesonenJukka Tolvanen. Pariisissa Tolvanen sai parikseen Hannu Hakkaraisen, joka korvasi työkiireiden takia matkan väliin jättäneen Pesosen.

Pariisin finaalipäivänä ilmassa oli suuren golfjuhlan tuntua. Loppukilpailuun oli edennyt yhteensä 140 pelaajaa 15 maasta, kun kansallisissa osakilpailuissa oli ollut mukana kaiken kaikkiaan 10730 golffaria. Finaaliareena oli harvinaista herkkua suurimmalle osalle pelaajista, sillä Golf de Saint-Cloud on upea yksityinen kenttä, jonne ei kenellä tahansa mailanheiluttajalla ole asiaa. Ylellinen tunnelma välittyi myös hulppeasta klubitalosta. Saint-Cloud on Pariisin keskustan läheisin kenttä, jonka väyliltä avautuu komeat näkymät Eiffel-tornille.

Kilpailusta muodostui pariscramblelle tyypilliseen tapaan kovatasoinen. Suomalaispari Juuso Ilkan ja Panu Palomäen puttipeli yskähteli alkuvaiheessa, mutta 2,8 ja 3,5 tasoituksilla pelaava parivaljakko sai pelin juonesta kiinni ja alkoi tehdä loppua kohden hyvää tulosta. Kisassa ei ollut ajantasaista tulospalvelua, joten kilpailijat saivat jännittää lopputuloksia illan gaalapalkintojenjakoon saakka.

Lopputuloksissa Juuso Ilkka ja Panu Palomäki tulivat bruttosarjassa komeasti toiseksi Espanjalaisparin jälkeen. Suomalaisparin menestystä täydensi lähimmäksi lippua kilpailun 1,51 metrin tuloksella voittanut Jukka Tolvanen.

Peugeot järjestää vastaavan kilpailukiertueen myös ensi vuonna. Ben Sundholm Peugeotilta totesi, että pieniä muutoksia, kuten osakilpailujen määrän lisäämistä, on luvassa, mutta muuten hyväksi havaittua kilpailumuotoa aiotaan vaalia. Ainakin kansainväliseen finaaliin saakka edenneet pelaajat vaikuttivat todella tyytyväisiltä.

”Kyllähän tässä tuli viidenkympin osallistumismaksulle aika lailla vastinetta”, Panu Palomäki myhäili kotimatkalla Pariisista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje