11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suomalainen GREENi seuraa pelaajia Dubaissa

Greeni-palvelu koettiin hyödylliseksi toukokuussa Wentworthissä pelatussa BMW PGA Championshipissä.

Oululaisen Viherio Technologiesin kehittämä GREENi-palvelu pääsee taas osaksi European Tourin suurkilpailua. Ensimmäisen kerran golfkentän seurantajärjestelmä oli ET:llä käytössä toukokuun lopulla Wentworthin BMW Championshipissä ja nyt vuorossa on ammattilaiskiertueen finaalitapahtuma, 22.11. Dubaissa alkava DP World Tour Championship Dubaissa. GREENin yleisöpalvelu näyttää, missä kohtaa kenttää kukin peliryhmä etenee kilpailun aikana. Näin ollen yleisön on helppo löytää oma suosikkipelaajansa ja seurata tiiviisti hänen peliesityksiään. Palvelu näkyy kilpailun aikana tapahtuman jättiscreeneillä sekä kymmenissä pienemmissä, eri palvelupisteisiin ripotelluissa televisioruuduissa. ”Olemme jatkokehittäneet järjestelmäämme niin, että Dubaissa yleisölle esitettävässä näkymässä on mukana myös muun muassa leaderboard”, GREENin markkinointipäällikkö Timo Pärkkä kertoo. ”Muutoinkin yhteistyömme European Tourin kanssa on nyt syvempää kuin Wentworthissä. Olemme yhdistäneet voimiamme palvelun teknisessä toteutuksessa, kun Wentworthissä pystytimme ja toteutimme palvelun kokonaan itse”, Pärkkä jatkaa.

Greenin kanssa yhteistyötä tekevä European Tour -pelaaja Peter Lawrie palvelun yleisönäkymän edessä.

Greenin kanssa yhteistyötä tekevä European Tour -pelaaja Peter Lawrie palvelun yleisönäkymän edessä.

Ensi kaudella 15-20 kisassa? GREENi-järjestelmän saama palaute Wentworthin kilpailusta oli rohkaisevaa. Kilpailu veti lähes 90 000 katsojaa ja palvelu koettiin yleisölle hyödylliseksi. ”Se oli meille tosi kova happotesti, kun yleisöä oli niin paljon, mutta selvisimme siitä ilman ongelmia. Saimme paljon kiitosta ja myös kehitystoiveita, kuten sen, olisiko palvelu mahdollista saada omaan puhelimeen”, Pärkkä kertoo ja paljastaa samalla, että Dubaissa palvelun mobiilisovellus on jo testikäytössä. European Tour näki GREENissä mahdollisuuksia yleisöpalvelun lisäksi pelinopeuden valvonnan kannalta. ”Tourin henkilökunnan mukaan toimme heille varteenotettavan vaihtoehdon pelinopeuden hallintaan. Tähän asti sitä on tehty aikalailla käsipelillä”, Pärkkä kertoo. Ei siis ihme, että molemmilla osapuolilla, sekä GREENillä että European Tourilla, on kiinnostusta jatkaa ja laajentaa yhteistyötä tuleville kausille. Pärkän mukaan neuvotteluja asian tiimoilta on käyty pitkin syksyä. ”Tavoitteenamme on päästä mahdollisimman pitkäkestoiseen yhteistyöhön ja tuntuma on, että sellaiseen on hyvää halua myös toisella osapuolella. Oletettavasti GREENi on ensivaiheessa käytössä 15-20 isommassa tour-kilpailussa, joissa on tarpeeksi yleisömassaa. Tällaisia yhteisiä suuntaviivoja on hahmoteltu”, Pärkkä kertoo. Kohti globaalia toimintaa GREENin kehitystyö sai hiljattain lisäpontta, kun entisen Nokia-johtajan Tero Ojanperän perustama Vision+ -rahasto päätti sijoittaa GREENiin. Pärkän mukaan kyseessä ei ole pelkkä rahallinen sijoitus vaan GREENi ja Vision+ tekevät aitoa yhteistyötä golfpalvelun menestyksen kiihdyttämiseksi. ”Tämän sijoituksen myötä voimme keskittyä jalostamaan perusteknologiastamme uusia juttuja ja ajatella ihan oikeasti globaalia toimintaa, jota kohti pyrimme pala palalta etenemään”, Pärkkä sanoo. Janne Knuuti

GREENi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Start uppi says:

    Todella hienoa että kotimainen Start-up menestyy maailmalla. Miksiköhän paikallinen kolopalloliitto ei ole ottanut asiakseen ”tukea” tuotekehitystä esim tarjoamalla näkyvyyttä paikallisissa isoissa kisoissa. Esim Hillissä, Talissa tai ihan jopa Kytäjällä.. Eikö ole oikeita tuttavuuksia ..