SGK käynnistää kansallisen liikkeen osakkeiden arvon kasvattamiseksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

SGK käynnistää kansallisen liikkeen osakkeiden arvon kasvattamiseksi

Kuva: 2Up Golf Agency / Robert Lindström.

25 kentän yhteisessä hankkeessa tavoitteena on kasvattaa golfosakkeiden arvoa ja houkuttelevuutta.

Suomen golfkentät ry eli SGK ja luova golftoimisto 2Up Golf Agency käynnistävät kansallisen Osake on Ykkönen -liikkeen golfosakkeiden arvon ja osakepelaamisen houkuttelevuuden kasvattamiseksi.

”Keväällä alkavalla PR- ja markkinointikampanjalla tullaan oikaisemaan golfbuumin myötä vääristyneitä mielikuvia osakepelaamisesta, osakkeiden arvostuksesta ja kertomaan osakepelaamisen hyödyistä ja mahdollisuuksista faktoilla. Mukana on jo 25 kenttäyhtiötä”, tiedotteessa kerrotaan.

Golfosake ei ole näyttäytynyt houkuttelevana sijoituksena Suomessa pitkään aikaan. Pari vuotta kestänyt golfbuumi on osittain muuttanut tilannetta, kun golfareiden määrä on kasvanut noin 15%. Buumin myötä kentät ovat täyttyneet, ja samalla golfosakkeen omistamiseen liittyvät edut esim. ajanvarauksessa ovat alkaneet näyttäytyä jälleen houkuttelevina. Parin viime vuoden aikana golfosakkeita on joillain kentillä jälleen mennyt kaupaksi.

Yksi kentistä, joilla osakekauppa on käynyt, on Suur-Helsingin Golf. SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski on tavallaan koko tempauksen idean isä. Alkunsa projekti sai sivulauseesta.

”Tästä ideasta jalostimme kokonaisen konseptin yhdessä SGK:n kanssa. Kyse on monivuotisesta liikkeestä, jossa Suomen osakekentät saavat osallistua yhtenä rintamana yhteisellä budjetilla yhteiskampanjaan osakkeen arvon ja osakepelaamisen houkuttelevuuden kasvattamiseksi. Luvassa on valtakunnallista ja alueellista PR:ää, keskustelun herättelyä, ansaittua mediaa ja puhuttelevaa markkinointiviestintää,” muotoilee 2Up Golf Agencyn toimitusjohtaja Henri Karttunen.

Liikkeen idea on pohjimmiltaan yksinkertainen. Sen sijaan, että Kenttäyhtiöt kävisivät taistoon yksin, yhdistetään voimat ja resurssit. Suuremman liikkeen ja faktapohjaisen viestinnän kautta pyritään vaikuttamaan golfareiden mielikuviin osakepelaamisesta.

”Tämän konkreettisempaa osakekenttien ja osakepelaajien etujen ajaminen tuskin voi olla”, Raski sanoo tiedotteessa.

Liikkeen tavoitteet ovat: 1) golfosakkeen arvon ja osakepelaamisen kasvattaminen, 2) osakkaiden eli osakkeenomistajien äänen voimistaminen ja yhteisöllisyyden ylpeyden lisääminen, 3) osakepelaajaprofiilin nuorentaminen eli osakepelaamisen trendikkyyden kasvattaminen ja 4) pinttyneiden sekä vääristyneiden mielikuvien oikaiseminen faktoilla.

”Mitä enemmän kenttiä lähtee mukaan, sitä suuremmalla suulla puhumme ja vaikutamme. Ja sitä paremmat tulokset tulevat olemaan tänä ja tulevina vuosina”, Karttunen uskoo.

Osake on Ykkönen -liikkeeseen on lähtenyt mukaan jo yli 25 osakekenttää ympäri Suomea. Golfkentän ei tarvitse olla SGK:n jäsen. Jo nykymitoissaan liike on poikkeuksellisen laaja kenttäyhtiöiden yhteishanke. Karttunen lupaa, että kenttiä otetaan mukaan helmikuun loppuun asti.

Mukana liikkeessä ovat Golf Talma, Hirvihaaran Golf, Lakeside Golf, Suur-Helsingin Golf, Tahko Golf, Viipurin Golf, Sea Golf Rönnäs, Nurmijärvi Golf, St. Laurence Golf, Tuusula Golf, Keimola Golf, Hartola Golf, Ruukkigolf, Lahden Golf, Laukaan Peurunkagolf, Espoo Golf, Alastaro Golf, HyviGolf, Tawast Golf, Ähtäri Golf, Messilä Golf, Harjattula Golf ja Uudenkaupungin Golf, Archipelagia Golf ja Iitti Golf.

”Suomen golfkentät on rakennettu muutamia poikkeuksia osakkaiden eli yksityisten ihmisten rahoilla. Osakepelaamisen tulee muuttua muuttuvan maailman mukana, mitä liikkeemme ajaa myös takaa. Siksi liike alkaa tänä vuonna ja jatkuu vuosia eteenpäin. Ajoitus ei voisi olla parempi, koska käytännössä kaikilla kentillä viimeiset vuodet ovat tuoneet tervetullutta puskuria kassaan ja osakepelaamisen trendi on kääntynyt varsin positiiviseksi”, SGK:n toiminnanjohtaja Antti Hiltunen tiivistää.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Harmo says:

    Tehokkain keino velattomien tai hyvin vähän lainoja omaavien kenttien osakkeen arvon nostamiseksi on ostaa 1 eurolla kaikki osakkeet niiltä, jotka haluavat osakkeensa myydä. Jos kenttä ostaa esim 20 % osakkeistaan, vastike nousee 20 %. Samalla voi nostaa green feen hintaa, kun tarjonta vähenee. Osakkaat saavat paremmin lähtöaikoja ja mahtuvat pelaamaan haluaminaan aikoina. Pelkällä image-kampanjalla tätä ei ratkaista.

  • Klubipelaaja says:

    Ongelman useimmilla kentillä on se, että aikaisempien vuosien tappioiden vuoksi osakkeita ei voida hankkia tai lunastaa. Ilmaiseksi voitaisiin vastaanottaa. Suurin yksittäinen haaste on golf-yhtiöiden ideologinen ajatus ikuisesta osakkaasta. Tällöin ei ole väliä sillä maksetaanko ylläpito-, peruskorjaus- ja uusinvestoinnit kerätyillä hoito- ja rahoitusvastikkeilla silloin kuin syntyvät sen sijaan, että kerättäisiin jatkuvasti puskuria, jolla noita kuluja katetaan tarpeen mukaan. Tässä jälkimmäisessä tapauksessa osakkeeseen ei kohdistu korjausvelkaa ja osakkeen arvon vastikkeeksi on omaisuutta ilman rasitteita. Näin voidaan luoda osakkeelle toimivat markkinat. Kun lisäksi osakkeenomistajan hyödyt muihin verrattuna ovat riittävän hyvät, omistaminen voi jopa olla sijoitus, jota tuossa artikkelissakin kaivataan.