26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Salama iski pelaajaan Sarfvikissa – ”Selvisi säikähdyksellä”

Sarfvik Golfissa koettiin maanantaina pelottavia hetkiä.

Kirkkonummelaisessa golfkeskuksessa ei vältytty aineellisilta vahingoilta.

Sarfvik Golfissa Kirkkonummella koettiin maanantai-iltana onnettomuus, kun salama iski kentällä olleeseen pelaajaan. Hänet toimitettiin sairaalaan, mutta klubin tietojen mukaan miehellä ei ole hengenvaaraa.

”Saimme tänään tiedon, että hän selvisi säikähdyksellä. Se on tässä kaikkein tärkeintä. Emme osaa kuitenkaan sanoa, onko pelaaja mahdollisesti saanut vammoja salamaniskusta”, Sarfvik Golfin palveluksessa oleva henkilö kertoi.

Sarfvik Golfin mukaan ukkosrintama nousi nopeasti alueen ylle ja kesti vain muutamia minuutteja. Pelaaja oli hakeutunut kentällä olevaan katokseen suojaan, mutta ei välttynyt salamaniskulta.

Ilta-Sanomien mukaan eräs golfari oli juuri päättänyt kierroksensa Sarfvikissa ja ehtinyt klubitalolle, kun ukkonen jyrähti.

”Takana räiskähti salama ja kuului kova pamaus. Siitä pikkuhiljaa huomattiin, että salama oli iskenyt johonkin pelaajiin”, hän kertoi lehdessä.

Klubilta todettiin, että aineellisilta vahingoilta ei Sarfvikissa vältytty. Kentän sadetuslaitteisto sai ukkosesta siipeensä ja järjestelmää ollaan parhaillaan korjaamassa.

”Muutakin vahinkoa tuli, mutta en siitä kerro tässä sen enempää. Tämä oli taas yksi muistutus, että ukkoseen pitää aina suhtautua äärimmäisellä vakavuudella. Aineellisille vahingoille ei silti mahda mitään.”

Keskiviikkona ilmestyvässä Golflehdessä Golfarin sääkoulussa paneudutaan juuri ukkoseen ja siihen, miten siihen pitäisi varautua ja miten siltä pitäisi suojautua.

Vakavin Suomessa golfkentällä tapahtunut ukkosen aiheuttama onnettomuus sattui Joroisissa lähes tarkalleen viisi vuotta sitten, kun miespelaaja menehtyi salamaniskusta Kartanogolfissa.

Sarfvikin onnettomuudesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje