[6][5]

Roope Kakko villillä kortilla Hollantiin sekä Skotlantiin ET:n kisoihin

Janne Mommo ( oik.) johtaa, Markus Ervasti pelasi lauantaina kisan parhaan tuloksen 67

<b>Roope Kakko metsästi viisi vuotta voittoa ulkomailta, saavuttaen sen Lappajärvellä</b>”><b>Roope Kakko</b> sai jo SK Golf Challengen jälkeisenä tiistaina varmistuksen sille, että hän pääsee mukaan Gleneaglesissa kuun lopulla pelattavaan Johnnie Walker Championshipiin jossa palkintorahaa on jaossa 1,4 miljoonaa puntaa.  Sunnuntaina tuli lisää huippu-uutisia, 18:lla varamiespaikalla Hollannin kisaan odottanut espoolainen saa wildcardin myös Hollannin avoimiin jotka käynnistyvät torstaina.  -Aivan huippujuttu. Tulee toki kuusi kisaa putkeen ilman taukoa, mutta nämä kaksi antavat minulle ison mahdollisuuden loikata ylöspäin ET:n rahalistalla. Syksyksi ei toistaiseksi olekaan tiedossa ET:lta kuin Itävallan miljoonan euron kisa, Kakko iloitsee. Kiitos lähtee SK Festivalsin suuntaan joka toimii Suomen Challenge Tourin kisan promoottorina. -Uskon että hienosti järjestetty kisa Vanajanlinnassa oli osasyy ainakin Skotlannin pelioikeuteen, ehkä Hollantiinkin. Roope Kakko on kuluvalla kaudella pelannut seitsemän ET:n osakilpailua, päässyt viidesti jatkoon ja ansainnut 157.000 euroa jotka oikeuttavat 131:een sijaan. Italiassa hän oli kahdeksas, Irlannissa seitsemäs. Jälkimmäisestä hän kuittasi 105.00 euroa. Noustakseen kauden päätteeksi 115:n joukkoon ja täyden kortin haltijaksi, loppukauden peleissä pitäisi tilille kolahtaa vielä 70-90.000 euroa. Nykyisten tienestien pitäisi riittää 150:n joukkoon ja edellisvuotta parempaan kategoriaan. -Täysi kortti on tavoite, sijoille 116-150 päätyminen jättää hieman Tourien väliin (ET & CT). Euroopan Tourin karsinnat ovat sitten takaportti jos ei tinaa tule tarpeeksi kauden mittaan, Kakko laskeskelee. Homman voi käytännössä hoitaa kuntoon kerralla, sijoittumalla joko Hollannissa tai Skotlannissa kuuden-seitsemän joukkoon.  World Cupin finaali ja ET:n karsinnat samaan aikaan <b>Mikko Ilonen</b> ja Roope Kakko ovat jo heinäkuun lopulla lupautuneet Suomen edustajiksi World Cupin karsintaan Talllinnaan  ( 24-27.9). Mutkikkaaksi aikataulut tekee se, että Kiinassa pelattava finaali, sekä ET:n karsintafinaali ovat samanaikaisesti. -Onko näin? Mikäli paikkaa ET:lle ei ennen karsintafinaalia ole, uskon World Cupin jäävän väliin, se voi antaa työpaikan seuraavaksi kaudeksi, World Cup on siinä mielessä vain hetken hurmaa, Kakko tekee omalta kohdaltaan nopean tilanneanalyysin. Valitettavaa on sekin, että karsinnasta finaaliin selvinnyttä paria ei saa vaihtaa…. Karsinnat eivät Kakolta lopu näihin kahteen. Lokakuussa hän lähtee PGA TOurin kolmivaiheiseen karsintaan, päivämäärät tai osavaltio eivät ole vielä selvillä. -Tuntuisi siltää, että Floridaan ei kannata lähteä, siellä on niin hyviä minitourien hinkkaajia jotka tuntevat paikalliset kentät kuin omat taskunsa. Teksas voisi olla hyvä valinta, Kakko nostaa tuulisista olosuhteistaan kuulun osavaltion esiin. TT </p></p><section id=

Roope Kakon rutiini ratkaisi Lappaj&#228,rvell&#228,

<b>Roope Kakon vaativissa kansainvälisissä turnauksissa harjaantunut rutiini oli Lappajärvellä muille liikaa.</b> Kuva: Pasi Kokko”>Kotimaisen mittapuun mukaan ison palkintosumman ammattilaisturnaus Kivitippu Invitational päättyi sunnuntaina Lappajärvellä <b>Roope Kakon</b> (-6) eduksi. Helsinkiläinen oli turnauksessa kahden kierroksen jälkeen kolmantena, kolme lyöntiä johdossa ollutta <b>Janne Mommoa</b> jäljessä, mutta lasketteli päivän ainoana 70 lyönnin (69) alittajana kisassa voittoon kahden lyönnin turvin. -Kierros sunnuntaina oli erinomainen, 69 ei ole paha tulos kun lämpöä on kymmenen astetta ja vettä tulee vaakatasossa. Kontrolloin lyöntejäni, varsinkin rautoja todella hyvin, Kakko iloitsi. Ykköstila oli ammattilaisuran ensimmäinen. Jo oli aikakin voisi moni sanoa, sillä paidan riisumisesta on aikaa viisi vuotta ja yksi kuukausi. Viimeisenä amatöörikisanaan hän voitti CT:n kisan Espossa. Ammattilaisena Kakko on ollut CT:lla kolmasti kakkonen. Kakko muistutti sunnuntai-iltana pääkaupunkiseudulle palattuaan kisan ainutlaatuisesta hengestä, vieraanvaraisista ja ystävällisistä isännistä. -En olisi voinut kuvitellakaan vastaanottoa jonka saimme, Lappajärven koko porukka ja sponsorit ansaitsevat ison kiitoksen, Kakko jatkoi Päivän toinen hyvä nousija, Tampereen <b>Erik Stenman</b> (-4) väläytteli pitkästä aikaa hyvää tuloskuntoa. Stenman pelasi sunnuntain kierroksensa kaksi alle parin päätyen Järviseudun Golfseuran kentällä pelatussa kisassa kakkoseksi. Kisan kärjessä 36 reiän jälkeen ollut Mommo hyytyi puolestaan kolmannen kierroksen tiimellyksessä pahan kerran. Nokialainen lähti finaalikierrokselle johtopaikalta, mutta ei saanut peliään kulkemaan sunnuntaina. Mommon kohtaloksi koitui ulosmenon yksi ja sisääntulon kaksi tuplabogia. Kolmanneksi sijoittunut Mommo jäi kärjestä lopulta neljä lyöntiä. Kivitippu Invitationalin viimeinen kokonaistuloksessa parin alittanut pelaaja oli neljännelle sijalle päätynyt <b>Markus Ervasti</b> (-1). Kyseessä oli jo yhdeksäs kerta kun Järviseudun Golfseura järjesti Kivitippu Pro Am & Pro Invitationalin. Järjestelyissä oli mukana yli sata seuran jäsentä mm. pelaajien huoltajina, forecaddieina jne. Kilpailun tuotosta tehtiin tänäkin vuonna tuntuva lahjoitus Lastenklinikoiden Kummit ry:lle, yhteensä 12 000 euroa. 35:n Lappajärvellä olleen pelaajan joukossa oli käytännössä mukana Suomen miespelaajien koko ammattilaisparhaimmisto <b>Mikko Ilosta</b> ja <b>Mikko Korhosta</b> lukuunottamatta. Teemu Tyry / Marko Kuivasaari      </p></p>
                    <div class='intervention--ad'>
                    <div style='display:none; margin-bottom: 15px !important; margin-top: 25px !important;' class='ad-separatator intervention--ad-separator'><span>Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen</span></div>
                    </div>
                    <div id='videomainos'></div>
                  	<div style='display:none; margin-bottom: 30px; margin-top: 10px;' class='ad-separatator intervention--ad-separator'><span>Artikkeli jatkuu</span></div>
                  	</div>
                   <h2>Janne Mommo Kivitippu Invitationalin k&#228,rjess&#228,, Janne Kaske kolmas Tanskassa</h2><p>Lappajärvellä on jo vuosia järjestetty palkintosummalataan mittava tapahtuma, Kivitippu Invitational jossa kolmen kierroksen kisassa voittaja saa reilusti yli 10.000 euroa. Edellisviikolla Vanajanlinnassa karsiutuneet Tornion lahjat Suomen golfille, <b>Janne Mommo</b> (-6) ja <b<markus ervasti<= (-4) pelaajat pyhänä samassa ryhmässä, kolmikon täydentää Lohjan Antti Ulvio (-5). Yksikään miehistä ei ole voittanut kuluvalla kaudella, ykköstila toki puuttuu myös kahteen kierrokseen eniten birdejä, kymmenen tehneeltä Roope Kakolta.<b>Yong-eun Yangin voiton merkitystä aasialaisten pelaajien keskuudessa voi vain arvailla. Etenkin kun kauden 2010 WGC-sarja käynnistyy vuoden lopulla Kiinassa…</b>  &copy Getty Images”>Tanskassa pelattiin loppuun Ecco Tourin kisa, voittaja oli Vanajassa viimeisellä kierroksella kärkiparissa pelannut vain 19-vuotias <b>Jacob Olesen</b> joka sai ykköstilastaan yli 6000 euroa ja nousi samalla Nodic Leaquen pistelistan kärkeen. Kauden päätteeksi viisi parasta saa kunnon kategorian Challenge Tourille. J<b>anne Kaske</b> (69-73-70) oli avauspäivänä ainoa 70 lyönnin alittaja, toisella kierroksella hän hävisi kahdeksan lyöntiä Olesenille. Seuraavalla viikolla Kaske pelaa henkilökohtaisista EM-mitaleista Ranskassa ( samalla kentällä jossa Kalle Samooja voitti Ranskan mestaruuden), sen jälkeen on edessä matka valtameren taaksen USA:han jossa Kaske keskittyy syksyn kestävien opintojen ohella myös PGA Tourin karsintoihin.  </p><p></b<markus><span class=