19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Petteri Nykky vahva ehdokas vuoden valmentajaksi

Petteri Nykyn johdolla harjoitteleva Ursula Wikström oli tälläkin kaudella LET-kiertueen menestynein suomalainen.

Suomen maajoukkueen salibandyn maailmanmestaruuteen lauantaina luotsannut Petteri Nykky on vahvoilla, kun urheilutoimittajat nimeävät tammikuussa pidettävässä Suomen Urheilugaalassa vuoden parhaan kotimaisen valmentajan. Nykky tunnetaan salibandyn ohella myös naisten Euroopan Tourilla pelaavan Ursula Wikströmin henkilökohtaisena valmentajana.

Salibandyn maailmanmestaruus oli Petteri Nykylle ja Suomen maajoukkueelle toinen peräkkäinen, sillä hän luotsasi ryhmänsä MM-kultaan myös vuonna 2008. Nykyään Sveitsin liigassa pelaavaa Alligator Malansia valmentava Nykky on salibandytaustansa lisäksi suorittanut Golfvalmentajatutkinnon Vierumäellä vuonna 1999 toimien naisten LET-kiertueella jo pitkään pelanneen Ursula Wikströmin henkilökohtaisena prona.

Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi valmistunut 45-vuotias Nykky on vuodesta 2009 lähtien ollut maan golfammattilaisten etujärjestön, Suomen PGA:n täysjäsen.

Golfpiireissä tiettävästi lisääntynyttä kiinnostusta herättäneen Nykyn ohella kovimpia ehdokkaita vuoden valmentajiksi ovat mm. jääkiekkovalmentajat Jukka Jalonen (Leijonat) ja Kai Suikkanen (TPS) sekä taitoluistelija Laura Lepistön valmentaja Virpi Horttana.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje