Pelaaja kuoli salamaniskuun Joroisten Kartanogolfissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pelaaja kuoli salamaniskuun Joroisten Kartanogolfissa

Vilkas kesämaanantai kääntyi Joroisten kentällä surun päiväksi. Kuva: Joroisten Kartanogolf

Vuonna 1946 syntynyt varkautelainen mies sai surmansa salamaniskusta Joroisten Kartanogolfin kentällä maanantaina. Nopeasti koillisen suunnasta kenttäalueen ylle saapunut ukkosrintama sadekuuroineen sai pelaajat poistumaan kentältä, mutta surmansa saaneen miehen peliryhmä ei ennättänyt klubitalolle ajoissa.

”He olivat pelaamassa klubitaloa kohti kulkevaa nelosväylää hieman ennen neljää iltapäivällä, kunnes päättivät oikeaoppisesti poistua kentältä. Kun salama iski kärryä vetäneeseen pelaajaan, matkaa klubille oli nelisensataa metriä”, Joroisten Kartano-Golf Oy:n toimitusjohtaja Petteri Ruuskanen kertoi Golfpisteelle puhelimitse.

Ruuskanen sanoi ryhmän muiden jäsenten aloittaneen pelikumppaninsa elvytyksen välittömästi: ”Sydän saatiin hetkeksi elvytettyä, mutta se pysähtyi uudelleen, eikä sitä saatu enää käyntiin.”

”Ambulanssi tuli pian vajaan neljän kilometrin päästä, joten nopea apukaan ei auttanut.”

Sesonki Kartanogolfissa on kuumimmillaan, mutta se jätti nyt Joroisten kentälle ikävän varjon: ”Meillä oli tänäänkin kenttä täynnä porukkaa. Nyt tästä asiasta muistuttaa lopun päivää suruliputus.”

”Poliisi on vielä tapahtumapaikalla, mutta kenttä on avattu uudelleen pelaamista varten. Aika hiljaista täällä kuitenkin nyt on, tunnelmat ovat hyvin apeat.”

Ruuskanen sanoi, että menehtynyt miespelaaja on harrastanut golfia lähes 25 vuotta eli Kartanogolfin perustamisesta lähtien.

”Kyllä hänet täällä hyvin tunnettiin, aktiivipelaaja. Nyt harkitsemme kriisiapua, jos sille vain tarvetta ilmenee.”

Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi sai tiedon tapahtuneesta, ollessaan pelikierroksella.

”Olen hyvin pahoillani sattuneesta ja myötätuntoni on uhrin perheen puolella”. Peltoniemi sanoi.”Tietääkseni Suomen golfkentillä ei ole ennen tapahtunut mitään vastaavaa.”

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje