5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Paula Creamer uusinnan kautta Oklahoman kisan voittoon

Mi Hyun Kim on yksi kokeneimmista korealaisista, hän voitti ensimmäisen kerran jo vuonna 1999 © Getty Images

Paula Creamer on nousemassa Lorena Ochoan ykköshaastajaksi LPGA Tourilla &copy Getty ImagesPaula Creamer tuplasi kauden voittojensa määrän kahteen, pian 22 vuotta täyttävä kalifornialainen on voittanut urallaan jo kuusi kertaa, enemmän kuin kukaan muu nykyajan huipuista Lorena Ochoa sekä Annika Sörenstam mukaanlukien samanikäisenä. Cedar Ridge Country Clubilla Creamerilla oli koko päätöspäivän ajan 1-2 lyönnin johto ainoaan varsinaiseen uhkaajaan Julie Inksteriin. Viimeisellä Creamer missasi reilun kolmen metrin mittaisen par-putin, kun Inkster upotti oman birdieputtinsa, mentiin uusintaan. Se ratkesi toisella reiällä Creamerin eduksi, Inkster jäi kakkoseksi. Viimevuonna Inkster hävisi niinikään uusinnan, tuolloin voittaja oli Mi Huyn Kim. -Olin tarkoituksella pyyhkinyt täysin pois mielestäni edellisviikon uusintatappion. Tulin Tulsaan voittamaan, asenne oli kunnossa, Creamer laukoi lehdistötilaisuudessa itsevarmaan tyyliinsä. Julie Inkster olisi voittaessaan ollut kaikkien aikojen vanhin ykkönen LPGA Tourilla. Niin tasaisen varmassa kunnossa Inkster on viimeiset vuodet ollut, että ennätyksen siirtyminen voiton myötä hänelle jossain vaiheessa kauden mittaan tuntuu varsin todennäköiseltä. -Olen ylpeä tavasta jolla pelasin, minulla oli eväät voittoon. Tappio tuntuu luonnolliseti pettymykseltä. Ratkaisuhetkillä puttipelini ei ollut sellaista jota olisin itseltäni odottanut, purki Inkster tuntojaan. Lorena Ochoa ei missään vaiheessa uhannut kärkiparia. Vain seitsemän birdietä viikon aikana tehnyt meksikolainen jätettiin viidenneksi. Tappio oli ensimmäinen neljän kierroksen kisoissa tänävuonna. Loistavien viiden voiton ja yhden kahdeksannen sijan jälkeen viikonlopun sijoitus tuntuu varmasti pettymykseltä, mutta kokonaissaldo on edelleen komea. Ochoa voi pelata kaikkien aikojen ennätyskauden LPGA Tourilla. Minea Blomqvist taisteli itsensä 35:ksi 14 lyöntiä Creamerille hävinneenä. Palkintorahaa Minea sai yli 10.000 dollaria, niinikään arvokkaita World Ranking-pisteitä tuli myös. Peli ei tilastojen valossa ollut kärjen tasoa, Creamerilla oli viheriöosumia 50, Minealla 37. Vuosi on sujunut loisteliaasti, avauskisan MC:n jälkeen seitsemän jatkoonpääsyä ja näissä kolme vahvaa top-ten sijoitusta. Minea pelaa jo tulevana viikonloppuna Virginiassa, seuraavalla viikolla New Jerseyssa ennen lyhyttä kotimaan matkaa. LPGA Tourilla on pelattu kymmenen kisaa, voittajia on vain neljä. Ochoan ( 5×1) lisäksi Creamer ja Annika Sörenstam ovat voittaneet molemmat kahdesti, Louise Friberg kerran. Kolmikko Ochoa, Sörenstam, Creamer voi hyvinkin voittaa kauden mittaan 12- 16 kilpailua, muut ovat keväällä jääneet yllättävän selkeästi trion jalkoihin.

Julie Inkster nousi Paula Creamerin uhkaajaksi Oklahomassa

USA:n golfin naisikoni Julie Inkster haastaa sunnuntaina itseään 26-vuotta nuoremman Paula Creamerin &copy Getty ImagesLPGA Tourin päätöspäivään jäi paljon mielenkiintoista jännitettävää. Paula Creamer johtaa kahdella lyönnillä ennen veteraani Julie Inksteriä joka on voittanut 31 kertaa, viimeksi kaudella 2006. Ykköstila Oklahomassa veisi Inksterin taas historian kirjoihin, hänestä tulisi kaikkien aikojen vanhin voittaja vain 1,5 kuukautta ennen 48-vuotisjuhliaan. Lorena Ochoan voittokulku katkennee, hän on kahdeksan lyöntiä Creameria jäljessä, maailmanlistan ykkösen edellä on kuitenkin vain viisi pelaajaa, joten täydellinen kierros ja Creameri takkuilu voisivat muuttaa tilanteen päälaelleen… Minea Blomqvist oli yksi lauantain pirteimmistä, hän paransi kuudella (74-77-71) edellispäivän tulostaan ja nousi jo 26:ksi.

Minea Blomqvist niukasti jatkoon, Paula Creamer johtaa LPGA Tourilla

Lady Pink tavoittelee kauden toista voittoaan Oklahomassa &copy Getty ImagesPaula Creamer (70-71= -1) on ainoana alle parín Oklahoman kilpailun puolivälissä. Tuuliset ja kylmät olosuhteet veivät terän tuloksenteolta, jatkoonpääsyn rajaksi tuli peräti kymmenen yli. 21-vuotias Creamer janoaa varmasti voittoa tavallistakin enemmän, edellisviikolla hän hävisi uusinnan Floridassa Annika Sörenstamia vastaan. Lorena Ochoan voittokulku, neljä peräkkäistä ykköstilaa, katkeaa jollei meksikolainen terästä tuntuvasti otteitaan. Perjantaina hän jäi ilman birdejä ja on kisan puolivälissä kuusi lyöntiä Creameria jäljessä. Ei ylivoimainen takamatka, mutta kirin on alettava jo lauantaina. Aiemmilla kolmella osallistumiskerrallaan Ochoa on ollut kahdesti kolmas ja kerran viides. Nyt kakkostilaakin pidettäisiin jo melkoisena epäonnistumisena. Minea Blomqvist osui vaativissa olosuhteissa vain kahdeksan kertaa oikealla lyöntimäärällä viheriöön, teki kaksi birdietä ja sai tuloksekseen 77. Yhteistulos +9 oikeuttaa sijalukuun 39:s. Jatkoonpääsy on jo seitsemäs perättäinen, joten ennätyskulku tälläkin saralla jatkuu. Voittoon ei ole käytännön mahdollisuuksia, hyvään nousuun viikonloppuna toivottavasti löytyy latausta. Cut-raja oli liian kova monelle supertähdelle. Vapaan viikonlopun saivat mm. Morgan Presel, Natalie Gulbis ja Meksikossa alkukaudesta voittanut Louise Friberg.

Minea Blomqvist 23:na Oklahomassa

Natalie Gulbisin golftaivaalla on ollut viimeisten kuukausien aikana synkkiä pilviä &copy Getty ImagesOklahoman osakilpailusta ei näytä muodostuvat mitään birdien ilotulitusta. Avauspäivän jälkeen vain neljä pelaajaa on Cedar Ridge Country Clubilla alle parín, kärkitulos kaksi alle (69) ensimmäistä kauttaan LPGA Touria pelaavan Korean Hee Young Parkin tekemä. Paula Creamer käväisi tuloksessa kolme alle, mutta teki kahdella viimeisellä bogeyt. Tulostason heikkous, ka. 76,78 lyöntiä johtui pitkälti erittäin kovasta ja puuskaisesta tuulesta. Suurssuosikki Lorena Ochoa avasi pelin varsin kehnosti, neljän reiän jälkeen hän oli jo kolme yli. Eagle ja birdie nostivat meksikolaisen kärjen tuntumaan, loppureikien kaksi bogeyta pudottivat neljän lyönnin päähän Parkista 14:ksi. Aselma kolmelle viimeiselle kierrokselle on entistä mielenkiintoisempi, Ochoa jyrännee itsensä varsinkin vaativissa olosuhteissa jo ennen sunnuntaita lähemmäs kärkeä. Allekirjoittaneen veikkaus on kauden kuudes voitto kuudennessa neljän kierroksen kisassa johon Ochoa osallistuu. Minea Blomqvistin saldo neljä bogeyta ja birdie tuntuu äkkiseltään heikolta, mutta päivän päätteeksi hän oli 23:s, viisi lyöntiä kärjestä Parkista joka on hänen pelikaverinsa kahden ensimmäisen päivän aikana. Ryhmän kolmas pelaaja on Erica Blassberg. Kolmikko pääsee perjantaina liikkeelle paikallista aikaa aamulla kello 9.05. Kauden suurin petttymys? Monien mielestä Natalie Gulbis joka on pelannut varsin takkuisesti, odotukset kun nousivat kovasti hienosti menneen syksyn 2007 jälkeen. Gulbis voitti tuolloin Ranskassa Evian Mastersin, oli toinen Tour Championshipissa ja esiintyi muutenkin vahvasti. Kuluvalla kaudella Gulbis on pelannut jo seitsemän kisaa saavuttamatta yhtään top-ten sijoitusta. Tulsassa hän on torstain jälkeen 51:s.

Lorena Ochoa tavoittelee kauden kuudetta voittoaan Oklahomassa

Lorena Ochoa pyrkii viikonloppuna saavuttamaan ensimmäisen ykköstilansa Oklahoman osavaltiossa. Cedar Ridge Country Clubilla Tulsassa pelattavassa kilpailussa meksikolainen on ollut kahdesti kolmas ja kerran viides. Oleellinen ja Ochoaa varmasti miellyttävä muutos edellisvuosiin on se, että kisa pelataan nyt neljän kierroksen mittaisena, aiempina kierroksia on ollut vain kolme. Kauden ainoa ”työtapaturma”, kahdeksas sija tuli Meksikossa kolmen kierroksen kilpailussa… Ochoan typerryttävä ylivoima, viisi voittoa kuudessa kisassa yhteensä 37 lyönnin erolla luo melkoiset odotukset. Kakkostilaa tai sitä heikompaa kun aletaan pitää jo melkoisena epäonnistumisena. Ochoa jätti edellisviikon Miamin kisan väliin ja latautui tuleviin taistoihin. LPGA Tourilla on pelattu kuluvalla kaudella yhdeksän kisaa, vain neljä pelaajaa on päässyt voiton makuun. Annika Sörenstam on voittanut kahdesti, Paula Creamer ja Louise Friberg kerran. Tulsassa ennakkoon kovin haastaja on Sörenstamille uusinnan Miamissa hävinnyt Paula Creamer, ruotsalaistähti ei ole mukana. Voittoa puolustaa Korean Mi Huyn Kim joka lahjoitti 210.000 dollarin ykkösrahoistaan peräti 100.000 Kansasin tornado-onnettomuuden aiheuttamien vahikonkojen jälleenrakennukseen Minea Blomqvist lukeutuu alkukauden hurjan vireensä johdosta Oklahomassa suosikkeihin &copy Getty ImagesMinea Blomqvistille kisa on LPGA Tourilla kauden kahdeksas . Jatkoonpääsyjä on nyt ennätyksellisesti kuusi peräkkäin Vaikka Minea keskittyi edellisviikolla harjoitteluun eikä pelannut Miamissa, hän nousi World Rankingilla sijan 66:ksi. Rahalistalla sijoitus sensijaan heikkeni viidellä ja on nyt 14:s. Viimevuotisessa Tulsan kilpailussa Minni oli 44:s. LPGA ilmoitti alkuviikosta uudesta aluevaltauksesta.Kiinassa, Hainanin lomasaarella järjestetään lokakuun lopulla ( 24-26) uusi kisa joka sponsorin mukaan saa nimen Grand China Air LPGA. Palkintopottiin on saatu 1,8 miljoonaa, oleellinen kysymys tietysti kuuluu, kuinka moni supertähdistä Kiinan koneeseen nousee. Asiaa helpottaa se, että Kiinan kisan jälkeen LPGA Tourin kisoja pidetään samalla ilmansuunnalla, Koreassa sekä Japanissa. Minea Blomqvistille avautuu lähes varmasti mahdollisuus päästä mukaan kaikkiin Kauko-Idän kisoihin. Kiinaan otetaan mukaan rahalistan 51 ensimmäistä syyskuun 14 päivän tilanteen mukaan. Kauden 2007 päätteeksi sjijaluvalla 51:s ollut pelaaja oli ansainnut 250.000 dollaria, Blomqvistilla on jo nyt kasassa 233.000. -Olen kyennyt kehittämään ajattelumallejani kentällä. Pystyn entistä useammin näkemään erilaisia vaihtoehtoja suoritusten välillä. Kun pääsen tähän mielentilaan, onnistun myös selkeäästi useammin kuin niillä hetkillä jolloin vain joudun miettimään ennen lyöntiä, ”mitenköhän tästä rastista selviän”, Minni perusteli Miamin kisan jälkeen menestyskulkuaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje