18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Paula Creamer omassa luokassaan Alabamassa

Natalie Gulbis pääsee ensimmäistä kertaa mukaan mestarien kisaan © Getty Images

Täysin pitelemätön Alabamassa. Paula Creamerin viimevuotinen kakkostila vaihtui kahdeksan lyönnin voittoon &copy Getty ImagesPaula Creamer vei täydellisesti jännityksen LPGA Tourin kauden toiseksi viimeisessä kisassa. Hän söhelsi avauspäivänä erittäin helpolla Magnolia Grove -kentällä 11 reikää kaksi yli, mutta pelasi loput 61 yhteensä 22 alle ja voitti kahdeksan lyönnin erolla ennen Birdie Kimiä . Tämä oli Creamerin kauden toinen ja uran neljäs voitto. Vuonna 2005 hän voitti Evian Mastersin Ranskassa kahdeksan lyönnin erolla, joten Alabaman kisa osoitti, että hengen päälle saadessaan Creamer on erittäin vaikea voitettava. Kun huomioi neidon nuoren iän, (21-v) voidaan todellakin puhua potentiaalisesta maailmanlistan ykkösestä tulevaisuudesta. Nykyisistä tähdistä ( Sörenstam. Webb, Ochoa, Pettersen, Kerr) yksikään ei ollut voittanut kertaakaan saman ikäisenä!. Voitostaan Creamer sai 150.000 taalaa, ja nousi kolmanneksi rahalistalla (1.364 miljoonaa taalaa) ennen kauden päättävää Tour Championshipia jossa voittaja saa miljoona taalaa. Kakkostilasta ja muista pistesijoista käytiiin tiukkaa kisaa.Kimiä kaksi lyöntiä jäljessä kolmostilan jakoivat Annika Sörenstam, Natalie Gulbis sekä Pat Hurst. Suzann Pettersenin hyvä vire jatkuu, nyt tuloksena oli kuudes tila, viimevuotinen ykkönen Lorena Ochoa oli yhdeksäs. Tulevana torstaina käynnistyy Tour Championships Floridassa. Voittajalle on luvassa miljoona dollaria, muille mukanaolijoille YHTEENSÄ 550.000, joten perustellusti voidaan puhua isosta kisasta kauden päätteeksi. Annika Sörenstam varmisti viikonlopun esityksellään paikkansa tähän kisaan.

Paula Creamer h&#228,ik&#228,isev&#228,ss&#228, vireess&#228, Alabamassa

Lady Pink on omilla luvuillaan Alabamassa &copy Getty ImagesPaula Creamer jatkoi perjantaina siitä mihin torstaina avauskierroksella jäi. Lopetettuaan kierroksensa seitsemään birdien hän teki vielä avausreiällä kahdeksannen. Floridalainen pelasi perjantain ilman bogeja, birdejä syntyi tasaiseen tahtiin seitsemän ja kierrostulokseksi tuli 65. Eroa toisena olevaan Jii Jong Hongiin on viisi lyöntiä, Annika Sörenstamiin kuusi, Suzann Petterseniin kahdeksan ja Lorena Ochoaan peräti 11. Oltuaan torstaina 11 reiän jälkeen kaksi yli on Creamer pelannut 25 viimeistä 14 alle. Putteri virkosi toimimaan birdieputken alkaessa, tästä kertoo myös se, että birdiet ovat syntyneet vain 22:lla griiniosumalla. Creamer voitti kauden avauskisansa yli 1,5 vuoden ”kuivan kauden” jälkeen. Kauden Majorit tuottivat kuitenkin pettymyksen, parhaimmillaan kuudenneksi ja seitsemänneksi sijoittunut Creamer loisti syksyn Solheim Cupissa. LPGA Tourilla ei ole ennen viikonloppua kuin kaksi pelaajaa ( Ochoa 7, Pettersen 5) jotka ovat voittaneet kaudella useammin kuin kerran. Hyvin todennäköistä on se, että Paula Creamerin ylivoimainen johto säilyy ja hän saavuttaa uransa neljännen ykköstilan vain 21-vuoden ikäisenä. Vertailun vuoksi, oman aikansa huipuista ( Davies, Sörenstam, Webb, Ochoa) yksikään ei ollut Creamerin ikäisenä saavuttanut yhtään ykköstilaa LPGA Tourilla.

Paula Creamerilla seitsem&#228,n birdien putki Alabamassa

Wanna be number one! Paula Creamer ei ole koskaan salaillut kunnianhimoisia tavoitteitaan &copy Getty ImagesUSA:n ykköspelaajattareksi noussut Paula Creamer koki todellisen herätyksen kesken kierroksensa Tournament of Champions kisassa torstaina. 21-vuotias Creamer oli 11:n jälkeen kierrostaan kaksi yli ja täysin turhautunut heikon puttipelinsä kanssa. -Vitsailin caddieni kanssa siitä, heittäisinkö putterini seuraavaksi metsään, Creamer kertoi lehdistötilaisuudessa. Onnekseen hän ei heittänyt. Hurja putki nimittäin käynnistyi 12:lla, jossa Creamer löi loistavan lähestymisen aivan lipun viereen ja teki ensimmäisen birdiensä kaikenkaikkiaan seitsemästä. Kun reiät loppuivat kirjattiin Creamerin tulokseksi 67, viisi alle. Sisääntulo 29 , seitsemän perättäistä birdietä. -En ole koskaan tehnyt seitsemää, kuusi on aiempi ennätykseni, rahalistan kolmonen muisteli. Hänen rinnallaan kisan kärjessä on konkari Meg Mallon, kolmatta sijaa kaksi lyöntiä heikommalla tuloksella jakavat mm. Natalie Gulbis sekä Suzann Pettersen joka on voittanut viidestä viimeisestä kisastaan neljä. Annika Sörenstam sai tuloksekseen 71, edellisvuonna yhteistuloksella 21 alle voittanut Lorena Ochoa käytti torstaina 74 lyöntiä. Muistaa sopii sekin, että viimevuonna avauspäivä vaati 73 lyöntiä, loput kolme kierrosta Ochoa pelasi kuin siivet selkäänsä saaneena 22 alle. -Olen nyt muutaman lyönnin kärkeä jäljessä, perjantaina on kuitenkin uusi päivä, seitsemän kisaa kuluvalla kaudella voittanut Ochoa motivoi itseään.

Natalie Gulbis tavoittelee voittoa Alabamassa

LPGA Tourilla on jäljellä vielä kaksi kisaa joissa molemmissa mukaan otetaan vain Tourin tähtiä. Torstaina käynnistyvä Tournament of Champions on nimensä veroinen, vain voittajill ja Hall of Famen aktiivipelaajilla on osanotto-oikeus. Lorena Ochoa loisti syksyllä 2006 voittaen seuraaviksi sijoittuneet Paula Creamerin sekä Julie Inksterin kymmenellä lyönnillä. Suosikki hän on luonnollisesti nytkin, seitsemän ykköstilaa ovat ylivertainen näyttö.Rahaa meksikolainen on tienannut jo yli kolme miljoonaa kuluvalla kaudella. Viiden voiton Suzann Pettersen on yhtä selkeä kakkossuosikki, kaikki muut tähtiparin haastajia. Natalie Gulbis pääsee vihdoin mukaan voitettuaan Evian Mastersin. Ennen ykköstilaansa hän ehti sijoittua LPGA Tourilla peräti 18 kertaa kymmenen joukkoon, näistä 12 vuoden 2005 aikana. -Voitto Ranskassa oli luonnollisesti aivan upea kokemus joka avasi ovet mm. tähän kisaan. Solheim Cupissa USA:n puolesta pelaaminen on kuitenkin kauden ehdoton kohokohta, Gulbis kertoi lehdistötilaisuudessa ennen viikonlopun kisan alkua. Gulbisilla tuskin on suuria paineita, hän on myös varmistanut paikkansa kauden päätöskisaan, Tour Championshipiin jossa voittaja saa miljoona dollaria. Alabamassa ykköstä hyvitetään vain 150.000 taalalla. Annika Sörenstamin vire on arvoitus. Hänelle kisa on vasta kauden 12:s , voittosarake näyttää nollaa, ensimmäistä kertaa sitten 90-luvun puolivälin.Uran 70:n voiton saavuttaminen on ollut kovin vaikeaa, edellisestä ykköstilasta on jo yli 14 kuukautta. Mikäli Sörenstam ei sijoitu hyvin Alabamassa, hän ei myöskään saa osallistumisoikeutta Tour Championshipiin. LPGA Tourin johto pitää varmasti peukkujaan ylhäällä ruotsalaiselle jonka läsnäololla kauden päätöskisassa olisi melkoinen pr-arvo.

LPGA Tour, Tournament of Champions

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje