28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Padraig Harrington irlantilaisten sankari, Toni Karjalainen 17:s Belgiassa

Simon Dysonilla oli henki päällä Irlannin avauskierroksella. Kuva Hollannin kisasta 2006 © Getty Images

Padraig Harrington menetti selvän johdon mutta oli Bradley Dredgeä parempi uusinnassa &copy Getty ImagesPadraig Harrington oli tulossa pitkää kunniakujaa pitkin kohden uransa ensimmäistä Irish Openin voittoa. Matka mutkistui kahteen otteeseen, ensin ulomenossa, toistamisen sisääntulossa. Adare Manorin kentällä hänen johtonsa supistui hetkeksi vain yhteen lyöntiin päätöspäivän ulosmenossa, mutta reiät 7-9 käytännössä näyttivät jo ratkaisevan pelin. Harrington teki kaksi vakuuttavaa birdietä ja yhden ansaitun eaglen siirtyen neljän lyönnin johtoon. Tilanne oli sama vielä kymmenen reiän jälkeen, mutta 11:lla Harrington puttasi kolme kertaa. Pelikaveri Bradley Dredge sai virtaa toivottaman näköiseen takaa-ajoon chippaamalla sisään 14:lla, seuraavalla hän laittoi pitkän birdieputin sisään. Harrington teki helposta paikasta 17:lla bogeyn ja walesilainen tasoitti pelin birdiellään, viimeisen reiän paríen jälkeen mentiin uusintaan. Molemmat löivät vettä vältelleen avauksensa oikealle karheikkoon, Dredge sieltä vesiesteeseen, mutta pelattavaan paikkaan. Harringtonin tuska hellitti Dredgen kolmannen lyönnin jäätyä vesiesteeseen, uran 11:s ykköstila ratkesi jo ennen viheriölle tuloa. Tyylipisteitä ei Harringtonille tilanteen hallinnasta voi antaa, tappio oli lähellä ja hän hyytyi varsin tehottomaksi Dredgen aloitettua kirinsä. -Minun käy hieman sääliksi Bradleya, hän kehitti hyvän kirin. Itselleni tämä voitto merkitsee valtavasti, arvostan sen todella heti Majorien jälkeen seuraavaksi, Harrington myönsi. Pallo on pomppinut viimeisien kuukausien aikana suotuisasti Harringtonille. Vaikka hänen oma panoksensa oli vaisu K Clubin Ryder Cupissa, oli hän mukana voittamassa. Lokakuussa Harrington voitti St.Andrewsissa Dunhill linksin, muutamaa viikkoa myöhemmin hän nousi Valderramassa ET:n rahalistan ykköseksi ohi kisaa ennen sairastelleen Paul Caseyn. Varsinaisen paukun irlantilainen järjesti Japanissa jossa hän tuli kolmen lyönnin päästä tasoihin viimeisillä reiíllä Tiger Woodsia vastaan pelatessaan ja voitti uusinnan. Sunnuntaina onni täydentyi oman maan mestaruudella joka nostaa hänet myös takaisin kymmenen joukkoon World Rankingilla. Harringtonin voittoa seurasi sunnuntaina peräti 23.000 katsojaa. Mikko Ilonen loukkasi avauspäivän toisella reiällä ranteensa, sinnitteli tuloksekseen 80, mutta ei kyennyt perjantaina jatkamaan peliä. Belgian Challenge Tour kilpailussa isännät saivat juhlia Nicolas Vanhootegemin voittoa joka tuli ylivoimaisella neljän lyönnin erolla. Toni Karjalainen pelasi päätöspäivän tulokseen 70 ja oli 17:s. Eroa voittajaan oli 12 lyöntiä. Roope Kakko pelasi 69 ja oli 24:s, Mikko Korhosen 73 oikeutti 66:een sijaan. Karjalainen ansaitsi 1486 euroa, Kakko 1196 ja Korhonen 331.

Harringtonin ote pit&#228,&#228, Irlannissa, suomalaiset menettiv&#228,t asemiaan CT:lla

Padraig Harringtonin menestys vetää katsomot täyteen lauantraina Irlannin mestaruuskisoissa &copy Getty ImagesPadraig Harringtonilla on sunnuntaina yksi uransa suurimmista päivistä edessään. Hän johtaa kolmella lyönnillä kotimaansa mestaruuskilpailuja Adare Manorin kentällä. Yksikään irlantilainen ei ole juhlinut kisan voittoa sitten kesän 1982, joten patriotismiin taipuvaisille vihreän saaren asukkaille Harringtonin voitto olisi varsin suuri tapahtuma. -Tunnelma lauantain kierroksella oli mahtava, yleisö oli hienosti mukana ja olo oli kuin viimeiseltä kierrokselta, Harrington kertasi päiväänsä. Hän pelasi tuloksen 71 ja kasvatti johtonsa kolmeen lyöntiin. Pelikaveriksi tulee Walesin aina arvoituksellinen Bradley Dredge, samassa tuloksessa on myös Englannin Simon Wakefield. Challenge Tourin kisassa Belgiassa edetään edelleen isäntien komennossa. Nicolas Vanhootegem ja Didier de Vooght ovat selkeä kärkipari joka ratkaissee voiton keskenään. Toni Karjalainen lähti kolmannelle kierrokselle 11:lta sijalta ja aloitti hurjasti pelaten kuusi ensimmäistä neljä alle. Tahti hiipui kierroksen keskivaiheilla ja tulokseksi tuli 73, sijaluku on 20:s. Roope Kakko pelasi 75 ja on 41:s. Toisen päivän tähti Mikko Korhonen on kirjauttanut kierrokset 77-67-77.

Padraig Harrington k&#228,rkeen Irlannissa, Kakko ja Karjalainen k&#228,rjen tuntumassa Belgiassa

Padraig Harringtonin menestys vetää katsomot täyteen lauantraina Irlannin mestaruuskisoissa &copy Getty ImagesPadraig Harrington pelasi toisena päivänä Adare Manorin kentällä parhaan tuloksen 68 ja siirtyi oman maansa mestaruuskisoissa johtoon. Harrington pääsi kentälle aamupäivällä ja kovan tuulen vain yltyessä hänen yhteistuloksensa kolme oikeutti lopulta päivän päätteeksi johtopaikkaan. Irlantilaisilla on ollut takkuista omissa mestaruuskisoissaan, edellinen irkkuvoitto tuli kaudella 1982, joten Harringtonilla on melkoiset paineet niskassaan viikonloppuna. -Tämä on Majorien jälkeen se kisa jonka ykköstila merkitsee minulle eniten, Harrington julisti jo ennen kisan alkua. Euroopan Tourin rahalistan ensimmäistä kertaa syksyllä varmistanut Harrington kukisti marraskuussa Tigerin Japanissa, huhtikuussa hän sijoittui seitsemänneksi Mastersissa omattuaan pitkään mahdollisuudet jopa voittoon. Viikonloppuna on tulikoe edessä, lauantaina pelikavereiksi asettuu Simon Wakefield. Ruotsalaisilla on kisan puolivälissä vahva edustus , kärkikymmenikössä heillä on neljä pelaajaa. Suomalaisilla oli hieno päivä Belgian kisassa Royal Waterloon kentällä.Roope Kakko ja Toni Karjalainen jakavat 11:tta sijaa tuloksella 140. Karjalainen pelasi toisen kierroksen tulokseen 68 ja nousi 35 sijaa. Mikko Korhonen nousi lähes tuhkasta parantaen edellisestä päivästä kymmenen lyöntiä (77-67), sijaluku on 59:s. Belgialaispelaajat ovat onnistununeet uskomattoman hyvin, Didier de Vooght (131), Nicolas Vanhootegem (133) ja Nicolas Colsaerts (135) muodostavat kärkikolmikon, neljäntenä olevan pelaajan tulos on 137.

Rannevamma p&#228,&#228,tti Mikko Ilosen pelit Irlannissa

Mikko Ilosen heikko avauskierroksen tulos selittyy rannevammalla joka tuli torstaina kisan toisella reiällä. Ilonen sai tuloksekseen 80 joka sivuaa hänen uransa heikointa kierrostulostaan Euroopan Tourilla. ”Mikolta repesi eilen alkutaipaleella vasemmasta ranteesta jotain ja kisan fysio teippasi sen kesken pelin. Tänä aamuna Mikko kokeili kättä rangella, mutta pyyhe oli pakko heittää kehään. Hoitoa on edessä pari kertaa päivässä ja seuraavan kisan ajankohta on tässä vaiheessa vielä arvoitus” Näin kirjoitti nimimerkki Ossian golfpisteen keskustelupalstalla perjantaina ja tämä Mikon taustajoukkoihin kuuluva henkilö vahvisti iltapäivällä tarinan.

Mikko Ilonen tavoittelee menestyst&#228, Irlannissa

Mikko Ilosen lähipelivire on loppuviikosta testissä Irlannissa &copy Getty ImagesMikko Ilonen pelaa viikonloppuna kauden kymmenennen ET kilpailunsa. Irlannin avoimet aloittaa Brittein Saarilla käytävien suurkisojen sarjan, Ilosen ohjelmassa ovat myös BMW Championships sekä Walesin avoimet joissa hän oli kesällä 2002 kolmas. Irlannista ei suomalaiselle ole top-ten sijoituksia irronnut, amatöörinä hän kuitenkin voitti West of Ireland kisan. Ilonen on aina pitänyt links-golfista ja amatöörinä harjoitellut paljon vihreällä saarella. Adare Manor Resortissa ensimmäistä kertaa pelattavassa kisassa pelaajat kohtaavat yhden Tourin pisimmistä kentistä jolla on mittaa 6816 metriä. Pituuden lisäksi pelaajia varsin suurella todennäköisyydellä koettelevat kova tuuli sekä sadekuurot. Viimevuonna kilpailu venyi sään johdosta maanantaihin, voiton kuittasi Thomas Björn Darren Clarken ja Paul Caseyn nenän edestä. Tanskalainen on suosikkien joukossa nytkin, edellisviikolla hän osoitti nousukunnon merkkejä Aurinkorannikon kilpailussa. Mukana ovat myös mm. Lee Westwood, Michael Campbell sekä Raphael JacquelinPadraig Harrington on isäntien yksinäinen toivo, Paul McGinley ei ole ollut vireessä, peliensä kanssa kovasti ailahdellut Darren Clarke joutui loukkaantumisen takia jäämään pois. Mikko Ilonen pelasi hienon kisan Malesiassa jossa oli seitsemäs. Indonesian ykköstila nosti Mikon aivan uudelle tasolle pelaajana. Voiton jälkeiset kisat ovat useasti vaikeita, niin Ilosellekin joka on viidestä viimeisestä kisastaan päässyt vain kerran jatkoon. Koko vuoden jatkoonpääsyprosentti ( 33,3 %)on sekin reilusti alle koko uran vastaavasta joka on noin 50. Ilonen aloittaa pelinsä torstaina Suomen aikaa kello 14.20, pelikavereina ovat Ignacio Garrido sekä Andrew Marshall. Kilpailussa jaetaan palkintorahaa peräti 2,5 miljoonaa taalaa josta voittajan osuus on 416.000. Irlantilaispelaaja ( John O`Leary) on viimeksi voittanut maansa mestaruuden vuonna 1982 joten Padraig Harringtonin paineet kisan voittamiseksi ovat varmasti melkoiset.

Mikko Ilosella vaisu avaus Irlannissa

Mikko Ilosen mahdollisuudet jatkoonpääsyyn Irlannin avoimissa menivät varsin pieniksi jo avauskierroksella. Ilonen pelasi ensimmäiset kahdeksan reikää Adare Manorin kentällä kuusi yli, koko kierroksen tulokseen 80 jolla hän on 140:s. Cut-raja on viiden lyönnin päässä, joten perjantaina Ilosen pitäisi pelata tulos 70-71 kivutakseen 65:n ensimmäisen joukkoon. Tilastojen valossa päivä oli vaikea kaikilla osa-aluiella. Kuusi väyläosumaa 14:sta, kahdeksan birdieputtia joista yksikään ei uponnut, 33 puttia yhteensä. Tulos 80 sivuaa Ilosen uran heikointa tulosta, saman hän on tehnyt neljä kertaa aiemmin. Irlannin avointen kärjessä on nelikko Simon Dyson, Peter Hanson, Peter Gustafsson ja Andres Romero tuloksella 68. Challenge Tourin kisassa Belgiassa isäntämaan ikitoivo Nicolas Colsaerts johtaa tuloksella 65. Hän on tehnyt vuosia läpimurtoa ET:lle, mutta ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa. Colsaerts oli jo 17-vuotiaana CT:n kisassa kakkosena. Roope Kakko pelasi tuloksen 70 jolla on 18:s, voittoa puolustava Toni Karjalainen kirjasi itselleen 72 lyöntiä (46:s), Mikko Korhonen 77 (139:s).

Live Scoring, ET & CT

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje