11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Momoko Ueda japanilaisten sankari Mizuno Classicissa

Laura Davies mielii LPGA Tourin voittoa, edellinen on keväältä 2001 © Getty Images

Momoko Ueda nousi japanilaisten sankariksi Mizuno Classicissa &copy Getty ImagesJapanissa on kivikovia pelaajattaria joista suuri osa kiertää maan omaa rahakasta Touria. Momoko Ueda on yksi heistä, ja sunnuntaina piskuinen Ueda nousi kansallissankariksi voitettuaan ensimmäisenä japanilaisena sitten vuoden 1987 maan suurimman kisan, Mizuno Classicin. Uedalla oli kova haaste edessään, sillä häntä fyysisesti ja varsinkin meriiteiltään kahta päätä pidempi Laura Davies jakoi johtopaikkaa ennen päätöspäivää. Japanilainen otti kuitenkin legendasta selkävoiton sillä osa-alueella jossa Davies on vahvimmillaan eli par-viitosilla. Ueda teki kolmella par-viitosella birdiet, ja neljännellä albatrossin eli löi kahdella reikään. Hän pelasi pitkät reiät kuusi alle. Davies pelasi samat reiät paríin ja hävisi kuudella lyönnillä koko kisan ollen lopulta viides. Daviesin alamäki alkoi toisen kierroksen 14:lla. Hän siirsi pelikaverin pyynnöstä pallonsa merkkiä viheriöllä, mutta unohti laittaa sen takaisin ja puttasi väärästä paikasta. Seurauksena oli luonnollisesti kaksi penaltia ja pelihuumorin menetys. -Olen erittäin, erittäin pettynyt. Tällaista ei ole käynyt koskaan urani aikana, Davies totesi toisen kierroksen päätyttyä. Ueda ansaitsi voitostaan 210.000 dollaria. Maria Hjorth sekä Reilley Rankin saivat toisesta sijastaan 109.500, Laura Daviesille lähetetään 44.000 taalan shekki lohdutukseksi.

Maria Hjorth nousi Laura Daviesin uhkaajaksi Japanissa

Maria Hjorth voitti syyskuussa LPGA Tourin kisan ja sai 195.000 dollarin lisäksi melkoisen tila-auton &copy Getty ImagesLPGA Tourin Japanin kisassa on ennen viimeistä päivää hyvin tasaista. Kahdeksan pelaajatarta, näiden joukossa neljä japanilaista, on kahden lyönnin sisällä.Avauspäivän jälkeen johtanut Laura Davies (137) halkoo edelleen tuulta, samassa tuloksessa on myös emäntämaan Momoko Ueda. Daviesin suurin uhkaaja kulkee oletettavasti hänen edellään menevässä ryhmässä . Ruotsin Maria Hjorth pelaa elämänsä parasta kautta, hän saavutti syyskuun lopulla uran ensimmäisen LPGA Tour voiton, eikä ole Solheim Cupin jälkeen ollut 15:tta sijaa heikompi. Hjorth ehdittiin jo tuomita ikuiseksi kakkoseksi, hänellä oli niitä ennen voittoa uran varrelta yhteensä viisi joista neljä kaudella 1999. Kisan viimevuotinen voittaja Karrie Webb on menettänyt kuntonsa, samoin japanilaisten ykköspelaaja Ai Miyazato. Molemmat ovat 12 lyöntiä kärjestä.Jumbona on viimevuonna miljoona dollaria LPGA Tourin päätöskisasta voittanut Julieta Granata joka vielä alkutalvesta siivitti maansa World Cupin voittoon.

Laura Davies jyr&#228,&#228, Japanissa

Kun tähdet ovat poissa, hyppivät hiiret pöydällä, voitaisiin todeta LPGA Tourin Japanin kisan avauspäivän jälkeen. Mizuno Classicia hallitsee todellinen ”globetrotter” ja naisgolfin eteen valtavan työn tehnyt englantilainen. Laura Davies pelasi upean tuloksen 65 ja johtaa lyönnin erolla ennen Chie Arimuraa ja Reilley Rankinia. Supertähdet Lorena Ochoa, neljästi peräkkäin Mizuno Classicin voittanut Annika Sörenstam ja kauden viidennen ykköstilansa Daviesin edestä Thaimaassa saavuttanut Suzann Pettersen jättivät Japanin matkan väliin. Viimevuotinen ykkönen Karrie Webb sai tuloksekseen 73, joten ennen kahta viimeistä kierrosta pöytä on todella katettu 44-vuotiaalle Daviesille. Voittaminen Japanissa ei olisi hänelle mitenkään uutta, ensimmäisensä hän saavutti jo 1988, viimeisen vuonna 2001. LPGA Tourilla Davies ei ole voittanut sitten kevään 2001, joten voitto maistuisi varmasti makealle. Tourilla pelataan Japanin kisan jälkeen vielä kaksi taistoa joissa jälkimmäisessä voittaja kuittaa peräti miljoona taalaa. Rahalistan ykköstilan on varmistanut itselleen yli kolme miljoonaa ansainnut Ochoa, Suzann Pettersen on tällä hetkellä yhtä selkeä kakkonen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje