5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Minea Blomqvist 13:s Kanadassa

Minea Blomqvist pelaa kaksi LPGA Tourin kilpailua ennen kuin palaa Suomeen valmistautumaan Talin Finnair Mastersiin

Minea Blomqvistin peli pysyi mainiosti kasassa myös viikonlopun kahdella kierroksella &copy Getty ImagesMinea Blomqvist saavutti koko lyhyen LPGA Tour uransa parhaan saavutuksen Kanadan mestaruuskisoissa Edmontonissa. Päätöspäivänä Blomqvist pelasi hienosti 68, kolme alle ja nousi 15 sijaa 13:ksi. Hän ansaitsi yli 32.000 dollaria joka on 1,5 kertaisesti se määrä jonka hän oli aiemmin tällä kaudella tienannut. Rahalistalla hän nousee noin 30 sijaa, mutta on edelleen väärällä puolella rajaa kun 90 ensimmäistä saavat kauden päätteeksi kortin LPGA Tourille vuodeksi 2008. Kilpailun voitti selkeällä kolmen lyönnin erolla maailmanlistan ykkönen Lorena Ochoa (-16). Paula Creamer oli toinen. Blomqvistin kanssa samaa sijaa jakoivat mm. Julie Inkster, kauden ensimmäisen Majorin voittanut 19-vuotias Morgan Pressel sekä Meg Mallon. -Olen saanut itseluottamusta ja peli kulkee. Pelaan vielä Portlandin kilpailun ennen Talin Finnair Mastersia, Minea kertoi sunnuntaina. Iloista Blomqvistin Kanadan esityksessä oli tasaisuus. Hän teki lauantaina yhden tuplan par-viitosella, sunnnuntaina neljän birdien lisäksi yhden bogeyn. ”Perinteisestä” viimeisen kierroksen katkeamisesta ei ollut nyt tietoakaan.

Lorena Ochoa johtaa, Minea Blomqvist tavoittelee kauden parasta sijoitustaan Kanadassa

Lorena Ochoa  nousi kolmannella kierroksella omalle paikalleen Kanadan avoimissa &copy Getty ImagesLorena Ochoa on ottamassa todenteolla naisten golfvaltikkaa haltuunsa. British Openin ykköstila oli hänelle uran ensimmäinen Major-voitto, rahalistan kärjessä hän on selkeällä erolla, ja sunnuntaina ansiolistaan on tulossa Kanadan mestaruus. Meksikolainen pelasi lauantaina tuloksen 64, seitsemän alle ja hän johtaa neljällä lyönnillä yhteistuloksellaan 14 alle. Minea Blomqvist aloitti kolmannen kierroksen mainiosti, hän oli yhdeksän reiän jälkeen kaksi alle. Kylmä suihku tuli kymmenennellä, par-viitosella Minni teki tuplan. Iloinen asia oli se, että henkinen selkäranka ei katkennut. Loppukierroksella hän teki vielä yhden birdien, on kokonaistuloksessa kaksi alle 28:na, vain neljä lyöntiä viidennestä sijasta. Peli oli tilastollisestikin aivan eri maailmasta kahteen ensimmäiseen verrattuna, väyläosumia oli 12, torstaina ja perjantaina yhteensä kahdeksan. Päätöspäivät ovat olleet Minnnille kovin vaikeita, nyt on upea mahdollisuus parantaa tilastoja ja saavuttaa kauden ( 43:s toistaiseksi) ja uran ( 24:s , vuonna 2005) paras sijoitus.

Minea Blomqvist jatkoon Kanadan avoimissa

Edmonton on ollut suomalaiskiekkoilijolle menestyksekäs kaupunki. Minea Blomqvist on puolivälissä 24:s &copy Getty ImagesMinea Blomqvist (71-70) paransi perjantaina lyönnillä avauspäivän tulostaan ja nousi 24:ksi Royal Mayfair Golf & Country Clubilla | Edmontonissa pelattavissa Kanadan avoimissa. Jatkoonpääsy on psyykkeen kannalta varmasti tärkeä, sillä edellisissä viidessä kisassaan LPGA Tourilla Minni oli joutunut pakkaamaan tavaransa ennen päätöskierroksia. Positiivisia merkkejä oli nähtävissa myös Ruotsin kisassa jossa hän johti avauspäivän jälkeen. Tilastojen valossa suomalaisen peli on mielenkiintoista. Kahdella kierroksella vain kahdeksan väyläosumaa, mutta kuitenkin 23 viheriöosumaa. Joko karheikot ovat varsin helpot, tai sitten Minea on onnistunut muuten vaan hyvin väylän ulkopuolelta. Kisaa johtavat Julie Inkster ja Shi Hyuan Ahn seitsemän lyöntiä Mineaa paremmalla tuloksella.Vastikään 47 vuotta täyttänyt Inkster osui väyliiin 23 kertaa. Blomqvist ylittänee viikonlopun aikana uran kokonaisansioissa USA:ssa pelaamissaan kisoissa 100.000 dollarin rajan, nyt siitä uupuu reilut kaksi tuhatta taalaa. Kilpailuja on takana noin 30, joten mikään kultakaivos ei LPGA Tour ole vielä ollut. Euroopan Tourin kisoissa Walesissa neljän mukanaolleen suomalaisen taival päättyi kahteen kierrokseen. Riikka Hakkarainen, Ursula Wikström, Jenni Kuosa ja Hanna-Leena Salonen saavat alkaa viritellä itseään Finnair Mastersia varten. Walesin kilpailu on viimeinen Solheim Cupin karsinnoista, johdossa on Englannin Rebecca Hudson jolle voitto toisi paikan joukkeessa. Ennen Talin kisaa on vielä Norjan osakilpailu jonka Hakkarainen jättää väliin. Suomalaisten kokonaissaldo Euroopassa on kokonaisuutena pettymys odotuksiin nähden. Blomqvistin loistava alku Australiasssa ( 3:s) on jäänyt parhaaksi. Minea on selvinnyt kaikissa viidessä kisassaan jatkoon ja keskimääräinen sijoitus on 21:s, joten ET:lla hän on pärjännyt vähissä kisoissaan tyydyttävästi. Ursula Wikströmillä on kahdeksas ja 11:s sija, kahdesta viimeisestä karsiutumiset ja jatkoonpääsyjä kuusi. Tuoreen äidin nimen perään voidaan vetää plusmerkintä. Riikka Hakkarainen on päässyt 11:ssa kisassaan yhdeksän kertaa jatkoon. Edellisvuoden tähdellä on kuitenkin ollut menestyksellinen käsijarru päällä, kun paras sijoitus on 19:s, on Hakkarainen selkeä pettymys paitsi itselleen, myös yleisölle. Jenni Kuosa ja Hanna-Leena Salonen ovat pelanneet 11 ja yhdeksän kisaa ET:lla. Molemmilla on kaksi jatkoonpääsyä. Jolleivat otteet parane syksyn aikana, kutsuvat ET:n karsinnat. Kaisa Ruuttila on pelannut vasta kolme kisaa, kahdessa viimeisessä hän on päässyt jatkoon.

Blomqvistilla hyv&#228, aloitus Kanadassa

Minea Blomqvistin ”paluu” LPGA Tourille käynnistyi mukiinmenevästi. Minni teki neljä birdietä ja neljä bogeyta ja pelasi siis tasan pariin (71) CN Canadian Openissa. Kilpailun kärkeen pelasi viime viikonloppunakin hyvin Ruotsissa TPC Hosted by Annika kilpailussa esiintynyt USA:n Laura Diaz tuloksella 65 (-6). Diazin kauden alhaisin kierrostulos sisälsi kuusi birdietä ja 12 paria. Kakkostilaa jakavat Kelli Kuehne ja Kyeong Bae lyönnin perässä. Tulostaso on ollut kova, Minean par-tulos riittää jaettuun sijaan 28.

Minea Blomqvist kilpailee j&#228,lleen LPGA Tourilla

LPGA Tourilla kilpaillaan pitkän tauon jälkeen taas normaalisti. Kiertueen tähdet ovat olleet Atlantin tällä puolella, Euroopassa on kilpailtu mm. Evian Masters Ranskassa sekä naisten British Open St Andrewsissa, Skotlannissa. Moni huippupelaajista jäi vielä viime viikonlopuksikin Ruotsiin pelaamaan Annika Sörenstamin emännöimää kutsukilpailua. Tänä viikonloppuna pelattava Canadian Open on osallistujalistaltaa yksi kauden kovimpia kilpailuita. Rahalistan kärkipäästä on suurin osa mukana. 337.500 dollarin pääpalkinnon lisäksi yhdysvaltaisia ja eurooppalaisia pelaajattaria kiinnostaa varmasti myös Solheim cup edustus. Myös Suomen naisgolfin toivo, Minea Blomqvist on kilpailussa mukana. Minean olisi nyt korkea aika saada aikaiseksi 4 ehjää kierrosta. Hyvän sijoituksen kautta Minea nostaisi itseään lähemmäs kauden tavoitetta, joka on nousta rahalistalla 90 parhaan joukkoon, jotta pelioikeus ensi kaudellekin varmistuisi. Tällä hetkellä Blomqvist on sijalla 135. – taaloja on toistaiseksi kuluvalla kaudella kertynyt 23 160 kappaletta. Sijoittumalla Kanadassa 20. parhaan joukkoon, Minea tuplaisi kauden ansionsa.

Kilpailun tulosseuranta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje