[13][26]

Mikko Ilosella hieno päätöskierros Volvo China Openissa

Mikko Ilonen pelaa viikonloppuna Shanghaissa, ykköselle on luvassa 250.000 euroa © Getty Images

Pallo hallussa myös viikonloppuna? Raphael Jacquelin toistaiseksi ainoa virallinen ET:n voitto on Madridista ( 2005) &copy Getty ImagesMikko Ilonen nousi päätöskierroksella Shanghai Silport kentällä aivan samoin kuin hän teki edelliskerralla marraskuussa 2004. Sijaluvulta 48:s kierrokselle lähtenyt Ilonen vältti alkureikien bogeyt, teki urakkansa aikana neljä birdietä ja yhden bogeyn. Tulossarjaksi muodostui 73-73-74-68, sijaluku oli lopulta 23:s ja euroja tulee tilille 14.872. Kilpailu oli Iloselle kauden seitsemäs ja jatkoonpääsy kolmas. Hänellä on ansiolistallaan voitto Indonesiasta ja seitsemäs sija Malesiasta. Jo tulevana torstaina Ilonen pelaa Shanghain toisen kilpailun BMW Asian Openin. Kolmen kierroksen jälkeen Volvo China Openia johti Itävallan Markus Brier joka oli siinä vaiheessa 13 lyöntiä Ilosta edellä. Brier piti vaivatta johtopaikkansa ja kasvatti eron seuraaviin peräti viiteen lyöntiin. Ykköstila oli hänelle ET:lla uran toinen, ensimmäisen mies saavutti kotimaassaan viimekaudella. Shanghain toiseen kilpailuun, BMW Asian Openiin on tulossa varsin nimekkäitä pelaajia. Ilonen saa vastaansa mm. Ernie Elsin, Colin Montgomerien, Retief Goosenin, Paul Caseyn ja John Dalyn.

Raphael Jacquelin k&#228,rjess&#228, Shanghaissa, heikko alku vei Mikko Ilosen mahdollisuudet my&#246,s lauantaina

Pallo hallussa myös viikonloppuna? Raphael Jacquelin toistaiseksi ainoa virallinen ET:n voitto on Madridista ( 2005) &copy Getty ImagesMikko Ilonen on kolmen kierroksen jälkeen Shanghaissa pelattavassa Volvo China Openissa sijaluvulla joka on noin 50:s. Ilosen kierrostulokset ovat olleet 73-73 -74. Kaikilla kolmella kierroksella Ilonen on tuloksellisesti töpeksinyt alkureiíllä, kolme ensimmäistä, yhdeksän reikää siis yhteensä hän on pelannut seitsemän yli parín. Lauantain kolmannelle kierrokselle suomalainen lähti tuloksesta neljä yli, 11 lynöntiä Jacquelinista. Toiveet sijoituksen paranemisesta karisivat kolmeen perättäiseen bogeyhin. Loppureiät hän pelasi yhteensä paríssa. Ilosen lopetettua kierroksensa hän oli sijaluvulla 50:s. Kärkipää ei tässä vaiheessa vielä ollut lähtenyt kierrokselleen. Ranskan Raphael Jacquelin on toisen perättäisen ykköspotin perässä Volvo China Openissa Shanghaissa. Hän sijoittui kakkoseksi Portugalin avoimissa toissaviikolla, mutta varsinaisen voittajan oltua amatööri, kuittasi Jacquelin ykkösrahoina yli 200.000 euroa. Shanghai Silport kentällä sulavasti svingaavat ranskalainen aloitti perjantaina aamulla hurjasti. Hän oli kahdeksan pelaamansa reiän jälkeen jo viisi alle, parhaimmillaan kuusi. Kaksi bogeyta loppupäässä tekivät kierrostulokseksi 67. Yhteistulos seitsemän alle oikeutti kahden kierroksen jälkeen kahden lyönnin johtoon. Mikko Ilonen pelasi perjantaina iltapäivällä. Avauskierroksen 73 (+2) oikeutti sijalukuun 41:s. Perjantai käynnistyi edellispäivän tapaan tahmeasti, neljän reiän jälkeen Mikko oli kierrostaan kaksi yli. Lopputulokseksi tuli avauspäivän tapaan 73, yhteistuloksella neljä yli pääsi jatkoon, lyöntiä heikompikin olisi lopulta riittänyt.

Ilosella kohtuullinen avaus Shanghaissa

Takaisin huipulle? <a href=Thomas Björnin peli on ollut alavireistä toukokuussa saavuttamansa Irlannin voiton jälkeen &copy Getty Images">Mikko Ilonen aloitti kierroksensa Shanghai Silport kentällä torstaina paikallista aikaa kello 6.50. Unihiekat tuskin olivat lähteneet silmistä kun Ilonen oli jo kolmen ensimmäisen reiän jälkeen kolme yli. Ensimmäinen birdeistä syntyi viidennellä ( par -5), kierroksen kaksi muutakin vielä ulosmenossa. Sisääntulossa ( kentän 1-9) Ilonen sai korttiinsa kaksi bogeyta ja yhteistuloksekseen siis +2, 74 . Aamupäivän 78:n pelaajan joukossa hän oli 32:s joka enteilee sitä, että päivän päätteeksi suomalaisen nimen pitäisi löytyä tuloslistan sijoilta 45- 60:s. Kärkeen ei ole matkaa kuin kolme lyöntiä, johtotuloksessa -1 oli Ilosen lopettaessa pelinsä seitsemän pelaajaa, näistä nimekkäimmät Thomas Björn sekä Thongchai Jaidee. Thomas Björn oli samalla kentällä vuoden 2004 marraskuussa kakkonen, tuolloin voittaja oli Walesin Stephen Dodd. Björn on vaikean loppukauden 2006 jälkeen antanut kohtuullisia näyttöjä uudesta tulemisestaan, hän oli Dubaissa kymmenes ja World Tourin kisassa 11:s. Maailmalistalla parhaimmillaan 15:n joukossa ollut juutti on tällähetkellä 58:s. Perjantaina Ilonen pelaa yhdessä Frankie Minozan ja Anton Haigin kanssa iltapäiväryhmissä. Torstaina Mikko ei saanut ryhmästään varsinaista kiriapua, Minozan tulos oli 78, Haigin 79.

Mikko Ilosella kovaa peliseuraa Shanghaissa

Mikko Ilonen sai odotusten mukaan ansioitunteita miehiä ryhmäänsä Shanghain Euroopan Tourin kisassa. Filippiinien Frankie Minoza sekä Etelä-Afrikan Anton Haig ovat Mikko Ilosen pelikaverit torstaina käynnistyvässä Volvo China Openissa. Kolmikko lähteel kentälle jo kello 6.50 paikallista aikaa. Minoza on yksi Aasian Tourin kokeneimmista pelaajista. Hän taisteli tasapäin samassa ryhmässä Ilosen kanssa Indonesian kilpailun voitosta päätöspäivänä. Toukokuun alussa 21 vuotta täyttävä Anton Haig puolestaan nousi parrasvaloihin voittamalla maaliskuussa kovatasoisen Johnnie Walker Classicin uusinnan jälkeen. Mikko Ilonen voitti Euroopan Touriin kuuluvan Indonesian kilpailun. Hän karsiutui kahdessa seuravassa ja palasi Suomeen lyhyelle tauolle. Viimeisen viikon Ilonen on valmistautunut tuleviin koitoksiin Dubaissa josta hän lentää Shanghaissa pidettäviin kahteen kisaan. Ilonen jätti suosiolla Hainanin, Madeiran ja Portugalin kisat väliin. Hänellä on nyt varsin mukava tilanne, oma kategoria avaa portit kaikkiin ET:n kisoihin Majoreita ja World Tourin kisoja lukuunottamatta vuoden 2009 loppuun asti. Volvo China Open pelataan kuten vuonna 2005 Shanghai Silport kentällä. Tuolloin ajoittani jäätävän kylmissä ( marraskuu 2004) olosuhteissa voittaja oli Stephen Dodd. Ilonen pelasi hienon päätöskierroksen (68) ja nousi 28:ksi. Tämä kauden avauskisan sijoitus jäikin tuolloin kauden kolmanneksi parhaaksi. Nyt Ilonen on merkitty mies ja hän saanee jo torstaina peliryhmäänsä kisan suosikkeja. Stephen Dodd on mukana, China Openin kaksi viimeistä ykköstä, Mastersiin osallistuneet Paul Casey sekä Jeev-Milkha Singh jättävät kisan väliin. Suosikkien listalla ensimmäisinä ovat ykkösrahat Portugalista kuitannut Raphael Jacquelin, Thomas Björn, Simon Dyson, Thonghchai Jaidee sekä monet muut Aasian Tourin tähdet. Supertähtiä ei siis ole mukana, onnistuessaan Ilosella on luonnollisesti mahdollisuudet kärkeen. Indonesian voiton lisäksi hän oli edellisessä kisassa Malesiassa seitsemäs. Muut neljä kilpailua vuonna 2007 ovat päättyneet karsiutumiseen. ET:n rahalistalla Ilonen on 43:s ( 158.000 euroa), World Rankingilla 173:s. Euroopan Tourilla on nähty ennätyksellisesti jo 12 ensikertalaisvoittajaa, tuorein heistä on Mastersi sankari Zach Johnson.