[14][27]

Mikko Ilonen nousi World Rankingilla 182:ksi

Mikko Ilosella oli hymy herkässä sunnuntaina © Getty Images

Mikko Ilonen asetti loppuvuodesta 2006 pitämässään lehdistötilaisuudessa tavoitteekseen nousta World Rankingilla 100:n joukkoon. Tiukkaa aikarajaa hän ei halunnut määritellä, mutta Indonesian voitto nosti suomalaisen jo lupaavasti sijalle 182:s. Ilonen putosi pahimmillaan kauden 2005 jälkeen jo 500:n heikommalle puolelle. Merkitykselliseksi lista nousee todenteolla siinä vaiheessa kun pelaaja on 50:n joukossa, tämä takaa paikkoja Majoreihin sekä World Tourin kisoihin. Ilonen oli kesällä 2003 niukasti 200:n sijan ulkopuolella, tuolloin loppukauden syöksykierre katkaisi nousun.Suomalaisista toiseksi korkeimmalla listalla on Toni Karjalainen (432:s). Uusintatappiostaan huolimatta Phil Mickelson ohitti listalla Adam Scottin ja on kolmas. Rankingin matematiikka on monimutkaista, niinpä väliviikkoa pitänyt Henrik Stenson nousi kahdeksanneksi, samalle sijalle jossa Jesper Parnevik aikoinaan hetken aikaa oli. Naisten World Rankingilla Minea Blomqvist (125:s) ja Riikka Hakkarainen (148:s) mahtuvat 150:n joukkoon. Blomqvistin sijoitus nousi hämmästyttävän paljon Australian kolmannen sijan jälkeen ( oli 180:s). Ensin tuo nousu oli 15 sijaa, viikkoa myöhemmin 33:n tilan jälkeen Blomqvist singahti vielä 40 sijaa ylemmäs. Ettei vaan olisi tietokoneissa jotain vikaa… Mikko Korhonen oli Guatemalan kisassa 41:s.Kuva Juha Taskinen.Challenge Tourilla on pelattu viisi kilpailua, kaikki valtameren takana Väli-ja Etelä-Amerikassa. Sunnuntaina päättyneen Guatemalan kisan voitti ET:lla pitkään pelannut Jamie Donaldson. Kolmikko Mikko Korhonen, Antti Ahokas ja Toni Karjalainen teki raskaan matkan Costa Ricaan, Kolumbiaan ja Guatemalaan. Saldona oli yksi top-ten sijoitus, ja palkintorahaa noin 8000 euroa. Mikko Korhonen pelasi loistavasti toisena päivänä (67) ja oli lopullisella listalla 41:s. Korhonen on päässyt kahdessa kisassa kolmesta pelaamastaan jatkoon ja ansainnut 1882 euroa. Antti Ahokas joutui keskeyttämään helmikuun kisoista keskimmäisen selkävaivan vuoksi, ensimmäisessä hän oli lupaavasti yhdeksäs. Guatemalassa mopo karkasi toisella kierroksella (68-77) tuloksena niukka karsiutuminen. Toni Karjalainen oli keskimmäisessä kisassa 12:s, viimeisessä hänkin karsiutui. Tourin rahalistalla Karjalainen on 54:s, Ahokas 58:s ja Korhonen 72:s. Roope Kakko, Tuomas Tuovinen ja Ari Savolainen eivät vielä ole aloittaneet kauttaan CT:lla. Tourin seuraava kisa pelataan maaliskuussa Keniassa.