11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Maybin ylivoimaiseen voittoon Kiinassa, Ahokas hiipui

Viime vuonna Antti Ahokas yritti päästä karsintojen kautta ET:lle, tänä vuonna nousu näyttää toteutuvan kauden hyvien pelisuoritusten ansiosta. © Getty Images

Antti Ahokkaan puhti ei riittänyt aivan loppuun saakka Kiinan CT-turnauksessa. &copy Getty Images Gareth Maybin sai 28-vuotispäivänään mieluisan syntymäpäivälahjan kuitaten näytöstyyliin Kiinan Qingdaossa pelatun Challenge Tourin kilpailun. Maybin (-19) meni jo torstaina huikealla 62 lyönnin kierroksellaan turnauksen johtoon, eikä sen jälkeen enää kokenut minkäänlaista uhkaa kilpakumppaneittensa taholta. Tänään 68 pelanneen pohjoisirlantilaisen voittomarginaali jaetulle kakkostilalle sijoittuneisiin Klas Erikssoniin, David Horseyhyn, Gary Lockerbiehen, Richie Ramsayhyn ja Roland Steineriin oli kuusi lyöntiä. Maybin teki 72 reiän aikana ainoastaan kaksi bogeytä, ja värkkäsi kahta reikää lukuunottamatta kentän kaikilla väylillä birdien vähintään kertaalleen. 56 049 euron palkintosumma nosti Maybinin Challenge Tourin ansiolistan ykköseksi. Voitollaan hän myös varmisti itselleen täyden pelioikeuden ensi kaudeksi Euroopan Tourille. ”Voittoshekki tuli tarpeeseen, sillä ostin juuri ensimmäisen asuntoni Belfastista. Mutta kaikkein tärkein asia oli pelioikeuden saaminen Euroopan Tourille tulevalle kaudelle”, Maybin sanoi lehdistölle. Antti Ahokas (-5) lähti sunnuntaiselle finaalikierrokselleen 12. sijalta, mutta putosi 74 lyönnin scorellaan jaetulle 32. tilalle. Päivää himmensi kuuden bogeyn tahraama tuloskortti. Ahokas putosi kiertueen ansiolistan kuudennelta sijalta kymmenenneksi, mutta on edelleen tukevasti niiden 20:n joukossa, jotka kauden päätteeksi saavat pelioikeuden vanhan mantereen pääkiertueelle ensi vuodeksi. Muut suomalaiset: T38. Jaakko Mäkitalo, -4 T49. Mikko Korhonen, -1 T54. Roope Kakko, par Marko Kuivasaari (14.9.2008)

Maybin porskuttaa Kiinan CT-kisan ykk&#246,sen&#228,

Pohjois-Irlannin Gareth Maybin (-15) pelasi eilen ”rutiinikierroksen” Kiinan rahakkaassa CT-turnauksessa. 72 lyönnin score jäi reilusti Maybinin kahden edellisen kierroksen tasosta, mutta johto toisen sijan jakaviin David Horseyhyn, Gary Lockerbiehen ja Julien Quesneen on edelleen neljä lyöntiä. Päivin kovin nousija oli 66 pelannut Lockerbie, joka harppasi jaetulta 15. sijalta Maybinin lähimpään haastajajoukkoon. Maybin on parhaillaan 15:ntena Challenge Tourin ansiolistalla. Hänellä on plakkarissaan tältä kaudelta neljä sijoitusta viiden parhaan joukkoon, mutta uran ensimmäinen voitto antaa vielä odottaa itseään. 28-vuotissyntymäpäiväänsä sunnuntaina viettävän Maybinin mieluisinta synttärilahjaa ei tarvitse kauheasti arvailla. Pyöreästi 56 000 euron voittoshekki sinetöisi Maybinille paikan ensi kaudeksi Euroopan Tourille. ”Kauden alussa asetin tavoitteekseni olla kiertueen ansiolistalla kymmenen parhaan joukossa, eikä tavoite ole muuttunut missään vaiheessa. Yksi siisti kierros huomenna lisää ja olen taas lähempänä tuota tavoitetta. Pelattuani tänään 72 ajattelin, että joku tulee takaa lähemmäs, mutta onneksi näin ei käynyt”, sanoi Maybin vältellen puhumasta suoraan mahdollisesta voitostaan. Antti Ahokas pelasi lauantaina 71 ollen jaetulla 12. tilalla ennen finaalikierrosta. 12:nneksi sijoittunut pelaaja saa Kiinasta n. 6600 euroa, tärkeitä lateja kaikki tyynni, kun lopullisia summia ynnätään kauden päätteeksi. Muista suomalaisista Jaakko Mäkitalo (-4) jakaa 36. sijan, Roope Kakon ja Mikko Korhosen puolestaan löytyessä sijalta T49, yhteistuloksellaan 214 (-2). Marko Kuivasaari (13.9.2008)

Gareth Maybin heitti lis&#228,&#228, vett&#228, kiukaalle Qingdaossa

Mikko Korhonen aloitti Challenge Tourin kilpailun Qingdaossa mukavasti.Gareth Maybin näyttää löytäneen irtonaisen tuloskunnon Kiinan Qingdaossa kisailtavassa Challenge Tourin kilpailussa. Tuloksellaan 129 (-15) hän on viiden lyönnin karkumatkalla Ranskan Julien Quesneen nähden, joka pelasi perjantaina fieldin parhaimman kierroksen, 66. Italian Gregory Molteni (-9) on kolmantena ennen tuloksessa -8 olevaa viiden miehen ryhmää; Brovold, Horsey, Hutcheon, Monasterio sekä Ramsay. Päivän suomalaisnimi oli Antti Ahokas, joka taituroi eilen 67 lyönnin kierroksen. Tulos 138 (-6) nosti Ahokkaan jaetulle 10. tilalle, jossa on myös kahdesti 69 pelannut Mikko Korhonen. Suomalaisista selvisivät jatkokierroksille myös Roope Kakko (-2) sekä Jaakko Mäkitalo (-1). Puolestaan Toni Karjalaisen (+2) kohtaloksi koitui tässä vaiheessa matkalaukun pakkaaminen. Marko Kuivasaari (12.9.2008)

CT: Maybin rokotti Qingdao Huashanin kentt&#228,&#228,, Korhonen sijalla T15

Voittajalle on tarjolla Kiinan CT-turnauksessa hieman yli 56 000 euroa. Summa on sen verran suuri, että teoriassa toistaiseksi ilman palkintorahaa jäänyt pelaaja nousisi voitollaan kertaheitolla niiden 20 pelaajan joukkoon Challenge Tourin ansiolistalla, jotka menevät suoraan Euroopan Tourille ensi kaudeksi. Kun ensi viikonlopun Kazakhstanin turnauksen voittopotti on vielä suurempi, on selvää, että kiertueella vietetään näinä viikkoina tärkeitä hetkiä. Mikko Korhonen aloitti Challenge Tourin kilpailun Qingdaossa mukavasti. Kilpailua avauskierroksen jälkeen johtava Gareth Maybin on ansiolistalla 15:ntena, n. 10 000 euroa lähimmän uhkaajan edellä, joten kunnon lisätienestit pääkiertueen kortin saavuttamiseksi eivät olisi hänenkään kohdallaan lainkaan pahitteeksi. ”Tänään pelattiin vasta ensimmäinen kierros. Jos pelaan huomenna 75, niin 62 oli vain ajan hukkaa. Olen tietenkin iloinen hyvästä pelistäni, tuli samalla vähän kuitattua parin edellisen kisan cut-missausten pettymystä ”, Maybin sanoi lehdistölle. Norjan Lars Brovold ja Skotlannin Greig Hutcheon pelasivat torstaina 65 jakaen toisen sijan. Parhaana suomalaisena ensimmäisen kierroksen jälkeen kohti toista kilpailupäivää etenee sijalla T15 oleva Mikko Korhonen. 69 pelannut Korhonen esitti kierroksensa avausysillä näyttävää peliä tehden mm. väylille 13-18 neljä birdietä, isomman loikkarin tasaantuessa hieman rundin jälkimmäisellä puoliskolla. Muut suomalaiset: T38. Antti Ahokas, 71 T57. Roope Kakko, 72 T78. Jaakko Mäkitalo, 73 T106. Toni Karjalainen, 75 Marko Kuivasaari (11.9.2008)

Challenge Tour Kiinassa, mukana viisi suomalaista

Kiinan Qingdao Huashan Golf & Resort -kentällä pelattava kilpailu on pitkästä välimatkastaan huolimatta suosittu, sillä siellä on jaossa 500 000 dollarin potti. Kauden päätteeksi 20 CT:n rankingin parasta nousee suoraan Euroopan kiertueelle. Tämän ja ensi viikon rahakkaissa kisoissa on monella hyvä mahdollisuus kertätä vaadittavia euroja nousuun. Mukana Kiinassa on lähes koko kiertueen kärki. Ykkösenä oleva ja nousunsa varmistanut Englannin Seve Benson jättää Aasian kisat väliin, mutta listan kakkonen Englannin David Horsey tavoittelee voittoa ja mahdollista maamiehensä ohitusta. Myös viisi suomalaista lähti korkein odotuksin Aasiaan. Antti Ahokas on CT:n rahalistalla sijalla 6 ja periaatteessa paikka ET:lle on jo varma. Hänelle riittää kohtalaisetkin suoritukset kauden viimeisistä kilpailuista. Viikko sitten, voittonsa jälkeen Ahokas kertoi Golfpisteelle, että lähtee innokkaana Kiinaan ja aikoo nauttia matkasta kaikin tavoin. ”Paineita ei ole. Lähden ekaa kertaa Kiinaan ja haluan vähän katsella ympärillekin. Kun on hyvä fiilis, niin pelikin sujuu varmasti.” Tasaisesta pelistään tunnettu Mikko Korhonen tarvisee pari kärkisijoitusta kauden pääteeksi, jotta paikka ET:lle aukeaa.  &copy Getty ImagesRoope Kakolla ja Mikko Korhosella on myös mahdollisuudet nousta vielä kiertueen 20 parhaan joukkoon ja suoraan ET:lle. Kaksikko on nyt peräkkäin sijoilla 33.-34. Kumpikin on ansainnut kauden aikana n. 35 000 euroa. Listan 20. sijalla olevalla on nyt koossa 49 000 euroa. Voittaja saa Kiinassa n. 56 000 euroa, viideskin vielä 17 000 euroa. Sijoitus vähintään kärkiviisikkoon saattaisi nostaa suomalaiset rajan oikealle puolelle. Jaakko Mäkitalo (rankingsija 73.) ja Toni Karjalainen (115.) tarvitsevat käytännössä voiton voidakseen nousta suoraan ykköskiertueelle. Karjalainen otti riskin lähtiessään Kiinan ja Kazakhstanin kiertueelle, sillä hänen sijoituksensa ei vielä oikeuta edes paikkaan karsintojen 2. vaiheessa. Sinne pääsee suoraan vain listan 80 parasta. Karjalainen luottaa siis peliinsä ja siihen, että Aasiasta tulee menestystä, joka nostaa häntä reilusti ylöspäin. Myös ensi viikolla Kazakhstanissa on jaossa reilusti euroja, palkintosumma on 430 000 euroa.

Challenge Tourin ranking

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje