18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Marc Warrenille toinen voitto ET:lla, Kylliäinen kahdeksas Tanskassa

Paul Casey varmisti viime vuonna paikkansa Ryder Cupiin juuri Gleneaglesissa © Getty Images

Mark Warren näytti parasta osaamistaan Skotlannin kisan avauspäivänä &copy Getty ImagesGleneaglesissa vietettiin isäntien juhlaa kun Marc Warren kiilautui viimeisellä reiällä Englannin Simon Wakefieldin rinnallle birdielllään, ja voitti tämän toisella uusintareiällä. Skotlannissa englantilaisen kukistaminen on aina iso asia. Molempien yhteistulokseksi tuli 280, 12 alle. Warren on osoittautunut hyväksi voittajaksi, viimevuonna hän kukisti Barsebäckissa uusinnassa Robert Karlssonin. Ennen Skotlannin kisaa ennusmerkkejä Warrenin menestyksestä ei ollut ilmassa, hän oli karsiutunut useasti edellisten viikkojen aikana. Nimimiehistä Colin Montgomerie ja Lee Westwood jakoivat yhdeksättä sijaa, kaksinkertainen Gleneaglesin sankari Paul Casey romahti 60:ksi. Torstaina käynnistyy Sveitsin osakilpailu jossa paluun kentille tekee kahden viikon tauon jälkeen Mikko Ilonen joka oli edellisvuonna komeasti seitsemäs. Tanskan Challenge Tour kilpailussa oli mukana peräti kahdeksan suomalaista. Panu Kylliäinen pelasi mainiosti ja oli kahdeksas, jatkoon pääsivät myös Janne Martikainen (13:s),Antti Ahokas (23:s), Janne Mommo (51:s) sekä Tuomas Tuovinen (53:s). Kylliäinen hävisi kisan voittaneelle Iain Pymanille kahdeksan lyöntiä. Panu Kylliäinen on pelannut varsin hyvän kauden jonka kruunuina ovat PGA:n mestaruus Kytäjällä sekä Lappajärven kilpailun ykköstila. Challenge Tourin rahalistalla suomalaisten sijoitukset ovat syyskuun alussa paljon ennakko-odotusten alapuolella. 20:n joukkoon nouseminen vaatisi kovaa loppukiriä, oljenkortena on Kazakstanin kisan voittaminen. Mikko Korhonen on listan 61:s, Antti Ahokas 81:s ja Toni Karjalainen 88:s.

Marc Warren johtaa Gleneaglesissa

Mark Warren näytti parasta osaamistaan Skotlannin kisan avauspäivänä &copy Getty ImagesSkotlannissa pelataan kuluvalla kaudella kolme ET:n kisaa, British Openin ja Dunhill Linksin lisäksi Johnnie Walker Championships. Isäntämaan pelaajat eivät ole yhdeksättä kertaa pelattavasssa Gleneaglesin kilpailussa voittaneet, avauspäivän jälkeen toiveet ovat kuitenkin korkealla. Viimekaudella Skandinavian Mastersin voittanut Marc Warren on pelannut alkuvuoden pahasti ”vihkoon”, hän on mm. karsiutunut viidesti seitsemässä viimeisessä kisassaan. Alkuviikosta Warren hioi lyöntejään valmentajaveteraani Bob Torrancen kanssa rangella. Parivaljakko ei löytänyt yhteistä säveltä, sessio päättyi kunnon riitaan ja molemmat lähtivät tahoilleen. -Soitin Bobille illalla, kaikki on välillämme taas hyvin, Warren kertoi valmistautumisprosessistaan. Peli kuitenkin kulki torstaina. Kentällä jossa on viisi par-viitost ja par 73 skotti sai tuloksekseen kahdeksalla birdiellä 65. Belgian ikilupaus Nicolas Colsaerts on lyönnin päässä. On hyvin vaikeaa uskoa että molemmat pysyisivät kisan kärkipäässä, senverran ailahtelevasti he ovat esiintyneet. Nimimiehistä Jeev Milkha Singh sai tuloksekseen 67, Colin Montgomerie 69 ja Paul Casey 71.

European Tour jatkuu Skotlannissa

Johnnie Walker Championship pelataan tänä viikonloppuna Skotlannissa, kuuluisalla Glaneaglesin kentällä. Kilpailu pelataan Jack Nicklauksen suunnittelemalla 1993 valmistuneella kentällä. Samaisella areenalla pelataan golfin arvostetuimasta pystistä, Ryder Cupista, vuonna 2014. Kilpailussa ei ole koskaan ollut skotlantilaista voittajaa. Colin Montgomerie on mukan yrittämässä muuttaa tuota tilastoa ja kuuluukin kilpailun suosikkeihin. Voittoa kilpailussa puolustaa tällä kaudella hiukan odotuksia heikommin pelannut pitkälyöntinen Englannin Paul Casey. Caseyn ensimmäinen European Tour voitto on samaisesta kilpailusta, Casey oli paras PGA Centenary kentällä vuonna 2001 järjestetyssä kilpailussa saatuaan tuolloin sponsorin kutsun kilpailuun. Tällä hetkellä ET:n rahalistalla sijaa 12. pitävä Casey tavoittelee jo yhdeksättä voittoaan Euroopan pääkiertueella.

Kilpailun kotisivu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje