23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lorena Ochoa palasi voittokantaan

Minea Blomqvist sai päätösreiän eaglen myötä varmasti puhtia perjantain kierrokselleen.

Lorena Ochoan yli neljä kuukautta kestänyt voitoton vaihe päättyi sunnuntaina &copy Getty ImagesLorena Ochoa oli huipputasaisen Navistar Classicin paras Alabamassa. Peräti kymmenen naista oli kahden lyönnin välein tuloksissa -13-15. Ochoan kanssa uusinnassa pelasivat Christie Kerr sekä Candie Kung,ratkaisu tuli toisella reiällä ja ykköstila oli meksikolaisen kauden seitsemäs. Se tuotti 210.000 dollaria ja sementöi maailmanlistan ykköstä entistä tukevammin rahalistan kärkeen. Varmaa voitto tällä listallakaan ei ole, päätöspäivänä lievästi epäonnistunut Yani Tseng sekä Annika Sörenstam ja Paula Creamer voivat laittaa latinon koville jos joku heistä voittaa kauden päättävän miljoonan dollarin kisan. Seitsemän edellistä kisaansa Ochoa pelasi ilman ykköstiloja. Alkuvuodesta hän oli lähes lyömätötn, kuudesta ensimmäisestä kisasta tuloksena oli viisi voittoa. Sunnuntaina pallo pomppi suosiollisesti, jossiteltavaa jäi monelle, mm.. Ochoaa kirittäneelle Louise Fribergille joka teki kaksi bogeyta viimeisillä ja jäi nimenomaan kahden lyönnin päähän. Alkavalla viikolla Ochoa ja muut maailmantähdet pelaavat epävirallisesta maailmanmestaruudesta Kaliforniassa. Minea Blomqvist ei mahdu mukaan, hän palaa maanantaina Suomeen harjoittelemaan ja sparraa samalla mm. miesten amatöörimaajoukkuetta. Alabamassa karsiutunut Blomqvist palaa lyhyen treenijakson USA:han ja lähtee kiertämään maailmaa Kalifornian kautta. Matkareitillä ovat jäljellä olevat LPGA Tourin kisapaikat, Hawaiji, Korea, Kiina, Japani sekä Meksiko ennen Floridaan paluuta. Orlandossa pelataan kauden päättävä miljoonan dollarin kisa johon päästäkseen Minni tarvitsisi vielä ison menestyksen.

Anja Monke sumun l&#228,pi Ranskan mestariksi, Wikstr&#246,m 28:s

Anja Monke sai jo pitkään tuloillaan olleen avausvoittonsa vihdoin Ranskan avoimista &copy Getty ImagesKova sumu siirsi Ranskan mestaruuskilpailujen neljännen kierroksen alkua reilut puolitoista tuntia ja matkaan lähdettiin lopulta yhteislähdöllä. Lauantaina sijoitustaan lähes 30 sijaa parantanut Wikström pelasi sunnuntaina tuloksen 73 ja putosi 28:ksi yhteistuloksellaan 291 . Kaisa Ruuttilan, päätöskierros sujui 71 lyönnillä ja Ruuttila päätyi tulosluettelossa sijalle 51 tuloksellaan 296 . Ranskan avointen voittoon nousi lopulta päätöskierrokselle neljän lyönnin takaa-ajoasemassa startannut Saksan Anja Monke. Saksalaisen uran ensimmäinen voitto sinetöityi tuloksella 278 (-10). Monke on pelannut ET:lla vuodesta 2004 ja sijoittunut rahalistalla kahdesti 20:ksi, 14:ksi ja viimevuonna 34:ksi. Toisen sijan, kaksi lyöntiä Saksalaisesta jääneenä, jakoivat Ruotsin Nina Reis sekä Espanjan Tania Elosequi tuloksellaan 280 (-8). Kilpailun kärki oli tasainen, sillä kolmatta sijaa tuloksellaan 281 (-7) jakoivat Espanjan Paula Marti, Englannin Lora Fairclough sekä kisaa kolme kierrosta johtanut, mutta päätöskierroksellaan 75 lyöntiä tuhrinut Italian Stefania Croce Wikströmin neljäs kierros Ranskan mestaruuskilpailuissa oli hänelle tyypilliseen tapaan varsin värikäs. Seitsemän parin ja birdien (-1) lisäksi kortista löytyi kaksi bogia (+1) ja kaksi triplaa (+3), jotka molemmat tulivat par- 3 väylällä. – Muuten peli oli tänään ihan hyvin hallussa, mutta kyllähän nuo kolmosille syntyneet triplat tietysti jäivät vähän kaivelemaan. Ensimmäisellä niistä löin avaukseni veteen ja toisella taas pitkäksi viheriön yli. Chippi pahasta paikasta alamäkeen reiän ohi ja siinä sitä sitten sahattiin edestakaisin, kertasi Wikström. Seuraavan kerran Wikström nähdään viheriöllä jo tulevan viikon torstaina, missä hän yhdessä kiertueen rahalistan 40 parhaan joukossa taistelee Madrid Ladies Mastersin voitosta. Palkintorahaa Madridin kutsukilpailussa on jaossa peräti 400 000. Vaikka Wikström kuittasikin Ranskasta reilut 3500 euroa, hän putosi kiertueen rahalistalla kaksi sijaa alaspäin. Kun kautta on jäljellä vielä viisi osakilpailua löytyy Wikström 67 500 euron ansioillaan rahalistan sijalta 29.

Yani Tseng haastaa Lorena Ochoan Alabamassa

Yani Tseng on nousemassa Lorena Ochoan ykköshaastajaksi &copy Getty ImagesLPGA Tourilla ulkomaalaispelaajat ovat olleet tavallistakin vahvempia kaudella 2008. Kuitenkin vain kaksi ensikertalaisvoittajaa on nostanut voittokannun. Alabaman kisassa he molemmat, Ruotsin Louise Friberg (-13) sekä Taiwanin Yani Tseng (-11) ovat kisaamassa voitosta yhdessä Lorena Ochoan (-13) kanssa. 28-vuotias Friberg yllätti täysin kanssakilpailijansa keväällä Meksikossa, hän tuli päätöspäivänä kymmenen lyönnin takaa voittoon, tuolloin Tseng oli kakkonen. Nyt Friberg joutuu kohtaamaan kierroksen ajan silmästä silmään Lorena Ochoan, Tseng pelaa edellisessä parissa. Ennakkoasetelma on tietysti se, että Ochoan odotetaan voittavan ja Tsengin olevan ykköshaastaja Vähän LPGA rutiinia omaavalle ruotsalaiselle on piirretty täysin statistin rooli. Tseng voitti alkukaudesta kauden toisen majorin , LPGA Championshipin. Top-ten sijoituksia on seitsemän. Ykköseksi nouseminen sunnuntaina nostaisi 19-vuotiaan komeetan rahalistalla jo kakkoseksi ohi Annika Sörenstamin ja Paula Creamerin.Tulevaisuudessa Tseng voi hyvinkin olla vakavasti otettava Lorena Ochoan ykköshaastaja. LPGA Tourin kauden tulokkaan titteli on majorin voittamisen myötä jo käytännössä selvä. Stefania Croce sinnittelee kärjessä Italian 38-vuotias konkari Stefania Croce saattaa jo sunnuntaina miettiä, miltä voittaminen tuntuukaan. Uran ainoa titteli on kaudelta 1992, 16 vuoden takaa. Croce on pelannut myös USA:ssa, mutta jäänyt viimeisten vuosien aikana melkoiseksi nurkkaruusuksi Euroopassa. Hän johtaa Ranskan avoimia kahdella lyönnillä ennen Nina Reisia, Laura Davies (65) ja Anja Monke (65) nousivat huippukierroksilla neljän lyönnin päähän. Ursula Wikström (69) kiristi tahtia, sijaluku parani kolmantena päivänä lähes 30:lla ja on nyt 26:s. Kaisa Ruuttila (76) jumittui entistä selkeämmin tuloslistan häntäpäähän.

Lorena Ochoa nousi k&#228,rkeen, Blomqvistille vapaa viikonloppu

Apina pois selästä? Lorena Ochoa on pelannut jo seitsemän kisaa ilman voittoa... &copy Getty ImagesLorena Ochoa (-10) saa viikonloppuna vastata takaa-ajajiensa haasteisiin Alabaman LPGA kilpailussa. Meksikolainen pelasi perjantaina toistamiseen 67 ja johti kisaa aamupäivän pelien jälkeen. Ochoa voitti alkukaudesta viisi kertaa kuuden ensimämisen kisan aikana. Kuudes ykköstila kirjattiin 18. toukokuuta, tuon jälkeen hän on pelannut seitsemän kisaa voittamatta kertaakaan. Pelillinen lama? Kaikki on suhteellista, kuusi kertaa seitsemästä Ochoa on sijoittunut kymmenen joukkoon. Ennakkoon kovin haastaja kahdelle viimeiselle kierrokselle on Taiwanin Yani Tseng (-7). Minea Blomqvist sai torstain tapaan tahmean alun kierrokselleen, kolme nopeasti tullutta bogeyta veivät enimmät mahdollisuudet jatkoon pääsylle. Kierrostulokset 74-74 jättävät peräti 14 lyönnin päähän Ochoasta. Kauden neljäs karsiutuminen tulee selkeällä marginaalilla. Kierroksen jälkeen sijaluku oli 111:s. Seuraavan viikon kisaan, Samsung World Championshipiin suomalainen ei pääse mukaan. Ursula Wikström ja Kaisa Ruuttila mukaan viikonlopun kierroksille Ranskan avoimissa mestaruuskisoissa sensijaan kaksi suomalaista jatkaa. Ursula Wikström ja Kaisa Ruuttila selvisivät viimeisinä jatkoon yhteistuloksella 149, +5. Samassa tuloksessa, sijaluvulla 54:s on Tourilla neljä kertaa voittanut Gwladys Nocera. Eroa kärkeen on kuitenkin lohduttoman paljon, Italian konkari Stephania Groce on peräti 14 lyöntiä edellä.

Eagle nosti Minea Blomqvistin toiveita Alabamassa

LPGA Tourin kisaa pelataan viikonloppuna Alabamassa. Minea Blomqvist oli tuloslistan hännillä neljä yli parín ja 114:na RTJ Golf Trail, Capitol Hill’s The Senator -kentällä ennen päätösreikää. Minni teki 18:lla ilokseen eaglen par-nelosella ja sai tuloksekseen 74 jolla on 86:s. Perjantaina hän pääsee kentälle aamusta ja päällimmäisin tavoite on varmasti paikan varmistaminen viikonlopun kierroksille. Eroa rajan oikealle puolelle on avauspäivän jälkeen kaksi lyöntiä. Viimevuotisessa, Maria Hjorthin voittamassa kilpailussa suomalaisen sijoitus oli 30:s. Kauden 19:ssa kisassa Minni on päässyt hienosti 16 kertaa viikonlopun peleihin, rahalistalla hän tällähetkellä 42:s. Johtotulos avauspäivänä oli 65. Suuri huomio kiinnittyy siihen, kykeneekö Lorena Ochoa vihdoin katkaisemaan voitottoman kautensa jota on kestänyt jo yli neljä kuukautta. Torstaina meksikolainen sai tuloksekseen 67 jolla on kuudes. Ursula Wikström ja Kaisa Ruuttila cut-rajan väärällä puolellaUrsula Wikstöm tarvitsee perjantaina hyvän kierroksen selvitäkseen jatkoon.Naisten Euroopan Tourilla pelataan isosta rahasta, potissa on yhteensä 350.000 euroa ja kisan voittaja singahtaa listoilla kovasti ylöspäin. Tourin kerma on mukana, kotiyleisön suosikki on tietysti neljästi Tourilla jo voittanut Gwladys Nocera joka ajaa rahalistalla Helen Alfredssonia takaa. Nocera ei saanut vielä edellisviikon tyylistä henkeä päälle, vaan joutui tyytymään tulokseen 72 jolla jakaa Laura Daviesin tavoin 22:tta sijaa. Kärkinelikko on viiden lyönnin päässä. Ursula Wikström ja Kaisa Ruuttila ovat tuloksin 75 ja 76 cut-rajan väärällä puolella. Ennätyksellisesti neljä kertaa LET:lla kymmenen joukkoon sijoittunut Wikström karsiutui Talin kakkossijan jälkeen kahdesti, edellisviikolla hän hiipui kärkipäästä 23:ksi Göteborgissa. Ranskan mestaruuskisojen jälkeen Wikströmillä on vielä neljä kisaa ohjelmassaan, kausi päättyy joulukuun puolivälissä Dubain kilpailuun joka on samalla Annika Sörenstamin uran viimeinen. Wikström on ansainnut kuluvalla kaudella jo 64.000 euroa jolla on hienosti listan 27:s. Kaisa Ruuttilan mahdolllisuudet välttää LET:n karsinnat alkavat käydä varsin vähiin. Ansioita on 12.000 euroa ja sijaluku 102:s. Ranskan kisa on Ruuttilalle kauden viimeinen Euroopassa. Madridin kisaan hän ei pääse mukaan. Tourin neljä viimeistä kisaa pelataan kaukomailla, Kiinassa, Intiassa, Koreassa sekä Dubaissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje