[14][27]

Kärki karkasi suomalaisilta Teksasissa

Immu Korvenmaan paras saavutus on Finnish Openin toinen sija. Caddienä isä Esa Korvenmaa.

Sofia Höglund ja Annika Korkeila edustavat Suomea Teksasissa pidettävässä joukkuekisassa.Miesten joukkueen lopullinen sijoitus 24 maan kisassa oli lopulta 15:s. Taakse jäivät Pohjoismaista Ruotsi ja Islanti, Norja oli yhdeksäs. Kisan voitti Englanti. Naisten sarjassa parivaljakon Annika Korkeila-Sofia Höglund taakse jäi vain Brasilia, sijoitus oli siis 23:s. Kilpailun voitti Korea 32 lyöntiä paremmalla tuloksella joka on hirmuinen ero neljän kierroksen foreballissa. Joukkuekisassa ( miehet&naiset yhteenlaskettuna) Englati oli paras, Suomi 21:s. ================================================= Whispering Pines kenttä jolla amatöörien joukkuekisa, The Spirit, pelataan on arvioitu Teksasin parhaaksi. Kahden ensimmäisen kisapäivän aikana se on ainakin osoitautunut virityksiltään hyvin haastavaksi, birdiet ovat tiukassa. Parivaljakko Janne Kaske-Immu Korvenmaa on tehnyt bestballissa tuloksikseeen 69-74 jolla on 24 maan joukossa 14:s. Kun kullakin reiällä valitaan siis parempi tulos, voidaan tulostasoa pitää varsin vaatimattomana, kenttä on varmasti vaativa. Kisaa johtaa Englanti 14 lyöntiä paremmalla tuloksella, Pohjoismaista Norja on paras kolmannella sijallaan. Naisten kisassa Korea on vallannut johtopaikan (134), Annika Korkeila ja Sofia Höglund ovat 15 lyönnin päässä ja sijaluvulla 17:s. Sekä miesten että naisten kisassa Ruotsi on Suomen takana. The Spirit kilpailussa on nähty vuosien varrella melkoinen määrä tulevia maailmantähtiä. Vuonna 2001 naisten kisan voittoa juhli Meksikon riveissä Lorena Ochoa, kaksi vuotta myöhemmin oli USA:n ja Paula Creamerin vuoro.

Amat&#246,&#246,rimaajoukkue hakee menestyst&#228, Teksasista

MM-kilpailujen välivuosina pelattava amatöörien huipputapahtuma järjestetään neljännen kerran Whispering Pines Golf Clubilla Houstonissa, Teksasissa . Kilpailun virallinen nimi on The Spirit International. Suomen joukkueessa pelaavat Janne Kaske, Immu Korvenmaa, Annika Korkeila ja Sofia Höglund. The Spirit International-kilpailu pelataan joka toinen vuosi, maailmanmestaruuskilpailujen välivuotena. Osallistumisoikeus annetaan 24:lle maalle edellisvuoden MM-kilpailujen perusteella. Suomi on mukana kolmatta kertaa nyt neljännen kerran järjestettävässä tapahtumassa. Ensimmäisen kilpailun osanotto kariutui terroriuhkaan surullisten 11/9 (2001) – tapahtumien jälkimainingeissa. Suomalaiset ovat menestyneet hyvin aiemmissa koitoksissa. Paras saldo on vuodelta 2003, jolloin silloiset amatöörihuippumme Kakko, Ahokas, Blomqvist ja Tuutti taistelivat jopa voitosta, ollen lopulta kokonaiskilpailussa hienosti kolmansia! Edellisessä koitoksessa 2005 parhaat esitykset tulivat miesten puolella; joukkue Ahokas/Hovila oli hienosti kuudes, naisten joukkueen jäädessä kauas kärjestä. Annika Korkeila etsii loppuviikosta puttilinjoja Houstonissa. Kuva Juha Taskinen.Nyt Suomea edustaa siis tuore nelikko, joilla kuitenkin on jo melkoisesti kansainvälistä kokemusta. Janne Kaske ja Immu Korvenmaa urakoivat päivittäin Yhdysvalloissa yliopistomaailmassa, sitähän kokeili myös Annika Korkeila vuoden verran. Nuori Sofia Höglund on todellinen jokeri Suomen joukkueessa. Onnistuessaan kokkolalaisneito voi yltää vaikka mihin, onhan taskussa jo tältä vuodelta mm. toinen sija European Young Mastersista. Kapteeni Mika Wikströmin luotsaamalla ryhmällä on hyvät menestymismahdolisuudet, ennakkosuosikin paineet lepäävät kuitenkin muiden harteilla. Isäntämaa USA on aina voittajaehdokas, kuten myös Australia ja Englanti. Amatööripuolella hienosti viime aikoina pärjännyt Norja lukeutuu myös varteenotettaviin menestyjiin.