[11][15]
Ajankohtaista

Kaisa Ruuttila voitti Etelä-Afrikan Tourin kilpailun

Kaisa Ruuttilan ammattilaisura käynnistyi loistavasti, voitto Pretoriassa ja siitä itseluottamuksen lisäksi 3860 euroa.

Kaisa Ruuttila pelasi kaikki kolme kierrostaan ( 71-69-69) alle parín Waterkloofin kentällä Pretoriassa ja voitti kolmen lyönnin erolla ennen Tanskan Julie Tvedea. -Olen varsin onnellinen siitä että sain näin aikaisessa vaiheessa ammattilaisuraani voiton, kisan jälkeen Suomeen ja Vierumäelle opintojensa pariin palaava Ruuttila. -Toivon saavani Euroopan Tourin jatkuessa toukokuussa mahdollisimman paljon pelimahdollisuuksia, karsinnoissa lyönnin päähän varsinaisesta kortista jäänyt 23-vuotias Ruuttila toivoo. Ykköstila tuotti hänelle 3860 euroa. Tourin kokonaisvoittoon ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia sillä kaksi kisaa jää siis liikunnnanohjaajaopiskelujen johdosta väliin. Ruuttila pelasi jo ensimmäisessä kisassa kaksi viimeistä kärjen tahtiin, heikko ensimmäinen kierros jätti hänet tuolloin yhdeksänneksi. Pretorian kisassa Hanna-Leena Salonen ( 72-72-71) jakoi kolmatta sijaa kolmen muun pelaajan kanssa, eroa Ruuttilaan tuli keskimäärin kaksi lyöntiä kierroksella, ansioita noin 1600 euroa. Sohvi Härkösen sijoitus oli lopulta 40:s. Ruuttilaa ja Salosta valmentava Ville Kalliala ei yllättynyt suojattiensa menestyksestä. -He molemmat osaavat pelata ja syksyllä Kaisalla varsinkin oli hyviä väläyksiä Telia Tourilla. Hanna-Leena on tehnyt kovasti talvellla lyöntinsä eteen töitä. Uskon että he kykenevät pelaamaan menestyksekkäästi myös ET:lla, iloitsi Kalliala perjantaina. Etelä-Afrikan kiertue on rahasummiltaan ja huomioarvoltaan melkoisen pieni, mutta kisoissa on paljon mukana ET:n pelaajattaria jotka nyt jäivät taakse. Ruuttilan kohdalla on paikallaan myös pieni rinnastus Minea Blomqvistiin. He molemmat olivat voittamassa vuonna 2000 Suomen ensimmäistä ( ja ainoaa) tyttöjen pronssimitalia EM-kisoissa Tukholmassa. Blomqvist jäi Ruuttilan tavoin niukasti varsinaisesta ET:n kortista karsinnoissa (2003). Blomqvist voitti ammattilaisuransa alkuun kaksi kisaa neljästä Etelä-Afrikassa, Ruuttila siis toisen pelaamistaan. Molemmat ovat voittaneet myös Ruotsin Telia Tourin kisan jo amatööriurallaan kuten myös Salonen. Suomalaisten alkuvuosi on ollut hieno ammattilaiskisoissa, kaikilla mittareilla parempi kuin koskaan ajankohta huomioiden. Etelä-Afrikan menestysten lisäksi Mikko Ilosen voitto ja seitsemäs tila ET:lta, Minea Blomqvistin kolmas sija Australiassa sekä Riikka Hakkaraisen ja Jenni Kuosan kymmenes tila World Cupissa antavat luvan odottaa menestystä varsinaisen kesäkauden vasta lähestyessä.