18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Joonas teki holarin ykkösellä

Iloinen holarin tekijä Levin kentän ykkösgriinillä. Kuva: Pasi Hiltunen

Joonas Hiltunen oli kesäkuun lopulla Levillä pelaamassa harjoituskierrosta Tsemppitourin Pohjoisen alueen osakilpailua varten. Treenikierros sai lievästi sanoen poikkeuksellisen startin, sillä nuori mies iski pallon yhdellä reikään kentän ykkösväylällä. Punaiselta tiiltä matkaa reikää on 107 metriä.

”Lyönti rautaysillä lähti suoraan ja tuli griinillä kolme metriä ennen lippua alas: pari pomppua ja pieni rulli suoraan reikään – huutomyrsky oli valmis”, 10-vuotiaan Joonaksen kanssa pelannut isä Pasi Hiltunen tunnelmoi.

Levin kentän ykkösreikä on klubirakennuksen terassin vieressä, joten monet onnekkaat pääsivät todistamaan 6-vuotiaasta asti golfia harrastaneen Joonaksen ikimuistoista lyöntiä. Meri-Lapin Golfklubia edustavien Hiltusten kanssa kolmantena pelaajana ryhmässä oli Ilmari Klemettilä.

”Loppukierros sujui yllättävänkin hyvin, eikä holari sekoittanut pienen miehen harjoituskierrosta. Pienoinen hymy oli tosin koko ajan näkyvissä.”

Samppanjaa ja limonadia

Kierroksen jälkeen klubilla oli samppanjatarjoilu, tasoituksella 16,1 pelaavan sankarin itsensä nautiskeltua limonadia.

Klubilta Hiltuset siirtyivät juhlimaan ”holaribileitä” karkin ja limun täyttäessä pöydät. Lyöntiä muisteltiin useaan otteeseen, ja muutamia puheluitakin soitettiin tästä ”superlyönnistä”. Myöhään ei juhlia kuitenkaan voitu jatkaa, sillä aamulla oli jälleen lähdettävä pelaamaan.

”Poika on innostunut golfista todella paljon. Hänet on valittu pohjoisen aluevalmennusryhmään, jota valmentaa Tommi Linna. Joonas johtaa ennen viimeistä osakilpailua Tsemppitourin pohjoisen alueen P-12-sarjaa1,5 pisteellä ennen seuraavana olevaa pelaajaa.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Arttu says:

    Moi! sain itsekin holarin 20 päivä tätä kuuta ei tarvinnut tarjota onneksi shampanjaa tulis kalliiks. Olen kanssa 10v ja tein sen holarin kun oltiin matkoilla turkissa pituutta oli noin 115m. PS:palloa ei näkynyt kun siinä oli semmonen kivikko edessä. Niin ja sitte vielä että saitko sen holarin nyt ihan 10 vuotiaana ja kuinaka vanha olet?