11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Joonas Bräysylle kenttännätys messuilla

Joonas Bräysy oli hurjassa vireessä Golf Digestin lähipelikisassa.

Joonas

Golfmailojen lyönti ja testaaminen on odotetusti noussut meneillään olevilla golfmessuilla hitiksi. Testauksiin oli jonoa, samoin totutusti Golf Digestin lähipeliradalla. Lauantaina pelattiin Audin sponsoroimaa kilpailua, ykköseksi ja komean bägin omistajaksi nousi Keimolassa pelaava Joonas Bräysy, joka kasasi neljällä rastillla ( lobbi, chippi, pitch ja putti) ennätyksellisesti 32 pistettä joka on toistaiseksi viikonlopun paras tulos.

”Mielenkiintoinen rata. Ennätys tuli neljännellä yrittämällä, se auttoi kun hieman oppi lukemaan olosuhteita”, Bräysy kertoi.

Hän pelaa neljättä vuotta, kulkee kesäisin Keimolan kentälle läheiseltä Kivistön asuinalueelta mopolla.

”Kierrroksia tulee jonkin verran yli sata, joka päivä pelaan ja isona minusta tulee golfammattilainen joka elättää itsensä pelaamalla”, Markku Louhion valmennuksessa oleva Bräysy suunnittelee. Tällä hetkellä tasoitus on 8,2 ja ainakin alkukesästä tavoitteena menestyä ikäistensä aluetourilla.

Albert ”Hippu” Eckhardt paras tähdistä

Albert

Suomalaishuippujen näytöspelissä olivat mukana kahdesti Challenge Tourillla voittanut Toni Karjalainen, European Young Mastersin voittanut, juniorien Ryder Cupissakin pelannut Albert Eckhardt, kauden 2010 tyttöjuniori Matilda Castren sekä opetukseen sekä lajin markkinointiin jatkossa enemmän keskittyvä Hanna-Leena Ronkainen (ex-Salonen).

Hanna-Leena Ronkainen on vastikään avioitunut ja vaihtanut nimeä.

”En ole koskenutkaan mailoihin kahteen kuukauteen”, hän kertoi ennakkotunnelminaan kisaan lähdettäessä.Pelko taitojen katoamisesta oli turhaa, Salonen selvitti vaivatta tiensä finaaliin, johon uusinnan kautta tuli myös Albert Eckhardt kukistettuaan luokkakaverinsa Matilda Castrenin uusinnassa.

Matilda

Finaali pelattiin äkkikuolemalla, Eckhardt oli parempi. Hän sai Vanajanlinnaan kahden hengen paketin vuorokaudeksi joka sisältää greenfeet, illalliset sekä majoituksen golfsviitissä ja luonnollisesti aamiaisen.

”Tämä menee vanhemmille, äidillä on syntymäpäiväkin niin osui sikäli kohdillleen”, vastikään 17 vuotta täyttänyt ”Hippu” totesi.

Puolassa pelataan jo

Matkailuosasto Golfmessuilla on varsin mielenkiintoinen. Kotimaisten matkanjärjestäjien lisäksi edustajia osastoineen on peräti 20:sta eri maasta. Puolassa, Pomeranian maakunnassa kolmoiskaupungiksi nimetty Gdanskin, Gdynian ja Sopotin alue oli Suomen matkailutoimittajien valinta parhaaksi ulkomaiseksi matkailukohteeksi vuonna 2009.

Se on noussut myös golfkohteeksi, Sand Valley, Sierra ja Postolowo ovat varsin hyviä ja keskenään erilaisia kenttiä jotka hakevat kasvua vieraspelaajien määrillleen nimenomaan Pohjoismaista.

Sand

”Finnlinesilla on mainio laivayhteys Puolaan, lisäksi Finncomm Airlines aloittaa päivittäiset lennot Helsingistä Gdanskiin maaliskuun lopulla . Sierra Golf avasi kenttänsä viikonloppuna, Sand Valley sekä Postolowo ottavat vieraita huhtikuun alusta.Me olemme budjetoineet suomalaispelaajien määrän jopa nelinkertaistuvan edellisvuodesta. Tätä tavoitetta edesauttavat parantuvat yhteydet, aiemmin kenttiin tutustuneiden suusta suuhun markkinointi sekä Sand Valleyn kentälle valmistuvat lomamökit jotka antavat meille mahdollisuuden rakentaa entistä kilpailukykyisempiä paketteja, markkinoi Sand Valleyn perustaja-omistaja Kai Hulkkonen.

Tsekki on ollut viimeisten vuosien aikana Euroopan nopeimmin kasvava golfmaa. Kenttiä on lähes 90, Prahan ympäristö luonnollisesti suosituin kohde. Maan ensimmäiset kentät avattiin jo 1900-luvun alkuvuosina kylpyläkaupunkeihin Karlovy Varyyn sekä Marianske Lazneen.

Golf

”Maassamme on runsaasti tasokkaita ja hinnaltaan kilpailukykyisiä golfkohteita. Kentät ovat keskimäärin uusia ja vieraat otetaan ystävällisesti vastaan. Uskomme Suomesta ja Pohjoismaista suuntautuvan golfmatkailun Tsekkiin kasvavan seuraavien vuosien aikana varsin voimakkaasti. Nämä messut ovat meidän kannaltamme olleet erinomaiset, ihmisiä on paljon ja kiinnostus ´Tsekkiä kohtaan varsin suuri, kiitteli Tsekin osastolla koko viikonlopun työskentelevä Lenka Vostra.

Suurta mielenkiintoa on herättänyt luonnollisesti myös St.Andrewsin osasto. Old Coursen lisäksi markkinoinnin kärkenä on Kingnsbarnsin maailmanmaineeseen lyhyessä ajassa noussut kenttä.

Yhteisosastonsa kautta vahvasti esillä ovat myös Viron kentät. Suomalaisten kestosuosikeista omilla osastoillaan ovat mukana Belek sekä Thaimaa.

Messut ovat avoinna sunnuntaina kello 17.00 asti. Maanantaina Golfpisteen sivuilla raporttia messujen monipuolisesta kotimaisesta tarjonnasta, kentistä sekä välinekauppiaista.Golfmessujen yleisilmettä voi perustellusti luonnehtia positiiviseksi, hyvä meno päällä ja etsviä löytää myös paljon uutta. Pasilan messukeskus on hyvä kohde sunnuntaipäivän piristeeksi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje