21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Jeev Milkha Singh piti pintansa Itävallassa

Martin Wiegelen pelissä oli perjantaina ruutia. © Getty Images

Kudrat-vaimo oli iloisen Jeev Milkha Singhin ensimmäinen onnittelija. &copy Getty Images Pitkin päivää näytti siltä kuin Singh olisi pelannut hieman käsijarru päällä. Mitään suurempia vaikeuksia hänellä ei ollut, mutta minkäänlaista hyökkäyksen elettä ei 15 alle par’in kahtena edellisenä päivänä pelanneen intialaisen otteissa tänään näkynyt. 18 par’ia muodostivat tuloksen 71, jolla heltisi mahdollisimman niukka voitto Englannin Simon Wakefieldistä. Viimeisellä griinillä Singhin reilu metrinen par-putti oli jo lurahtaa oikealta ohi, mutta sen verran osumassa oli sisäkierrettä, että pallo putosi reikään. Voitto oli 216 660 euroa Itävallassa tienanneen Singhin kolmas Euroopan Tourilla ja samalla hän nousi yhdeksänneksi kiertueen ansiolistalla kokonaissaldonaan 731 692 euron ansiot tältä kaudelta. ”Simon taisteli tänään hyvin, mutta golfjumalat olivat nyt puolellani. En putannut viimeistä puttiani riittävän kovaa, mutta se putosi reunasta sisään. Yritin toki tänäänkin tehdä birdieitä, mutta niitä ei tällä kertaa tullut. Johtoasemassa ei kannata olla liian hyökkääväinen tai puolustavainen. Silloin on pelattava vain palloa väylälle ja griinille”, Singh kertoi kilpailun päätyttyä. ”On hienoa voittaa. Olen tällä kaudella koputtanut ovea muutaman kerran, mutta vihdoinkin ovi avattiin minulle.” Simon Wakefield jäi edelleen ilman voittoa Euroopan Tourilla, mutta oli tyytyväinen hyvästä kiristään kierroksen loppuväylillä. ”Ajatus oli mennä kentälle ilman turhia temppuja, jotta en pelaisi itseäni kisasta pihalle. 12:nnen reiän jälkeen muutin taktiikkaani, ja aloin pelata aggressiivisemmin. Kausi ei ole ollut tähän saakka kovin kummoinen, mutta viime viikot ovat sujuneet paremmin. Oli kiva järjestää kotona kilpailua televisiosta katsoneille vaimolleni ja tyttärelleni kunnon näytös”, Wakefield sanoi. ”Jeev voitti vuonna 2006 Kiinassa, kun olin itse neljäs. Hän tuntuu aina voittavan minut parilla lyönnillä, mutta toivottavasti tulevina vuosina saan käännettyä hommaa toisinpäin.” Jaetulle kolmostilalle sijoittui kaikkiaan viisi pelaajaa, joista kolme oli ruotsalaisia. Sijalta T20 nousseet Pelle Edberg ja Martin Erlandsson sekä pitkään kuvioissa mukana ollut Michael Jonzon. Peter Fowler ja Iain Pyman oli joukon muut ”pronssimitalistit”. Ryhmälle jäi eroa Singhiin kolme lyöntiä. Toni Karjalaisen murheet koituivat tänään kentän kolmelle viimeiselle reiälle, jotka hän pelasi yhteensä kuusi yli par’in. Viimeisellä väylällä, par-viitosella, hän teki peräti yhdeksän lyöntiä. Kierrostulos 78 muokkasi Tonin kokonaislyöntimääräksi 218, +7, jolla hän jäi jatkoonpäässeistä viimeiseksi. Tärkeätä oli kuitenkin, että suomalaiskolmikko Karjalainen, Kakko ja Korhonen pääsi nuuhkimaan Itävallassa Euroopan Tourin ilmapiiriä. Kokemus kartuttaa miesten itseluottamusta Challenge Tourilla, joka on edelleen trion varsinainen työpaikka. Marko Kuivasaari (8.6.2008)

Jeev Milkha Singh vakuuttavana It&#228,vallassa – Karjalainen kehiss&#228, my&#246,s sunnuntaina

Jeev Milkha Singhiä ei tunnu pysäyttävän Wienissä mikään. &copy Getty Images Jeev Milkha Singh tuntuu hallitsevan tällä hetkellä Wienin kisan tapahtumia mielinmäärin. Jo perjantain huikea avauskierros, 64, sai seuraukseen eilen vielä paremman noteerauksen, 63. Tulos -15 on kaikkein alhaisin johtotulos 36 reiän jälkeen ET:n kisoissa tällä kaudella. Singhin kausi on ollut toistaiseksi melko onnistunut, parhaimpina saavutuksinaan kaksi kakkossijaa kiertueella. Hyvin sujuneet esitykset antavatkin hyvän syyn olettaa, että kauden avausvoitto on nyt Wienissä enemmän kuin lähellä. ”Olen tyytyväinen tapaan, miten olen pelannut täällä. Erityisesti tämän päivän bogiton kierros ja pitkä eagleputti viimeisellä reiällä lämmittävät mieltäni”, Singh sanoi tyytyväisenä lehdistöhuoneessa. ”Itse asiassa löin palloa todella hyvin tänään ja puttasin myös hyvin. 15 alle par’in kahden kierroksen jälkeen ei ole kovin yleistä. Luultavasti muistaisin sen, jos olisin joskus aikaisemmin ollut yhtä hyvässä tahdissa 36 reiän jälkeen.” Singh sanoi, että vahvasta esityksestään huolimatta hän pystyy käsittelemään ajatuksiaan hillitysti ennen sunnuntain viimeistä kierrosta. Päinvastaisia tarinoita kun on ennestään jo ihan riittämiin. Myös Simon Wakefield (-11) voi olla tyytyväinen asemiinsa. Vielä avausvoittoaan kiertueella hamuava britti pääsi viime vuonna jo kalkkiviivoille, kunnes taipui uusinnassa Skotlannin Marc Warrenille Johnnie Walker Championshipissa. Wakefieldin ohella kymmenen alle olevilla Mark Brownilla, Peter Fowlerilla sekä yhdeksän alle olevilla Richard Blandilla, Sören Hansenilla ja Gary Murphyllä on vielä jonkunlaiset saumat saavuttaa kohti kolmatta Euroopan Tour –voittoaan ratsastava Jeev Milkha Singh. Toni Karjalainen pelasi lauantaina toistamiseen 70, ja pääsi ilahduttavasti mukaan sunnuntain finaalikierrokselle. Toivottavasti mukavat otteet Wienissä siivittävät vuonna 2006 Euroopan Tourilla pelanneen lappeenrantalaisen suorituksiin lisää rentoutta kauden tuleviin koitoksiin. Puolestaan niin Roope Kakko kuin Mikko Korhonenkin putosivat 54 reikäiseksi typistetyn kilpailun jatkosta. Molemmilta olisi vaadittu neljä lyöntiä parempi tulos, jotta myös viimeisenä pelipäivänä olisi nähty kolme suomalaista Itävallan osakilpailussa. Marko Kuivasaari (8.6.2008)

Wiegele aloitti Wieniss&#228, is&#228,nn&#228,n ottein

Kilpailun ensimmäinen kierros saatiin pelatuksi vasta tänään, sillä sateet pakottivat jättämään leikin eilen sikseen. Wiegelen ohella Scott Barrin, Pelle Edbergin, Christian Nilssonin, Gary Murphyn ja Jeev Milkha Singhin peli sujui perjantaina yhtä tahdikkaasti kuin wieniläisvalssissa konsanaan. Koko letkalle tulos 64. Wiegelellä olisi ollut saumat vieläkin kovempaan kierrokseen, mutta kympiltä aloittaneen itävaltalaisen 7:s ja 8:s väylä vaativat kaksi ylimääräistä lyöntiä. Hän ei kuitenkaan tuntunut kantaneen murhetta parista kauneusvirheestä. ”Olen todella tyytyväinen. Se, että pystyin pelaamaan suuren kotiyleisön edessä ja niin kovien pelaajien kuten Michael Campbellin ja David Howellin kanssa näin hyvin, tekee kierroksesta yhden parhaimmista urallani. Osuu samaan kastiin sen 64:n kanssa, jonka pelasin voittamassani kiertueen karsintakilpailussa San Roquessa viime vuonna”, Wiegele hehkutti lehdistötilaisuudessa. Huonoksi olonsa pitkin päivää tänään tuntenut Italian Emanuele Canonica pelasi kaikesta huolimatta 65, jakaen seitsemännen sijan Australian Peter Fowlerin kanssa. T9 sijalla on kuusi pelaajaa, tuloksella 66, mutta peräti 81 pelaajaa pystyi tänään alittamaan Fontana Golf Clubin kentän par’in, heidän joukossaan suomalaiset CT-pelaajat; Roope Kakko, Toni Karjalainen ja Mikko Korhonen. Tulos 70 antaa heille tässä vaiheessa sijoituksen T60. Fieldin nimekkäimmistä pelaajista ensimmäisen päivän askelmerkit sopivat kehnoimmin Jyoti Randhawalle (75), jolla on oltava täysin toisenlainen ääni kellossa lauantaisella kierroksella, mikäli mieliä töihin vielä sunnuntainakin. Itävallassa ja Sveitsissä käynnistyy huomenna jalkapallon EM-lopputurnaus. Isäntämaa Itävallan avausottelu pelataan Puolaa vastaan sunnuntaina, mutta niissä karnevaaleissa Wiegele ei halua olla mukana. Muutoin se tarkoittaisi Wienin ET-kilpailun voittohaaveiden hautautumista Martin Wiegelen ulottumattomiin. Marko Kuivasaari (6.6.2008)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje