11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Jarkko Nieminen narutteli golfammattilaisia

Antti Hiltunen suojaa palloa, Jarkko Nieminen ei anna Kulloon toimitusjohtajalle yhtään ylimääräistä tilaa.Kuva Pasi Kokko

Jarkko

Golfammattilaisten järjestö PGA:ssa ahkerasti toimiva valmentaja Timo Rauhala ideoi yhdessä tennisässä Jarkko Niemisen kanssa kinkunsulatteluottelun salibandyssa. Nieminen on pelannut salibandya juniorivuosinaan, nykyään kertomansa mukaan kerran vuodessa. Golfammattilaisten kapteenin roolia veti Mikko Ilonen, jonka salibandytausta on ohuempi. Molempiin joukkueisiin löytyi jopa yli tarpeen pelaajia, niinpä peli venytettiin lopulta nelieräiseksi.

Mikko

Tennispelaajien joukkueessa oli Niemisen lisäksi kilpapelaajia, mm. Henri Kontinen , sekä hyvä sekoitus juniori-ikäisiä ja kokeneempia laji-ihmisiä. Ilosen tiimissä viilettivät mm. Mikko Korhonen, Toni Karjalainen, Tuomas Tuovinen, Peter Erofejeff, Thomas Sundström sekä Timo Rauhala.

Tennispelaajilla parempi liike

Ottelun alkuvaiheet kertoivat sen, mitä tuleman pitää. Tennisjoukkue oli rivakammalla jalalla liikkeellä, avauserässä he olivat askeleen edellä ja pääsivät vaarallisimpiin paikkoihin kuin luonnostaan. Maaliverkko heilui kolmasti, ja jokaisella kerralla Suomen PGA:n päädyssä.Toinen erä oli jo tasaisempi, Teemu Tuomainen kavensi tulokseksi 1-3. Tässä vaiheessa peli oli kääntynyt varsin tasaiseksi mittelöksi. Hyvin lähellä oli sekin, että myös toinen kavennusosuma olisi syntynyt. Erän loppupuolella verkko soi kuitenkin taas golfmiesten päädyssä, toiselle erätauolle mentäessä tennisjoukkue johti luvuin 4-1.

Jarkko

Kolmas erä oli taas tennnismiesten näytöstä. Maaleja syntyi tasaiseen tahtiin, ”varsinaisen” peliajan jälkeen tilanne oli 8-1. Molemmissa joukkueissa oli sen verran virtaa jäljellä, että päätettiin pelata vielä ekstraerä. Se päätyi tasaluvuin 2-2. Golfjoukkueen maaleista vastasivat Timo Rauhala sekä ulkopuolinen vahvistus Jyri Laine.

Peli käytiin varsin hyvässä hengessä. Vauhti oli kovaa, miestä otettiin, mutta loukkaantumisia vältellen varsin hellästi. Jäähyjä ei vihelletty, loukkaantumisia tuli kuitenkin kaksi. Golfjoukkueesta Ari Pasanen siirtyi syrjään vanhan jalkavamman uusiuduttua, Antti Hiltusen peli päättyi nilkkavammaan.

”Jarkko Nieminen oli kentän liikkuvin pelaaja”

Ottelussa pelattiin kunniasta ja Golf Digestin lahjoittamasta pokaalista joka on kiertopalkinto.

”Tämä peli on toivottavasti alku perinteelle. Haluamme tehdä yhteistyötä tennisammattilaisten kanssa, siitä on hyötyä molemmille. Salibandy on kilpapelaajille hyvä oheislaji”, julisti Timo Rauhala.

Antti

Jarkko Nieminen ja tennisjoukkueensa nyökkäilivät uusintaottelun mahdollisuudelle pokaali sylissään.

”Kiva peli tämä oli, aina syntyy kipinää kun pelataan kunniasta lajien väliillä. Itse pelasin salibandyä enemmän ihan junnuna. Se on nyt jäänyt, kerran vuodessa tulee ehkä pelattua”, tehot 1+2 tennisjoukkueen ykköskentässä tehnyt Nieminen kertoi. Hänen maalinsa oli näyttävä yksilösuoritus. Pallo haltuun keskialueella, nousu vasenta laitaa myöten kohden maalia. Golfammattilaisten joukkuetta täydentäneen Tuomas Kiiskisen Nieminen pisti soolossaan täysin kahville ja nosti hallitusti myös ohi vastaan tulleen maalivahdin.

Golfpisteen ja Golf Digestin peliarvion teki kuvaajamme Pasi Kokko, joka on valittu vuonna 2000 maamme parhaaksi salibandyvalmentaksi. Hän johdatti sekä SSV:n että IFK:n Suomenmestaruuteen.

”Jarkko Nieminen oli selkeästi kentän liikkuvin pelaaja. Toki häntä auttoi se, että kentällisen muutkin miehet olivat joukkueen parhaimmistoa. Hän hakee hyvin paikkaa ja omaa loistavan pelisilmän. Syöttö lähtee herkästi ja hyvällä osoitteella. Hieno asenne peliin kaikenkaikkiaan. Kuten ennakkoon veikkailinkin, tennismiehillä on salibandyyn oman harjoittelunsa kautta paremmat lajivalmiudet. Ripeys ja pelin lukeminen, suunnanvaihtaminen, fyysinen osaaminen . Tämä näkyi pelin edetessä, lopputulos 10-3 vastasi hyvin pelitapahtumia. Golfmiehistä mieleen jäivät Mikko Korhonen vahvana pakkina sekä hyökkäyspäässä kunnostautuneet Tuomas Kiiskinen sekä Peter Erofeff, kuului Kokon arvio.

Mikko

Mikko Ilonen kiitti pelin jälkeen joukkuettaan ja onnitteli Niemistä, jonka oman lajin kilpailukausi käynnistyy tammikuussa. Tällöin pelataan kauden ensimmäinen Grand Slam-turnaus, Australian avoimet. Matka käynnistyy jo tiistaina. Ilonen lähtee omalle harjoitusleirillleen tulevana maanantaina.

Meilahdesta hänellä oli pelin päätyttyä sopiva kiire hyvän ystävänsä, Vuosaaren toimitusjohtajana nykyään toimivan Juha Ruposen polttareihin Ypäjälle.

”Ne loppuvat kaiketi keskiviikkona” Ilonen arveli matkaan lähtiessään. Ilosen kilpailukausi käynnistyy tammikuun 20:s päivä Abu Dhabissa.

TEEMU TYRY

PGA:n¨

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje