28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Janne Mommo ylivoimainen Meri-Teijossa

Miro Veijalaiselta odotetaan vahvaa panosta kauden kotimaisessa avauksessa.

Janne Mommo saavutti jo kauden toisen ykköstilansa Meri-Teijossa.Kuva Juha Taskinen.Talvella ensimmäisen kansainvälisen ykköstilansa Portugalissa saavuttanut Janne Mommo hallitsi ylivoimaisesti päätöspäivän tapahtumia Meri-Teijossa. Nokian River Golfia edustava Mommo pelasi tulokseen 65 ja jätti Henri Sataman sekä Markus Ervastin kahdeksan lyönnnin päähän. Mommo ratkaisi pelin käytännössä jo alkureiíllä. Hän aloitti eaglella ja teki seuraavilla neljällä kolme birdietä ollen viiden jälkeen viisi alle. Naisten kilpailun voitti tuloksella 14 yli Stenna Westerlund. Kaksoisvoiton Espoon Golfseuralle varmisti Kaisa Korhonen (+17), Mommon avovaimo Elina Nummenpää oli kolmas (+21). Tulostaso kertoo siitä, että iskukykyisen naisten maajoukkuun rakentaminen tulee olemaan erittäin vaikeaa. Seuraava FGT:n kilpailu pelataan Pickalassa 15-17.6.

Henri Satama ainoa par&#237,n alittaja Meri-Teijossa

Kova, lähes myrskyisä tuuli piti tulostason varsin keskinkertaisena Finnish Golf Tourin avauskierrroksella perjantaina. Vain Nurmijärven nuori Henri Satama kykeni alittamaan parín, hänen tuloksensa oli 71. Suosikeista Janne Mommo ja Erik Stenman ovat vain lyönnin päässä, Ari Savolainen teki tuloksekseen 75. Tuomas Tuovisen putteri vääntyi kierroksen aikana, hän puttasi sillä epähuomiossa kerran ja kutsui tuomarin paikalle joka ei voinut muuta kuin diskata edelliskauden voittajan. Sääntö sinällään on melkoisen hassu, mutta varmasti jatkossakin sääntökirjoista löytyvä. Mailan ominaisuuksien muutoksesta kierroksen aikana hyötyä ei saa ainakaan vartta vääntämällä. Valitettavaa tietysti on se, että kiihdyksissään mailaa potkivat ja heittelevät usein kokeneemmatkin pelaajat. Naisten kisaa johtaa tuloksella 78 Paraisten Nina Isaksson

Miro Veijalainen haastaa ammattilaiset FGT:n avauskisassa

Finnish Golf Tour käynnistyy kuten useasti aiemminkin Meri-Teijon osakilpailulla. Ammattilaiset ja amatöörit pelaavat totutusti samassa sarjassa 54 reiän lyöntipelin. Ajankohta on koulujen päättymisen takia melkoisen haastava, tähän jouduttiin kun kisa haluttiin sovittaa Nordic Leaguen kilpailukalenteriin sopivaksi. Ammattilaisista nimekkäimmät Meri-Teijossa ovat viimevuotinen ykkönen Tuomas Tuovinen, Ari Savolainen sekä alkuvuodesta Tanskan Tourilla jo voittaneet Janne Mommo sekä Erik Stenman. Amatöörien ykkösnimeksi on nousemassa Miro Veijalainen joka kunnostautui alkuvuodesta sekä Espanjan kuin myös Irlannnin mestaruuskisoissa. Kolmen kierroksen kisa on luonteeltaan aina neljän kierroksen mittaista yllätyksellisempi, joten Meri-Teijossa saatetaan nähdä myös yllätysnimiä kärjessä. Naisten kilpailu on ennakkoon hyvin avoin. Edellisvuosien maajoukkuepelaajia ei ole mukana ja uusille tähdille on tilaa. Finnish Golf Tourilla pelataan kauden mittaan seitsemän kisaa. Meri-Teijon jälkeen vuorossa ovat Pickala, Linna Golf, Oulu, Lohja, Turku sekä Tallinna.

FGT, live scoring

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje