18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

James Kamte kiri ykköseksi Thaimaassa

Toni Karjalainen pelasi tuloksellisesti ammattilaisuransa parhaisiin kuuluvan kierrostuloksen 64 © Getty Images

<b>James Kamte nousi heikon avauskierroken jälkeen Thaimaan kisan voittoon</b>  &copy Getty Images”><b>James Kamte</b> on saanut golfoppeja mm. Ernie Elsin Foundationin kautta. Maan paras tummaihoinen pelaaja kerää tavallista enemmän huomiota myös Etelä-Afrikan rajojen ulkopuolella. Kamte on voittanut CT:lla, menestynyt kotimaassaan, ja saavuttanut kortin ET:lle vuodeksi 2008. Menestystä ei kuitenkaan tullut odotetusti, Kamte mm. karsiutui kauden mittaan 16 kertaa. Uusi työpaikka löytyi Aasian Tourilta, karsinnoissa Kamte oli neljäs, eikä arkaillut myöskään Tourin ensimmäisessä kisassa. Kamte pelasi viikonloppuna tulokset 68-66 ja nousi yhteistuloksella 16 alle kahden lyönnnin voittoon joka tuottaa 47.500 dollaria, mutta myös voittajakategorian Aasian Tourile vuoden 2011 loppuun asti jota voidaan pitää jopa merkityksellisempänä palkintona. -Tämä on unelmien täyttymys, Kamte iloitsi voiton jälkeen. Japanin <b>Tetsuji Hiratsuka</b> oli toinen, <b>Toni Karjalainen</b> putosi 30:ksi. Karjalaisen kisa oli kovasti kaksijakoinen kierrostuloksin 66-64-74-75. Kahden kierroksen tuloslistalla Toni oli paras, viikonloppuna puolestaan viimeisten joukossa. Kokonaisuutena 30:s sija on silti erittäin lupaava avaus Aasian Tourilla. Taaloja Karjalaisen tilille osoitetaan 2382. Seuraavan viikonlopun kisaan Malesiaan Toni Karjalainen ei mahdu omalla kategoriallaan mukaan.</p></p><section id=

Toni Karjalainen putosi kahdeksanneksi

Tetsuji Hiratsuka nousi kolmannella kierroksella Aasian Tourin kisan johtoon &copy Getty ImagesToni Karjalaisen kärkipaikka Thaimaassa pelattavassa Aasian Tourin kisassa ei säilynyt avausreikää pidemmälle kolmantena päivänä, seitsemän pelaajaa kiri hänen ohitseen päivän mittaan. Perjantaina seitsemän birdietä tehnyt Karjalainen kylmeni ja tuloksensa 74 oli tuloslistan 20:n ensimmäisen pelaajan joukosta heikoin. Birdejä ei syntynyt yhtään, bogeja kaksi. Asetelma viimeiselle kierrokselle on silti mahdollisuuksia täynnä, viiden lyönnin tavoittaminen 18 reiän aikana ei ole ylivoimainen urakka. Kisan nimen mukaisesti Karjalaisen edellä on varsin kansainvälinen ryhmä pelaajia Australiasta, Japanista, Etelä-Afrikasta, Intiasta, Thaimaasta ja Koreasta. Kisaa johtava Japanin Tetsuji Hiratsuka on maailmanlistalla 390:s, edellään 31 maanmiestään. Japanin omalla Tourilla Haratsukan menestys on ollut viimeisen vuoden aikana vaatimatonta, kesällä 2007 hän voittti yhden kilpailun. Kokemusta ja menestystä aiemmilta vuosilta Hiratsukalla on melkoisesti, hän edusti maataan World Cupissa syksyllä 2007, on pelannut Royal Trophyssa Eurooppaa vastaan ja mm. World Tourin kisassa kotimaansa saavutusten johdosta. Toni Karjalainen onnistui kaudella 2008 sijoittumaan vain kerran kymmenen joukkoon Challenge Tourilla, joten hyvät sijaluvut ykköstilan jälkeenkin ovat hänelle arvossaan kauden avauskisassa.

Toni Karjalainen johtaa Thaimaassa

Viikonloppu on suomalaisittain hyvin mielenkiintoinen, Ursula Wikströmin Australian pelien lisäksi jännitettävää riittää Thaimaassa jossa Toni Karjalainen on kilpailun kärjessä tuloksin 66-64. Tässä vaiheessa kuitenkin toisen kierroksen iltapäivän pelaajat ovat vielä suorittamassa urakkaansa. Torstain jälkeen Karjalainen oli viidentenä kolme lyöntiä kisaa johtanutta Marcus Bothia jäljessä. Perjantaina aamupäivän pelit viivästyivät Suwan Golf&Country Clubilla vajaan tunnin kovan sateen vuoksi. Peliin päästyään Karjalainen aloitti tuloksekkaasti ja pelasi ulosmenonsa viisi alle. Sisääntulossa birdejä kertyi kolme, yhteistulos siis 130. -Tämä on ollut minulle varsin hieno alku uralle Aasian Tourilla. Pääsin karsintojen kautta mukaan Tourille ja juuri nyt tuntuu todella hyvältä, Karjalainen kertoi paikalliselle lehdistölle. Karjalainen joutui ahertamaan karsinnoissa todenteolla, hän pelasi esikarsinnat mukaanlukien yhdeksän kisakierrosta. Pariin otteeseen ”köysi oli kaulalla” varsin tukevasti, lopullisella listalla hän oli 19:s jolla pääsee pelaamaan arvion mukaan reilut 20 Tourin 30:sta kilpailusta. Voittajakategoria muuttaisi tilanteen täysin uudenlaiseksi… Toni Karjalainen on pelannut yhden kauden ET:lla , useamman vuoden Challenge Tourilla jonne hänellä on alkavalla kaudella vain rajoitettu pelioikeus. Uran suurimmat saavutukset ovat toistaiseksi kaksi Challenge Tourin voittoa Tanskassa sekä Belgiassa. Tanskassa Karjalainen ( voittotulos +4) johti vaikeissa olosuhteissa pelattua kisaa ensimmäisestä päivästä alkaen, Belgiassa (-14) hän kykeni pitämään kolmannella kierroksella saavuttamansa johdon. Suomalaisen pelin ja pinnan kestävyyttä mitataan viikonlopppuna todenteolla. Aasian Tourin avauskisassa on palkintopotissa 300.000 dollaria. Viimevuonna voittaja oli World Rankingilla kauden mittaan 50:n joukkoon kivunnut Lin-Wen Tang joka voitti loppuvuodesta ET:n kisan Hongkongissa ja varmisti paikkansa kevään Mastersiin. Tämänvuotisessa kilpailussa suurimmat suosikit ovat isäntämaan Prayd Marksaeng ja Thaworn Wiratchant sekä kauden 2008 päätöskisan voittanut Lam Chi Bing. Marksaeng ( 57:s) on kisan ainoa pelaaja joka on maailmanlistalla sadan joukossa. Karjalaisen sijoitus samalla listalla on 902:s. Suomalaisista kortti Aasian Tourille on myös Mikko Ilosella joka on suunnitellut pelaavansa tarvittavat kymmenen kisaa tullakseen noteeratuksi listoilla. Pasi Purhonen kiertää rajoitetulla pelioikeudella muutaman kisan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje