11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Jaakko Mäkitalo viides Norjassa

Antti Ahokas pelasi pitkästä aikaa loistokierroksen Challenge Tourilla.

Jaakko Mäkitalo on käytännössä varma mies Challenge Tourille.Jaakko Mäkitalo oli upeasti viides Norjassa päättyneessä Challenge Tourin kilpailussa. Viimeiseen päivään kolmannelta tilalta lähtenyt Mäkitalo aloitti sunnuntain upeasti pelaten ulosmenon neljä alle. Tässä vaiheessa hän oli vain lyönnin päässä kisan lopulta voittaneesta Tanskan Jeppe Huldahlista. Sisääntulossa suomalaisen birdiet loppuivat, bogeja tuli kaksi ja yhteistulokseksi 70. Neljä kierrosta Mäkkäri kiersi 13 alle ja jäi voittajalle neljä lyöntiä. Tiliä hyvitetään 7500 eurolla joka on uran suurin yksittäinen palkintoshekki. Tätäkin arvokkaampaa on se, että hän nousee CT:n rahalistalla kolmen pelaamansa kisan jälkeen jo 102:ksi, Nordic Leaquen pistelistan kärkeen ja jo lähes varmaksi mieheksi CT:lle kaudelle 2009. Tämä johtuu siitä, että Nordic Leaquen viisi parasta saavat kunnon kategorian seuraavalle asteelle. Mäkitalo on kauden aikana voittanut kerran ja ollut toinen NL:n omissa kisoissa. Bonuksena tulee vielä yksi ylimääräinen kisa CT:lle top-10 sijoituksen johdosta. Mäkitalon viides sija on Ahokkaan voiton ja kakkostilan jälkeen kauden kolmanneksi paras. Kaikki muutkin Touria kiertävät suomalaiset ovat väläyttäneet kauden mittaan, olleet kisan jossain vaiheessa aivan kärjen tuntumasssa. Norjassa Mikko Korhonen oli 30:s, Antti Ahokas 58:s. Kivitippu Pro-Amissa kolmas kierros erotti voittajan selkeästi muusta porukasta. Janne Mommo pelasi tasaisimmin ilman suuria virheitä kolme kierrosta ja päätyi tulokseen kuusi alle. Patrik Roos sekä Markus Ervasti jakoivat toisen sijan, Anssi Kankkonen oli neljäs. Mommo sai muhkean potin, peräti 11.500 euroa joka on luonnollisesti hänen suurin yksittäinen palkintoshekkinsä. Myös Lappajärven ansioista osa lasketaan Nordic Leaquen pisteisiin. Mäkitaloa lukuunottamatta muut suomalaiset ovat varsin kaukana kärjestä. Janne Mommo iski kultasuoneen Lappajärjvellä, tuliaisina 11.500 euroa.

Jaakko M&#228,kitalon ote pit&#228,&#228, Norjassa

Jaakko Mäkitalo onnistui myös Challenge Tourin kisan kolmantena päivänä Moss & Rygge Golfklubbilla. Seitsemän viimeistä reikää neljä alle, yhteistulos 68, kolmelle kierrokselle -11 ja kolmas tila. Edellä ovat Englannin kokenut Richard Bland (-14) sekä samassa tuloksessa Jeppe Huldahl Tanskasta. Sunnuntai on Mäkitalolle suuri mahdollisuus, sijoitus viiden joukkoon toisi Nordic Leaquen pisteitä jo niin paljon, että sijoitus paikka CT:lle kaudelle 2009 olisi varsin lähellä. Voitto toisi luonnollisesti suoran sisäänpääsyn Tourillle ja voittajakategorian kauden 2010 loppuun asti. Kauden kahdessa aiemmassa CT:n kisassaan Mäkitalo on ollut 16:s ja 35:s. Mikko Korhonen (-7) on 17:s, Antti Ahokas (-1) on sukeltanut loistavan ensimmäisen päivän jälkeen sijallle 58:s. Kivitippu Openissa Janne Mommo pelasi kisan toistaiseksi parhaan tuloksen 68. Nokian River Golfia edustava Mommo johtaa toista Torniosta kotoisin olevaa pelaajaa, Markus Ervastia lyönnillä. Kärkikolmikkoon kiilasi myös Pasi Purhonen. Voittotaisto käytäneen viimeisen ryhmän pelaajien kesken, neljäntenä oleva Patrik Roos on jo viisi lyöntiä Mommosta.

Jaakko M&#228,kitalo p&#228,iv&#228,n paras Norjassa

Antti Ahokas oli avauspäivän suomalaistähti Moss & Rygge Golfklubbilla pelattuaan 66. Toinen kierros vaati kahdeksan lyöntiä enemmän, Ahokas putosi kakkostilalta 37:ksi. Nordic Leaquen pistelistalla toisena oleva Jaakko Mäkitalo jakoi päivän parhaan tuloksen 67 ja nousi kahdeksanneksi. Eroa kärkeen on vain kolme lyöntiä. Mäkitalolle hyvä sijoitus viikonloppuna veisi jo hyvin lähelle varmaa paikka NL:n rahalistan viiden parhaan joukossa. Mikko Korhonen on lyönnin päässä Mäkitalosta 21:na, Ahokas siis 37:s kuusi lyöntiä johtavasta. Joonas Granbergin (70-73) viides kisa CT:lla tuotti uran ensimmäisen karsiutumisen. Vapaata viikonloppua viettävät myös Roope Kakko (70-72) sekä Tuomas Tuovinen (73-74). Lappajärvellä pelataan perinteinen Kivitippu Pro-am. Avauspäivänä amatöörit olivat mukana joukkueissa, kaksi viimeistä pelataan vain ammattilaisten kesken. Torstain ja perjantain seuratuin pelaaja oli formulaykkösten maailmanmestari Kimi Räikkönen. Ammattilaisten kisasta on luvassa tasainen. Sebastian Kinstedt johtaa tuloksella 70, lyönnin päässä on peräti kuusi pelaajaa, mm. konkari Anssi Kankkonen. Pohjanmaalla on aina ollut tarjolla melkoinen potti rahaa, kokonaissumma on nytkin 30.000. Lisäksi kisa kuuluu Nordic Leaqueen.

Antti Ahokkaalla vahva alku Norjassa

Onko Antti Ahokas löytämässä samanlaista virettä joka siivitti hänet talvella Argentiinan mestariksi sekä Colombia Mastersissa kakkoseksi? Moss & Rygge Golfklubbilla vasuri teki yhdessä kisaa johtavan Adam Geen (64) kanssa eniten birdejä (9), bogey ja yksi tupla pudottivat Ahokkaan jakamaan toista sijaa 66 lyönnillä. Ahokas on ollut kahdeksassa viimeisessä kisassaan tuloksellisesti täysin ulkona, vain yksi jatkonpääsy, rahalistalla hän on pudonnut toiselta sijalta 32:ksi. Otteen pysyminen viimeisten kierrosten aikana olisi monella tavalla merkityksellistä, pitkä heikko jakso kun syö väkisinkin kovemmankin kaverin psyykettä. Norjan miehet sijoittuivat EM-kisoissa kakkosiksi Ruotsin jälkeen. Tuosta joukkueesta jakavat toista sijaa Ahokkaan kanssa Norjan golfin kultakimpaleeksi tituleerattu Anders Kristiansen sekä Are Friestad. Suomalaisten kokonaispanos on hyvä, Mikko Korhonen jakaa kymmenettä sijaa tuloksella 68, jatkopaikasta taistelevat perjantaina myös Roope Kakko, Jaakko Mäkitalo sekä Joonas Granberg jotka kaikki saivat tuloksekseen 70 ja jakavat 48:tta sijaa. Granbergilla on hyvä putki päällä, hän pelaa viidettä kertaa CT:n kisassa ja on selvittänyt cutin kaikissa aiemmissa neljässä. Kuvaavaa CT:n raadollisuudelle on se, että huolimatta yhdestä 16:sta sijasta, kokonaisansiot ovat alle 4000 euroa.Rahalistalla Granberg on 189:s., unelma 80 ensimmäisen joukkoon nousemisesta vaatisi siis pian sijoituksen jossain kisassa 3-5 ensimmäisen joukkoon. Sponsoreita siis varmasti tarvitaan jatkossakin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje