23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfliiton hallituspaikka kiinnostaa ennätyksellisesti Uudellamaalla

Uudenmaan alueen kokous pidetään torstai-iltana Tapiola Golfissa.

Jopa seitsemän ehdokasta on kiinnostunut vapautuvasta hallituspaikasta.

Suomen Golfliiton liittovaltuusto valitsee marraskuun syyskokouksessaan liitolle uuden hallituksen. Samassa yhteydessä vaihtuu myös hallituksen puheenjohtaja, sillä istuva puheenjohtaja Timo Laitinen on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä jatkokaudelle.

Hallituksesta erovuorossa on kolme henkilöä, ja kiinnostus hallituspaikkoja kohtaan on ollut suurta.

Uudellamaalla ehdokkaita vapautuvaan hallituspaikkaan on peräti seitsemän, joista osa on golftoimialalla jo pitkään vaikuttaneita henkilöitä, mutta mukana on myös uusia nimiä. Runsas mielenkiinto kertoo hallituspaikkojen merkityksellisyydestä. Halu vaikuttaa Suomen golfin tilaan on ainakin Uudellamaalla voimakasta.

Hallituksessa yhden kauden eli kaksi vuotta mukana ollut Hill Side Golf Clubin Jyrki Nykänen on Uudenmaan alueelta erovuorossa, mutta hän on ilmoittanut halustaan jatkaa hallituksessa. Nykäsen mukaan monet muut alueet ovat sopineet, että alueiden edustajat istuvat hallituksessa kaksi kautta, mutta Uudellamaalla käytäntö on ollut toinen.

”Minäkin olen valmis mittauttamaan luottamukseni ja punnitsemaan onko Jyrki Nykänen tehnyt Uudenmaan alueen mielestä hallituksessa hyvää työtä”, Nykänen sanoi.

Golfyhteisöjen vaikuttajia hallituskilvassa on mukana neljä: Pickala Golf Club ry:n puheenjohtaja Timo Eskeli, Gumböle Golfin toimitusjohtaja Markku Ignatius, Sarfvik Golfklubi ry:n puheenjohtaja Markku Takanen sekä Oy Sea Golf Rönnäs Ab:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Turtiainen. Heistä Eskeli ja Takanen ovat Golfliiton istuvan liittovaltuuston jäseniä, Takanen myös sen varapuheenjohtaja.

Golftoimialalle hieman tuntemattomampina niminä hallituspaikkaa tavoittelevat Helsingin Golfklubin Hanna Hartikainen sekä Baronan myyntijohtajana työskentelevä Kytäjä Golfin Jari Pitkälä. Golfliiton pääyhteistyökumppaneihin kuuluvan OP Ryhmän vakuutusyhtiön henkilöasiakkaista vastaavana johtajana työskentelevä Hartikainen on lähdössä mukaan myös puheenjohtajakilpailuun.

Uudenmaan alueen vaalitoimikunta on käsitellyt ehdokaslistan läpi, mutta ei ole tekemässä illan kokoukseen pohjaesitystä Uudenmaan hallituspaikalle valittavasta henkilöstä.

Uudenmaan alueen kokous pidetään tänään torstaina klo 18 alkaen Tapiola Golfissa. Golfpiste uutisoi kokouksen päätöksistä myöhemmin illalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje