Golflehti uudistuu – Golfliiton ja Otavamedian tiivis yhteistyö jatkuu - Golfpiste.com

30.11.–7.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golflehti uudistuu – Golfliiton ja Otavamedian tiivis yhteistyö jatkuu

Sami Markkanen, Hanna Hartikainen, Timo Kopra ja Juha Korhonen allekirjoittivat perjantaina Golflehden kolmivuotisen sopimuksen.

Suuri lukijatutkimus osallistaa lukijakunnan Golflehden uudistustyöhön.

Suomen Golfliitto ja Otavamedia allekirjoittivat perjantaina Golflehden toimittamista, tuottamista ja kustantamista koskevan kolmivuotisen sopimuksen. Uusi sopimuskausi koskee vuosia 2019–2021.

Golfliitto järjesti keväällä Golflehteä koskevan tiukan kilpailutuksen, jonka Otavamedia voitti. Otavamedia on vastannut Golflehden tekemisestä ja kustantamisesta vuodesta 2014 alkaen.

Uudelle sopimuskaudelle Golflehdelle tehdään sekä ulkoasua että sisältöä koskeva uudistus.

Uudistuksessa halutaan huomioida myös Golflehden laajan ja aktiivisen lukijakunnan näkemykset. Golflehdestä tehdään lähiaikoina suuri lukijatutkimus, johon kutsutaan vastaamaan kaikki Golfliiton jäsenseurojen jäsenet.

Golflehdellä on ollut viimeisen 30 vuoden aikana keskeinen rooli suomalaisen golfkulttuurin rakentumisessa. Lehti on tuonut suomalaisgolfareiden ulottuville golfin ajankohtaiset asiat, ilmiöt ja kiinnostavimmat puheenaiheet sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Se on ollut golftoimialan keskustelun herättäjä ja lajitietouden sivistäjä ja auttanut pelaajia kehittymään golfharrastuksessaan.

Golflehti on ollut kautta historiansa erittäin luettu, pidetty ja pitkään säilytetty lehti. Se on 114 000 lukijallaan nykyisin Suomen suurin urheilu- ja liikuntalehti ja Euroopan toiseksi suurin golflehti.

”Golflehti on jatkossakin erittäin tärkeä osa Suomi-golfin ja golftoimialan viestinnän kokonaisuudessa. Sopimuskauden vaihtuessa on hyvä hetki raikastaa ulkoasua ja tehdä myös sisällöllisiä uudistuksia”, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen sanoo.

Tänä vuonna Golflehdestä ilmestyy vielä yksi, marraskuun 28. päivä julkaistava numero. Uudistuvan Golflehden ensimmäinen numero ilmestyy 20. helmikuuta 2019.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

 • The Draw says:

  Haloo nyt ihan oikeasti ! Kuka helkkari tuota turhaketta tarvitsee ? Miksi ? Eikö pelkät nettisivut riittäisi ? Aika naurettavaa pullistella levikillä kun se on tehty pakolliseksi. Sama kuin pirkka-lehti alkaisi pullistella miten vakavasti otettava yhteiskunnallinen vaikuttaja se on.

 • Jere Jaakkola says:

  Niin, levikistähän jutussa ei puhuta mitään. 114 000 on lehden KMT-mitattu lukijamäärä. KMT, eli Kansallinen Mediatutkimus, on puolestaan riippumaton tutkimus, jossa ihmisiltä kysytään, mitä lehtiä luet.

  Vaikka Golflehti kolahtaakin jäsenmaksun maksaneille automaattisesti postiluukusta, mikään taho ei pakota lehteä lukemaan – ja silti lehden levikkiä huomattavasti suurempi joukko ihmisiä ilmoittaa niin tekevänsä.

  Edellisen lukijatutkimuksen mukaan 41 % lukijoista kertoo lukevansa lähes koko lehden, 63 % vähintään 2/3 ja 83 % vähintään kolmasosan lehdestä.

  Kaikki yllä mainitut luvut pohjautuvat lukijoiden omiin vastauksiin ja ovat kovia mille tahansa aikakauslehdelle.

  Mikään lehti ei tietenkään puhuttele kaikkia, ja osa voi pitää Golflehteäkin jopa turhakkeena, mutta huomattavan suuri joukko suomalaisia viihtyy lehden parissa ja pitää lukemastaan.

  Ystävällisesti,
  Jere Jaakkola, Golflehden päätoimittaja

 • golftintti says:

  Oikeampi tapa kuin ”luetko vai et”, olisi kysyä ”tilaisitko vai et”. Ilmaisjakelulehtiä usein selaillaan, mutta läheskään kaikki eivät olisi valmiita niitä tilaamaan tai ostamaan.
  Muistaakseni suomeksi käännetyllä Golf Digestillä oli aikanaan muutama tuhat tilaajaa, siitä lehdestähän me jäsenmaksussa oikeasti maksamme. Muutos ja lehden tuotto nykyisillä ’tilaajamäärillä’ on Otavamedialle huimaava.
  Golfliiton pitäisi hoitaa tiedottaminen, se onnistuu edullisesti oikein hyvin ilman Golf Digestiä. Se voisi laittaa GD:n osan jäsenmaksuistamme meidän kaikkien ja golfin hyväksi, eli pienentää seurojen liitolle maksamaa korvausta GD:n toimittamisesta. Muut golfilliset jutut voimme lukea tilaamalla GoGolfin oivallisen lehden tai hakemalla klubeilta löytyvän ilmaisjakelulehden Foren. Otavamedia voisi myös jatkaa suomennetun Golf Digestin toimittamista ilman golfareiden pakkotukea, mikäli halukkaita maksajia nyt löytyisi tarpeeksi.

 • Jussi A says:

  Mihin Suomen Golfliiton ylimitoitettu organisaatio tarvitsee Otavamediaa ja tätä Golf Digestiä? Me golfliiton jäsenet odotamme asiallista lajin kehittämiseen ja toimintaan liittyvää informaatiota ja sen voi tehdä loistavasti nettisivujen avulla. Emme kaipaa kuorutettua jätepaperia yhtään enempää, mitä jo muutenkin tilaamatta postiluukustamme tulee. Golfliitto pöhöttyi edellisen johtotroikan aikana ja siitä nyt tulisi vähitellen päästä eroon, eikä vain paisuttaa lisää!
  Tätä nykyistä lehteä harva lukee.

 • onier says:

  Liittohan pöhöttyi Peltoniemien aikana. Laitetaan 5 vuotta, niin joka toinen pelaaja ei kuulu enää liittoon. Nytkin pelaaminen laajenee koko ajan ilman jäsenyyttä. Kupla on puhkeamassa. Jäsenmaksun tulisi puolittua nykyisestä.

 • Alberto says:

  Ihan samaa mieltä monen edellisen kanssa – pelasin kotimaassa harvakseltaan – maksoin jokaisesta pelaamastani kierroksesta ”jäsenmaksua” melkein 15€. Taidan ihan periaatteesta hankkia jonkun bulvaanikortin ulkomailta jos tähän hommaan ei saada tolkkua – olisi kiva kuulla keilahalliyrittäjien tuntoja jos lajiin laitettaisiin 50-100€ pakollinen ”jäsenmaksu”, tietysti laadukas keilalehti kyytipoikana…

 • 1943 says:

  Miksi Golfliiton jäsenmaksun yhteydessä ei voi olla valinnaista ruutua maksajalle, jossa vaihtoehtoina ovat joko maksu lehden kanssa tai ilman lehteä ja jäsenmaksu valinnan mukainen? Hyvin yksinkertainen toteutus ja totuus lehden kysynnästä tulisi esille.