16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfkentille kasvinsuojeluaineiden käytöstä kehuja ja moitteita

Jopa kolmasosalla tarkastetuista kentistä oli epäselvää, mitä valmisteita kentillä saa käyttää.

Kasvinsuojeluaineiden käyttö golfkentillä on Turvallisuus- ja kemikaaliviraston, Tukesin, mukaan pääosin kunnossa, mutta puutteitakin löytyi. Noin kolmasosalla kentistä ei tunnistettu golfkentille hyväksyttyjä kasvinsuojeluaineita. Valvontaa tehtiin viime vuonna lähes kuudellekymmenelle kentälle.

Virastosta kerrotaan,että kenttien kasvinsuojeluaineiden käytössä toimitaan enimmäkseen hyvin: kasvinsuojeluaineiden käyttäjät ovat suorittaneet kasvinsuojeluaineiden käyttöä edellyttävän tutkinnon ja kentillä ehkäistään hyvin alueiden käyttäjien altistumista kasvinsuojeluaineille. Lisäksi kentillä varastoidaan kasvinsuojeluaineet turvallisesti.

Golfkentillä käytetään kasvinsuojeluaineita lähinnä vain viheriöillä. Muilla alueilla kasvinsuojeluaineiden käyttö on lähinnä pistemäistä rikkakasvien torjuntaa. Kasvinsuojeluaineita ei siten käytetä kentillä kovin suurille pinta-aloille.

Noin kolmasosalla tarkastetuista kentistä oli epäselvää, mitä valmisteita kentillä saa käyttää. Hyväksyttyjen valmisteiden lisäksi kentillä voidaan käyttää esimerkiksi hiekkakäytävien rikkaruohontorjuntaan tarkoitettuja valmisteita.

Käytännön tarkastukset kentille tekivät ELY-keskuksen tarkastajat Tukesin ohjeistuksen mukaisesti.

Kommentti: Tukesin teettämään tarkastukseen on syytä suhtautua riittävyydellä vakavuudella, eikä kasvinsuojeluaineiden kanssa ole leikkiminen. Näyttäytyyhän golf ja etenkin golfkenttä edelleen monen lajia harrastamattoman ihmisen mielikuvissa jopa jonkinasteisena ympäristörikoksena. Huomautus koski noin kolmasosaa tarkastuksessa mukana olleesta 59 kentästä – ja se on liian paljon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje