11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfkausi alkaa Helsingistä – ensimmäinen range aukeaa viikonloppuna

Paloheinässä lyödään golfia ja hiihdetään samaan aikaan tänäkin vuonna.

Paloheinä Golf ei tunnetusti aikaile rangen avaamisen kanssa.

Helsingin Paloheinä Golfissa pääsee perjantaista alkaen lyömään palloja ulkona. Suosittu range aukeaa täsmälleen samana päivänä kuin viime vuonnakin. Pakonomainen ratkaisu se ei varsinaisesti ollut vaan sää on ollut tänä vuonna samaan aikaan suosiollinen mitä viime keväänäkin.

Kokonaan lumi ei ole sulanut Etelä-Suomessakaan, mutta Paloheinässä lumet ovat aurattu, että rangelta pääsee lyömään. Alkuun lyöntipituudet ovat rajoitettu 150 metriin, mutta kuten aikaisempinakin vuosina on nähty, golfarit ovat olleet runsaslukuisena ulkoiluttamassa mailojaan heti tilaisuuden tullen.

”Se on kesän merkki, kun range avataan. Meillä on ollut tämä viikko jonkin aikaa tavoitteena rangen avaamiselle ja tänään kenttämestari näytti vihreää valoa”, iloitsee Paloheinä Golfin Hanna Teerijoki.

Sääennusteet povaavat Helsinkiin noin viiden asteen päivälämpötiloja ensi viikon loppupuolelle saakka. Aurinkoisella ja varsinkin tuulettomalla säällä sormetkaan tuskin rangella jäätyvät, joten ”nälkäisimmät” golfarit pääsevät katsomaan svinginsä kevätkunnon suhteellisen aikaisessa vaiheessa vuodenaikaan nähden.

”Osa rangestamme on katettu, joten siellä pystyy lyömään ihan mukavasti, jos sattuisi vähän heikompi päivä säiden suhteen.”

Paloheinä Golfin pelaajat ovat jo kyselleet rangen avaamisesta. Seurassa on otettu tilanteesta ilo irti ja pidetty arvauskilpailu oikeasta päivästä, jolloin odotettu tapahtuma näkee päivänvalonsa.

Varsinaisen kentän avaaminen saa vielä odottaa, sillä väyliä peittää vielä lumipeite. Joka tapauksessa rangen aukaiseminen antaa viitteitä siitä, että golfkausi on jälleen ovella.

Lue seuraavaksi: Paloheinä Golfin laajentuminen nytkähti eteenpäin – edessä pitkä lausuntokierros

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje