11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Gamebook Nordea Tourin kumppaniksi

Valmentaja Claude Harmon ja GameBookin Ruotsin edustaja Johan Sköld vaihtoivat ajatuksia Orlandon messuilla.

Valmentaja

Kotimaisen Gamebookin maailmanvalloituksen päämarkkina-alue on USA, jossa tuote oli näkyvästi esillä tammikuun lopun messuilla Orlandossa. USA:han rakennetaan omaa myynti-ja markkinointiorganisaatiota. Myös Ruotsissa on oma edustaja, maan huippupelaajiin aiemmin lukeutunut Johan Sköld.

Gamebook on tehnyt varsin merkittävän ja näkyvän sopimuksen paikallisen Nordea Tourin kanssa. GameBookit ovat käytössä kaikissa Nordea Tourin Pro-am kilpailuissa kausien 2011 ja 2012 aikana.

Kaisa Ruuttila oli Nordea Tourin ylivoimainen ykkönen kaudella 2010, miesten sarjan voiton vei suomalaisia sukujuuria omaava Johan Schauman.

”Olemme erittäin vaikuttuneita GameBook-järjestelmästä. Sen ulkoasu, käyttökokemus ja toiminnallisuus ovat omaa luokkaansa. Olemme myös vakuuttuneita, että pelaajat nauttivat Pro-Am kilpailuista entistä enemmän. GameBookin avulla nostamme tapahtumamme uudelle tasolle. Reaaliaikainen tulospalvelu tekee osanottajien päivästä hauskan ja jännittävän. Tämä mahdollistaa myös sen, että saamme jaettua palkinnot heti kierroksen jälkeen, perusteli Martin Dahlström, kiertueen kilpailupäällikkö sopimuksen tekemisen tekemisen taustaa.

Mikko Manerus ja GameBookin muu henkilökunta tuuletteli syystäkin uutta päänavausta.

”On hienoa, että pohjoismaiden merkittävin golfammattilaiskiertue Nordea Tour lähestyi meitä ja halusi GameBookit osaksi tapahtumiaan. Nordea Tour yhteistyö on merkittävä päänavaus Ruotsin markkinoita ajatellen, ja uskon, että tämä on erinomainen tapa vakuuttaa pelaajat sidosryhmineen GameBookin tuottamasta lisäarvosta.” hän iloitsi.

Yhtenä syynä mielenkiinnon heräämiseen ovat varmasti olleet GameBookin demot kahdessa suuressa ruotsalaisessa tapahtumassa syyskuussa 2010.

”Olimme mukana Cristos Masters ja Cafe Opera Trophyssa. Ne ovat aikaansaaneet mukavan positiivisen spinnin GameBookia kohtaan Ruotsissa. Kokeilemalla tähän tuotteeseen jää koukkuun”, Manerus markkinoi. Nordea Tour on Ruotsin ammattilaisgolfkiertue, joka koostuu tänä vuonna yhteensä 28:sta eri osakilpailusta miehille ja naisille. Vuonna 1984 perustettu Skandinavian merkittävin kiertue on toiminut ponnahduslautana useimmille ruotsalaisille golfsuuruuksille mm. Annika Sörenstamille, Henrik Stensonille, Robert Karlssonille ja Anna Nordqvistille.

Suomessa järjestetään vuosittain kaksi Nordea Tourin kisaa, naisten Felix Ladies Masters sekä Gant Open, jokta molemmat pelataan Ruissalossa.

USA on iso pähkinä purtavaksi

Orlandon perinteisillä ammattiväen golfmessuilla GameBook oli mukana jo toista kertaa.

”Ne messut ovat ihan must jos haluaa saada itseään esille.Meillä oli peräti seitsemän ihmistä Suomesta, kaksi USA:sta ja kaksi Ruotsista. Väkeä kävi osastolla oikein hyvin, pääsimme esittelemään systeemiä ja sen toimintoja. 30 neliön osastollamme vieraili monenlaista väkeä, myös raskaan sarjan vaikuttajia, mm. valmentaja Claude Harmon”, kertoo Kalle Väinölä.

Kalle

Tavoite messuille oli selkeä, saada lisää tunnettuisuutta sekä tehdä kauppaa, signeerata sopimuskenttiä USA:han, mutta myös muualle maailmaan. Väinölä ei mielellään puhu luvuista.

”Olemme alkutaipaleella. Palatan noihin määriin myöhemmmin keväällä. Tavoite lasketaan luonnollisesti sadoissa kentissä”, hän antaa mittasuhteita.

Ilonaiheita löytyy myös siitä, kuinka kaverusten Mikko & Kalle idea on kasvanut toimivaksi tuotteeksi.

” PGA messuilla on helppo ymmärtää kuinka suurta golfbusiness on maailmanlaajuisesti. Tuomme ylpeinä esille suomalaista teknologia osaamista, sillä vastaavaa palvelua ei ole kukaan vielä pystynyt kopioimaan. Viimevuonna olimme ainoat Suomesta, mutta iloksemme myös 4DSwing oli mukana tänä vuonna. Ylipäätänsä on hienoa huomata kuinka Mikon kanssa alulle panema laite on kokenut päivänvalon ja saa ihmiset toteamaan, ”This is something what I’ve been looking for!” , Väinölä jatkoi.

Teemu Tyry

Gamebook. kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje