18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Elämänviisautta Harvey Penickin malliin - erikoistarjous Golfpisteen lukijoille

Ben Crenshaw (oik.) omisti Mastersin vuoden 1995 voittonsa Harvey Penickin muistolle. Vasemmalla Jose-Maria Olazabal © Getty Images

TILAA KIRJA ERIKOISHINTAAN!

Harvey Penickin teosta Golfpisteen lukijat voivat tilata suomalainen.com –verkkokaupasta huippuedulliseen hintaan 19,95 (+ mahdolliset postituskulut ). Toimitus on maksuton tilatessasi kirjan Suomalaisen Kirjakaupan myymälään. Saat kirjan erikoishintaan syöttämällä kampanjakoodi-kenttään golfpiste (HUOM! pienellä alkukirjaimella).

–> Siirry tilauslomakkeeseen tästä

Pieni Punainen kirja nousi 1992 hetkessä New York Timesin myydyimpien teosten listalle ja pysyi siellä yli yhtäjaksoisesti yli vuoden ajan.

Golf Digest USA:ssa suitsutti kirjaa seuraavasti: ”Maailmassa on miljoonia golfoppaita, mutta Penickin kirja on paras ja myös eniten luettu.”

Golf Worldin arvio on myös tyhjentävä: ”Maailman kaikkien golfareiden pitäisi lukea tämä kirja.”

Suomen Golf Digest ja Golfpiste suosittelevat teosta niinikään erittäin lämpimästi. Alkuperäisteos on kääntynyt mainiosti suomeksi Tarmion huolellisen työn tuloksena.Tuloksena on upea golfkirja, joka sopii mainiosti kaikentasoisille golfareille joko kerralla luettavaksi, tai yöpöydälle pieninä paloina sulateltavaksi.

Koteihin jossa peliä harrastetaan Pieni punainen kirja on mitä mainioin lahja.

Jo 1920-luvulla golfvalmennuksen Teksasissa aloittanut Harvey Penick toimi vuosikymmenten ajan lukuisten maailmanhuippujen, kuten Ben Crenshawn ,Tom Kiten ja Kathy Whitworthin valmentajana.

Kohtalon johdatuksella Mastersin voittajaksi

Penick kuoli huhtikuun toisena päivänä 1995, hautajaisissa jotka pidettiin Mastersia edeltävänä päivänä Crenshaw ja Kite toimivat arkunkantajina.Tuolloin 43-vuotias Crenshaw voitti täysin yllättäen oltuaan kauden aikaisemmissa kisoissa täysin ulkona pelistään.

”Tunne oli sellainen kuin bägissäni olisi ollut 15 mailaa. Uskon kohtaloon, eikä minulla ole mitään käsitystä siitä, kuinka voittoni oli mahdollinen”, Crenshaw tunteili kisan jälkeen pyhittäen voittonsa Harvey Penickille .

Penickilla oli tapana kirjoittaa työnsä ohella muistiinpanoja, joista jalostui myöhemmin anekdootteja sekä pienoismuotokuvia. Näistä , sekä Penickin kirjoittamista määritteistä lajiin ja suorittamiseen koostuva kirja sai uudelleen tuulta siipiensä alle Penickin kuoleman ja Crenshawn voiton myötä.

Pään nostaminen yleisin tekosyy virheille

Seuraavassa oiva esimerkki Penickin määritelmistä (lainaus kirjasta):

Pään nostaminen

”Pään nostaminen on suurin tekosyy, joka koskaan on kehitetty selittämään surkeasti epäonnistunutta lyöntiä. Siinä vaiheessa kun pää nousee, huonon lyönnin aiheuttama virhe on jo tehty. Kun kehotan oppilastani pitämään katseensa pallossa, annan hänelle yleensä vain jotain harmitonta ajattelemisen aihetta. Olen tuntenut ainoastaan kolme tai neljä huippupelaajaa, jotka ovat sanoneet näkevänsä pallon osuman hetkellä. Jopa Ben Hogan kertoi minulle pallon katoavan näkyvistä ”jossain vaiheessa downsvingiä”

Teosta on myyty kovakantisena yli 1,5 miljoonaa, pehmeäkantisenakin 200.000. Golflehden entinen päätoimittaja Janne Tarmio koki, että 20 vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen on sopiva aika tarjota Penickin klassikoteos myös suomeksi käännettynä.

”Penick näki ja koki niin läheltä vuosikymmenten ajan paitsi huippujen, myös harrastajien harjoittelua ja pelaamista. Hänen kirjoituksistaan välittyy läpi rakkaus golfia, ihmisiä ja elämää kohtaan”, Tarmio perustelee haastavaan käännös-ja julkaisutyöhön lähtemistään.

Harvey Penickin henkilön ja hänen kirjansa ympärille toivoisi syntyvän pienen kultin maassamme suomennoksen myötä. Penick tavassa valaista esimerkkien ja henkilöiden avulla golfin moninaista luonnetta, pelin haastavuutta sekä ihmisten erilaisuutta on helmiä joita lukiessa syntyy toimivia mielleyhtymiä paitsi golfiin, myös muille elämänaloille

Hän ei pyrikään antamaan patenttiratkaisuja tai tyrkyttämään teknistä kikkailua pelaajien kokeiltavaksi.

TILAA KIRJA ERIKOISHINTAAN!

”Harvey Penickin teosta Golfpisteen lukijat voivat tilata suomalainen.com –verkkokaupasta huippuedulliseen hintaan 19,95 (+ mahdolliset postituskulut ). Toimitus on maksuton tilatessasi kirjan Suomalaisen Kirjakaupan myymälään. Saat kirjan erikoishintaan syöttämällä kampanjakoodi-kenttään golfpiste (HUOM! pienellä alkukirjaimella).”

Teemu Tyry

Tilaa kirja erikoishintaan tästä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  Jartsa says:

  Ehdottomasti paras golfkirja ikina. Pidan Penickin tavasta selittaa asioita ja tehda niista ”yksinkertaisia”, jotta kaikki tajuaisivat mita pitaa tehda ja mita ei pitaisi tehda. Tutustuin muinoin myos Harvey Penick Golf Academyn head pro:hon ja ne kerrat hanen luonaan seka Academyssa kuin golf-kentalla ja illallispoydassa avasivat antoisan vaylan golfin saloihin. Siina ei kommervenkkeja tarvita kun ihmisesta tehdaan golfari. Harvey Penick olikin mestari siina kuinka yksinkertaisilla metodeilla han pystyi opettamaan golfareita. Niin sunnuntaigolfareita kuin tour pro:ita. Ja tulokset puhuvat puolestaan.

  Zei says:

  En oikein innostunut kirjasta. Toki Penick antaa käyttökelpoisia ja erittäin yksinkertaisia vinkkejä ja ajatuksia lyönnin analysointiin ja parantamiseen.Muutamia kivoja juttua siis, mutta sitten pitkiä pätkiä entisaikain suurpelureista = ei jaksa kiinnostaa. Esim. Rotellan Golfarin mielessä (?) oli paaaaaljon parempi. Samoin nyt työn alla oleva Visio/Golf 54.

  Zei says:

  …niin, piti vielä sanoa, että täytyy lukea uudestaan jonkin ajan päästä. Ehkä se avautuu paremmin.

  Pettynyt says:

  Kirjaa ei ole käännetty muille pohjoismaisille kielille. En ihmettele miksi. Useat ajatukset/”neuvot” outoja. Esim. Puttaa aina niin hiljaa, että pallo juuri-ja-juuri viimeisillä voimilla uppoaa kuppiin. Yeah right.