11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ei etikettiä, ei rajoja!

Helteinen ilma vaikutti kaikkien osallistujien asuvalintaan.

Kilpailussa

Kilpailussa oli mukana pääasiassa miehiä, jokunen rohkea nainenkin uskaltautui mukaan.

Vaikka

Vaikka tapahtumasta oli informoitu etukäteen, saivat rohkeat pukeutujat Hyvinkään kentällä paljon ihmettelyä osakseen.

Kilpailun

Kilpailun sääntöjen mukainen vesiesteen ylitys.

Hyvinkään kentällä lauantaina 11.6. järjestetty no etiquette, no limits -kisaan osallistui 71 pelaajaa. Etiketistä vapaassa kisassa nautittiin todella kevyestä pukeutumisesta kesän toistaiseksi kuumimpana päivänä.

Jokaiselle kisatapahtumalla on oma historiansa, niin myös Medicin Man -kisalla. Aiemmin kutsukilpailuna tunnettu kisa järjestettiin nyt avoimena ja sille ideoitiin erittäin poikkeava sisältö. Hyvinkäällä haluttiin kokeilla, miten tapahtuma onnistuu jos unohdetaan golfin perinteiset etikettivaatimukset.
Kilpailun viralliset säännöt kuuluivat näin:
* Golfpukeutuminen KIELLETTY
* Tarinan keskeyttäminen toisen lyönnin ajaksi KIELLETTY
* Puttilinjojen huomioiminen KIELLETTY
* Honöörien kunnioittaminen KIELLETTY
* Lyöntijärjestyksen noudattaminen KIELLETTY
* Jos kuuma, väylällä 8 nopea pulahdus Vantaaseen OK
* Kaikesta huolimatta pelataan kunnon kilpailu! Eli kaveria ei ole tarkoitus tahallaan häiritä.
* KAIKKIEN TURVALLISUUS HUOMIOITAVA NORMAALISTI
Noin puolet pelaajista noudatti kieltoa golfpukeutumisesta. Helteinen sää tosin rajoitti mielikuvitusta, sillä kesän tähän asti kuumimpaan päivään ei voinut lähteä ihan missä tahansa asussa. Myös lyöntihetkeä tunnuttiin kunnioitettavan ja hiljaista oli kaverin lyödessä. Tottumus jota golfarin lienee vaikea muuttaa. Sama asia näkyi myös puttilinjojen huomioimisessa, ja lyöntijärjestyksen noudattamisessa.
Taukokioskilla oli vapautunut tunnelma
Helteisen sään kiireettömässä rytmissä, taukokioskilla oli aina pari joukkuetta yhtäaikaa. Juttua riitti, eikä ollut vaikea arvata vastausta kysymykseen, mitä mieltä olet kisamuodosta. Myös golf kaipaa aina silloin tällöin irtiottoa omista, osin vanhentuneista tavoista – se tuli kristallinkirkkaasti selville. Varsinkin nuorten ja nuorekkaiden miesten palautteesta.
Klubilla hämmästyneitä ilmeitä
Ennakkomainonnasta huolimatta klubilla nähtiin hämmentyneitä golfareita. Eräskin naispelaaja, joka tuli pelaamaan parin vuoden tauon jälkeen ihmetteli miten parissa vuodessa golfpukeutuminen on vapautunut – miehet pelaavat ilman paitaa. Taisi caddiemasterikin saada aiheesta puhelun.
Jutun kirjoittaja joutui poistumaan helteiseltä kentältä ennen palkintojen jakoa, joten yhteenveto suoritettakoon neljän tunnin paikallaolon perusteella.
Tapahtuman idea on kannatettava, mutta sitä on edelleen kehitettävä. Valtakunnallinen kiinnostus ja laajempi osanotto on meille mahdollisuus. Tällaisten tapahtumien kautta on mahdollista löytää uusia jäseniä klubiimme, jopa uusia osakkaita. Ja jos oikein syvällisiksi ryhdytään, niin näillä keinoilla taistellaan monien muiden lajien kanssa siitä minkä lajin nuori valitsee.
Teksti ja kuvat Jukka Rimpiläinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  Killer says:

  Buahahaha… tekisi mieli ylittää joskus Kurkin Laken puolen 14. väylän vesiesten yllä olevalla tavalla 🙂 Hieno idea ja suosittelen omallekin seuralle vastaavaa!

  Vesa Heinonen says:

  Ellei etikettiä ole, niin suomalaisten huono maku saa vallan. Ensimmäisen kuvan housut sen todistaa, erittäin mauttomat. Ei hauskat vaan rumat ja sopimattomat. Sama ilmiö on sateella, jolloin etiketti on hiukan väljempi; jo vain näkee kummallisia tuulitakkeja ja sadehousuja. Olkoon siis jonkunlainen pukeutumissääntö olemassa, niin nähdään vain ehjiä ja puhtaita vaatteita kentällä Vesa 43 v.

  Q8 says:

  Kun kyseessä oli täysin etiketittömät kisat, niin miksi niissä pitäisi silti olla etikettiä paitsi pullossa? Eli mikä niistä teki sopimattomat? Ja ainakaan kuvissa en näe rikkinäisiä tai likaisia vaatteita, paitsi ehkä Vantaan ylityksen jälkeen… Vuoden muina päivinä kentällä pelaavatkin sitten vain kauluspaitapoppoo.

  Pjotr says:

  Mauttomuus on katsojan silmissä Vesa. Kaikella kunnioituksella mielipidettäsi kohtaan mielestäni tämä kisa (jutun perusteella) on superhauska ja vaatii tietty aika vapautunutta huumorintajua. Itse olin samantyyppisessä tapahtumassa toisella kentällä lauantaina. Itse en mitään teräsmies-tyyppistä asua ehtinyt hankkia mutta nautin suuresti niistä kaikista hauskoista asuista, joissa asiaan paneutuneet esiintyivät. Pepe 45v.