[13][26]

Derek Lamely Puerto Ricon mestariksi

John Daly yrittää elvyttää uransa hiipunutta liekkiä Puerto Ricon turnauksessa. © Getty Images

Derek Lamely on kauden ensimmäinen tulokas joka ylsi voittoon PGA TOurilla &copy Getty ImagesPGA Tourille pääseminen avaa Nationwide Tourin pelaajille aivan uuden portin menestykseen ja taloudelliseen mammonaan. 29-vuotias Derek Lamely tarttui Puerto Ricon kisassa mahdollisuuteensa. Lamely oli 2009 Nationwide Tourin tähtiä, yksi voitto ja tukku muita kärkisijoituksia toivat rahalistalla neljännen tilan, ansioita kertyi 374.000 taalaa. Tärkein anti oli kuitenkin PGA Tourin kortti vuodelle 2010. Vaikka alkuvuoden kisat eivät ihmeitä lupailleetkaan, voitto Puerto Ricossa heltisi maanantaina ja se tuotti 630.000 sekä työpaikan varmistuksen kauden 2012 loppuun asti. Puerto Rico oli myös kaudella 2009 Lamelylle tuottoisa kohde. Hän pelasi kauden ainoassa PGA Tourin kisassaan itsensä 13:ksi. Henrik Bjornstadilla on ammattilaisuraa takana jo 1990-luvun lopulta &copy Getty ImagesNorjan Henrik Bjornstad sijoittui kuten edellisviikon kisassa ( Honda Classic ) 17:ksi. Mikko Ilosen kanssa jo juniorivuosina samoja kisoja kiertänyt Bjornstad tarvitsee kipeästi kauden mittaan vahvoja top-ten sijoituksia jottei tie veisi takaisin Nationwide Touria tahkoamaan. Bjornstad kiersi PGA Touria jo vuoden 2006, ansaitsi 491.000 dollaria ja menetti korttinsa. Vuosi päättyi varsinaiseen lapsukseen. Kuriiritoimisto tai manageri sähelsi norjalaisen PGA Tour-karsintailmoittautumisen kautta ja Bjornstad seurasi karsintaa netin välityksellä. Lähimpänä ison kisan voittoa Bjornstad oli Hongkongissa 2002. Tuolloin ET:n kisassa Jose-Maria Olazabal

Puerto Ricon kisan ratkaisu siirtyi maanantaille

Karibianmeren yllätykselliset sääolosuhteet ja sademetsän läheisyys ovat aloituspäivästä alkaen häirinneet pienessä saarivaltiossa Puerto Ricossa pelattavan PGA Tourin ”sivuturnauksen”, Puerto Rico Openin edistymistä. Kisaa edettiin sunnuntaina kärjen osalta vasta kolmannen kierroksen ulosmenon väylillä, kunnes hämärtynyt ilta päätti lopulta päivän pelit. Tasaisen turnauksen keulapaikan jakavat toiseksi viimeistä kierrostaan seitsemän ja viisi reikää pelanneet Kevin Streelman sekä Chad Collins, tilanteessa -12. Streelman on jo tutumpi ”sarjajyrä” Yhdysvaltain kiertueelta, mutta Collins yrittää viedä uraansa eteenpäin uudella ilmeellä. Vuonna 2008 tulokaskauden PGA Tourilla pelanneen Collinsin paluu maan pääkiertueelle tapahtui nopeasti, sillä hän oli viime kaudella Nationwide Tourin ansiolistalla toinen. Kris Blanks, Steve Wheatcroft sekä Derek Lamely jakavat kolmannen sijan, lyönnin kärkikaksikkoa heikommalla tuloksella. Heistä myös Lamely oli viime kaudella Nationwide Tourin menestyjiä. Kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat tässä vaiheessa vielä mm. kuudennen sijan jakavat Woody Austin, Jeff Overton sekä James Nitties. Menestys kiertueen pienemmissäkään turnauksissa ei yleensä ole sen helpompaa kuin isojen otsikoiden kisoissa. Tämän saivat jälleen huomata mm. Puerto Ricon kisan kaksi vuotta sitten voittanut Greg Kraft sekä kisan korkeimmalle sijalle rankattu pelaaja Rory Sabbatini, jotka jäivät cut-rajan huonommalle puolelle. Muista pelaajista mm. John Daly sekä paremmin Challenge Tourilta tuttu Peter Gustafsson jakavat 26. sijan tilanteessa -7. Trump International Golf Clubin kentällä pelattavan kisan voittaja kuittaa itselleen 630 000 dollarin ansiot. Marko Kuivasaari