9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Cristie Kerr juotti ruotsalaisille karvaan kalkin

Lorena Ochoa on vajonnut pelillisesti pieneen kuoppaan loistavan alkuvuoden jälkeen © Getty Images

Cristie Kerr nautti täysin siemauksin ensimmäisellä uusintareiällä saavuttamastaan voitosta &copy Getty ImagesSafeway Classic kisa Portlandissa, Oregonissa päättyi lopulta jenkkien juhliin. 31-vuotiaasta Cristie Kerrista tuli vasta kauden kolmas yhdysvaltalaisvoittaja Paula Creamerin ja Leta Lindleyn jälkeen. Kerr hiipi kuin varkain juhlapöytään joka oli katettu viimeisessä parissa pelanneillle Helen Alfredssonille ja Sophie Gustafsonille. Viimeisellä, kolmannella kierroksella Kerr teki peräti kahdeksan birdietä ja kruunasi voittonsa ensimmäisen uusintareiän birdiellä. Voitto oli viimevuotiselle US Openin ykköselle uran 11:s.. Helen Alfredsson on löytänyt peliinsä 43-vuotiaana aivan uuden kevään, hän juhli aiemmin kesällä Euroopan suurimman kisan Evian Mastersin ykköstilaa, nyt tulleet 133.000 dollaria kakkossijasta nostavat vuosiansiot ensimmäistä kertaa uralla yli miljoonan taalan. Supertähtien peli kulki sivuraiteita pitkin, Annika Sörenstamista (6:s), Lorena Ochoasta (6:s) tai Norjan oman kisan Portlandin maisemiin viimehetkellä vaihtaneesta Suzann Pettersenistä (17:s) ei ollut kärjen uhkaajiksi. Minni Blomqvist suoritti hienon nousun vaikean avauskierroksen (73) jälkeen. Lauantain 69 sai jatkokseen sunnuntaina 70, sijaluku oli 24:s ja tilejä hyvitetään yli 13.000 dollarilla. Vuosiansiot ovat LPGA Tourilta lähes 400.000 taalaa, sijoitus noin 40:s. Minni noussee uransa parhaalle sijalle World Rankingilla, ennen viikonloppua hän oli 60:s. Seuraava koitos on edessä perjantaina Helsingin Talissa jossa käynnistyy Finnair Masters.

Gwladys Nocera paras Norjassa, Kaisa Ruuttila 22:s

Gwladys Nocera oli täysin suvereeni päätöskierroksella Norjassa &copy Getty ImagesRanskan Gwladys Nocera on oppinut voittamaan. Hän oli Euroopan Tourilla parin vuoden ajan ikuinen kakkonen, mutta kun ensimmäinen sitten lopulta vuonna 2006 tuli, on Nocera takonut niitä nyt yhteensä kahdeksan. Viimeisin tuli Norjasta sunnuntaina, päätöskierrokselle lyönnin takaa-ajoasemasta lähtenyt pelaajatar sai vauhdin varsinaisesti päälle sisääntulossa ja jätti muut kuin seisomaan. Lopputulos oli peräti 13 alle, eroa seuraaviin kertyi kolme lyöntiä viimeisen reiän bogeysta huolimatta. Aiemmin kuluvalla kaudella Nocera on voittanut sekä Skotlannissa että Hollannissa. Hän on mukana myös Talissa alkavalla viikolla. Toistaiseksi paras sijoitus Noceralla Finnair Mastersista on kolmas vuodelta 2006. Kaisa Ruuttila jäi Noceralle kymmenen lyöntiä ja oli 22:s joka on hänen paras sijoituksensa ET:lla kuluvalla kaudella. Ennen viikonloppua Ruuttila oli rahalistan 130:s., nyt sijaluku paranee jonkin verran, pelioikeus vuodelle 2009 vaatii kuitenkin loppukaudesta paria erittäin hyvää sijoitusta. Viimevuotisessa Finnair Mastersissa Kaisa oli kuudes.

Minea Blomqvist jatkoon Portlandissa, Kaisa Ruuttila kunnostautui Norjassa

Minea Blomqvist nousi hienosti launtain kierroksellaan Portlandissa &copy Getty ImagesMinea Blomqvist pääsi lauantaina pelaamaan ensimmäisessä ryhmässä Safeway Classicissa ja päivä käynnistyi birdiellä. Kierroksen aikana niitä kertyi yhteensä neljä, bogeja ja oli vain yksi. Tulos 69 nostaa Minniä katapultin tavoin 73:lta sijalta 37:ksi. Sunnuntaille on siis luvassa töitä, perjantaina käynnistyvään Finnair Mastersiin hienosti viimeiset kuukaudet pelannut Blomqvist ehtii vasta tiistaiksi. Jatkoonpääsy on Minealle 18:ssa startissa jo 15:s, prosenttia (83,3) voidaan pitää jo hyvin vakuuttavana. Hän on World Rankingilla ennen Portlandin kisaa 60:s. Viikonlopun jälkeen sijaluku voi hyvinkin alkaa ensimmäistä kerta uran aikana viitosella. Eurooppalaiset ovat sysäämässä aasialaiset sivuroollin kisassa, Sophie Gustafsonilla (-10) johtaa, hän saa parikseen maannaisensa Helen Alfredssonin (-9). Lorena Ochoan (-5) voitoton jakso näyttää jatkuvan, hänen edellään on 11 pelaajaa. Kaisa Ruuttila sivusi kauden parastaanKaisa Ruuttilan kuntokäyrä osoittaa ylöspäin sopivasti Finnair Mastersin lähestyessä.Norjan LET-kisa on kulkenut kaksi kierrosta Italian Diana Lunan tahtiin Roomatar on ennen viimeistä kierrosta kymmenen alle, mutta hänen pelikaverikseen asettuvat rutinoitunut Tourin tähti Gwladys Nocera on selkeä suosikki sunnuntaina, eroa on vain lyönti. Kaisa Ruuttila kunnostautui toisena päivänä, hän oli parhaimmillaan kierrostaan jo viisi alle. Yksi bogey nosti tulokseen 68:aan , yhteistuloksellaan 141 Ruuttila on 19:s. Sunnnuntaina Lakeside Golfia edustavalle Kaisalle avautuu mahdollisuus saavuttaa kauden paras sijoitus. Kauden kymmenessa aiemmassa kilpailussa hän on päässyt vain kahdesti jatkoon, parempi sijaluku on 37:s. Raha on kasassa vasta reilut 5000 euro. Jollei loppukauden kisoissa tapahdu suuria, joutuu Ruuttila karsintoihin joissa hän on kahdesti ollut lyönnin päässä kunnon pelioikeuden antavasta kategoriasta.

Angela Park johtaa, Minea Blomqvistilla vaisu avauskierros Portlandissa

Ulkomaalaispelaajat jyräävät USA:n LPGA Tourilla. Häkellyttävästi vain kaksi jenkkiä, Paula Creamer ja Leta Lindley on yltänyt ykköstiloihin kauden mittaan. Portlandin kisa tuskin muuttaa tilannetta, korealaiset ovat miehitttäneet tuloslistan kärkipään. Angela Park (66) johtaa, nimikaimansa Hee Young Park sekä Song Hee Kim jakavat toista sijaa. Eurooppalaisista konkarit Karen Stupples ja loistavasti kaudella 2008 pelannut Helen Alfredsson ovat samassa tuloksessa 67. Park ja Kim ovat LPGA Tourin yleisimmät nimet, ensiksimainittuja on kuusi, jälkimmäisiä peräti kymmenen Tourin pelaajaluettelossa. Kisan voittoa puolustava Lorena Ochoa saa lauantaina olla tarkkana, eroa kärkeen on avauspäivän jälkeen kolme lyöntiä, yli kolme kuukautta voitotta pelannut meksikolainen tarvitsee hyvän tuloksen keskimmäisellä kierroksella jottei kärki karkaa liian kauas. Annika Sörenstamin pelit eivät myöskään ole viimeisten viikkojen aikana sujuneet, perjantain tulos 72 jätti hänet jo ehkä liian kauas, edellä on peräti 55 pelaajaa. Minea Blomqvistin tulos oli 73, lauantaina tarvitaan lyönnin jatkoonpääsyyn parempi tulos, sijaluku on 73:s.

Lorena Ochoa puolustaa voittoa Portlandissa

LPGA Tourin päämaja Floridassa pidetään torstaina suljettuna odotettavissa olevan hirmumyrskyn johdosta. Pelaajia tämä ei häiritse, sillä heistä suurin osa on aivan USA:n toisella laidalla, Oregonissa maan länsirannikolla. Meksikon Lorena Ochoa tuli alkuvuodesta Tourille puolustamaan edellisvuoden kuningatarasemaa, ja hän tekikin sen häikäisevällä tavalla voittaen suvereenisti, isoilla marginaaleilla viisi kuudesta ensimmäisestä kisasta. Joukossa oli kauden ensimmäinen major, Nabisco Chamionships. Tahti muuttui tyystin alkukesästä. Ochoa vetäytyi kesäkuun alussa kisasta hänen setänsä kuoleman johdosta. Palattuaan kisakentille ei ykköstiloja ole tullut, mestari on ollut kuin varjo aiemmasta. Alavire on varmasti katkaistavissa, ja Portlandissa pidettävässä Safeway Classicissa Ochoa puolustaa viimevuotista voittoaan. Mukana vain kolmen kierroksen kisassa ovat mm. kotimaansa Norjan kisan väliinjättänyt Suzann Pettersen, Yani Tseng sekä Paula Creamer. Minea Blomqvist pelaa seuraavan viikon Finnair Mastersin mukaanlukien kuusi kisaa putkeen. Vire on ollut kohdallaan vaikka edellisessä kisassa Kanadassa hän pääsi vasta viimeisenä jatkoon. Kauden kokonaissaldo, 14 kertaa jatkoon 17:sa kisassa LPGA Tourilla, kolme top-ten sijoitusta sekä toinen sija ET:n Ruotsin osakilpailusta on häikäisevä tasonnousu edellisvuosiin. Odotukset perjantaina käynnistyvän kisan alla ovat korkealla, sillä Minea määritteli Ruotsin kilpailun jälkeen lyövänsä palloa ”ehkä paremmin kuin koskaan aiemmin”. World Rankingilla Minni on ennätyksellisesti 60:s. Yksi rajapyykki on tietysti 50:n ensimmäisen joukkoon nouseminen, se vaatisi sijoittumista yksittäisessä LPGA Tourin kisassa kolmen joukkoon. Kun Portlandin kisa Suomen aikaa maanantaina aamuyöstä päättyy, tulee Minnille eteen nopea ja pitkä siirtyminen Helsinkiin josssa hän on aikaisintaan tiistaina. Finnair Masters käynistyy perjantaina, kymmenen tunnin aikaeron ja runsaan kilpailemisen johdosta vireen löytäminen vaatii taitoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje