[13][26]

Couples sai nopean hyvityksen Floridassa

Toista kertaa peräkkäin ei Fred Couples antanut voiton luisua käsistään. © Getty Images

Yhdysvaltain 50 vuotta täyttäneiden ammattilaisten pääkiertueelle, Champions Tourille vuoden alussa siirtynyt Fred Couples (-17) sai viikonvaihteen turnauksessa lujan vastustajan Tommy Armourista. Vaikka Couplesilla oli Naplesissa, Floridassa pelatun kisan päätöskierroksella parhaimmillaan kuuden lyönnin johto, nousi Armour vielä kisan loppuhetkillä hänen voittonsa vakavaksi uhkaajaksi. Armour olisi ikänsä puolesta päässyt jo viime vuonna Champions Tourille, mutta aloitus lykkääntyi viime kesänä tehdyn selkäleikkauksen vuoksi. Couples havahtui 15:nnellä nähtyään tulostaululta Armourin kovan kirin nostaneen tämän jo tasoihin. Armourin superkierros ei kuitenkaan riittänyt Couplesin lyömiseen, joka pelasi kierroksen lopun virheittä ja teki voittonsa kannalta ratkaisevan birdien reiällä 17. Couples pelasi sunnuntaina selvästi kisan kovimman (64) kierroksensa, mutta Armour laittoi vielä paremmaksi. Hän taiteili finaalipäivänä yhden eaglen lisäksi yhdeksän birdietä, iskien tauluun hurjat lukemat 61 lyöntiä. Tulos on 11 alle Quarryn kentän parin ja se sivuaa Champions Tourin yksittäisen kierroksen ennätystä parin alittaneiden lyöntien määrässä. The Ace Group Classicin voitto oli 240 000 dollaria tienanneelle Couplesille erityisen makea, sillä puolestaan hän hävisi muutama viikko sitten Tom Watsonille Havaijin turnauksessa viimemetreillä. Tuolloinkin kisa oli kärkikaksikon täyttä hallintaa. Sunnuntaina kolmanneksi sijoittunut Scott Hoch hävisi Couplesille sievoiset kahdeksan lyöntiä. Kahdeksan alle pelanneet Bernhard Langer ja Mike Goodes jakoivat kisassa neljännen sijan. Couplesin ”sarjanvaihto” on selvä lisäarvo Champions Tourille. Vaikka hänen voittonsa ovat käyneet viime vuosina harvemmiksi (edellinen v. 2003 Shell Houston Open), on Couplesin otteissa paikoin edelleen tietynlaista nuoren miehen ruutia. Ja jatkossa vain paranee, kun mm. maailmanlistan 13:s, Kenny Perry sekä Mark Calcavecchia saavat kesällä 50 vuotta täyteen. Champions Tourin seuraava turnaus, Allianz Championship käynnistyy tulevana perjantaina Floridassa. Boca Ratonissa pelattavan kisan voittoa puolustaa Naplesissa neljänneksi sijoittunut Goodes. Marko Kuivasaari