11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

CHALLENGE TOUR: Mikko Korhonen pelasi 67 ja nousi 18 sijaa ylöspäin

Toni Karjalainen pelasi kauden 2005 hyvin Challenge Tourilla ja pääsi suoraan Euroopan kiertueelle. Viimeisen kaksi kautta ovat kuitenkin takkuilleet pahasti. © Getty Images

Mikko Korhonen pelasi Hollannissa pelatussa Challenge Tourin kilpailussa huippukierroksen 67 viimeisenä päivänä ja nosti itsensä sijalta 36 sijalle 18. Suoritus tuotti Korhoselle 1506 lisäeuroa, mutta nousu Challenge Tourin rankingissä jäi haaveeksi. <a href=Mikko Korhonen pelasi mainion viimeisen kierroksen. Kuva Juha Taskinen.">Ensisijaisena tavoitteena Korhosella lienee nousu 45 parhaan joukkoon, joka toisi paikan kauden päättävään Grand Final kilpailuun, jossa palkintorahaa on jaossa 250.000€. Nousu kahdenkymmenen joukkoon toisi paikan Euroopan Tourille kaudelle 2008. Korhosella on kasassa noin 21.000 euroa, tällä hetkellä 45. sijalla olevalla Fredrik Widmarkilla euroja on 27.860. Rankingin kahdeskymmenes pelaaja (Francois Calmers) on kerännyt rahaa jo 48.300 euroa, joten nousu kahdenkymmenen joukkoon vaatisi voiton tai pari top 2 sijaa. Jäljellä on kaksi kilpailua ennen Grand Finalia, joista ensimmäiseen, ensi viikonloppuna pelattavaan kisaan Korhonen ei jostain syystä ole ilmoittautunut (Euroopan Tourin entry listin mukaan). Toni Karjalainen pelasi sunnuntainkin huonosti (77) ja oli jatkoon päässeistä viimeinen. Huomiota herättävää on Karjalaisen esityksessä se, että hän pelasi neljä väylää yhteensä 14 yli parin(!), lopputuloksen ollessa +19… Kilpailun voitti ennen päätöpäivää peräti yhdeksällä lyönnillä johtanut Skotlannin Peter Whiteford, joka teki elämästään kuitenkin jännittävää pelaten keskinkertaisesti kierroksen 73. Takaa nousi kolme pelaajaa kahden lyönnin päähän, joista jokainen kiri päätöspäivän tulokseen 64. Voitto toi Whitefordille 22.400 euroa.

Mikko Korhonen sijalla 36, Toni Karjalainen romahti

Mikko Korhonen jatkoi jälleen tasaisen varmaa tulostehtailuaan. Hollannissa, Challenge Tourin kolmannen kierroksen tulokseksi syntyi 73. Yhteistuloksella +3 hän jakaa 36. sijaa. Jotta Korhosella olisi edes mahdollisuuksia päästä kiertueen rankinglistalla 45 joukkoon (nyt 61.), mikä takaisi paikan Euroopan Tourin finaaliin, tulisi hän pelata päätöskierroksella huipputulos. Reilusti alle 70 kierroksi ei Korhoselta juuri ole nähty, joten loppurutistus olisi positiivinen yllätys. <a href=Mikko Korhonen on tasaisen varma pelaaja. Reilusti alle 70 lyönnin huippukierroksia ei kuitenkaan juuri ole nähty."> Toni Karjalainen pääsi pitkästä aikaa cut:sta läpi, mutta romahti lauantaina täysin. Tulos 83 pudotti hänet jatkoon päässeistä viimeiseksi. Kilpailua johta ylivoimaisesti Englannin Peter Whiteford (-14), jolla on ennen päätöskierrosta huima 9 lyönnin kaula seuraavaan pelaajaan.

Korhonen ja Karjalainen jatkavat

Espanjan Pablo Larrazabal johtaa Hollannissa pelattavaa Challenge Tourin kilpailua tuloksella kuusi alle parin (68-70). Suomalaisista jatkoon selvisivät Mikko Korhonen (75-71, +2) ja Toni Karjalainen (73-74, +3). Koko kauden tasaisia otteita esittäneen Korhosen kierros käynnistyi vaisusti: neljän reiän jälkeen Korhonen oli jo kolme yli parin ja väärällä puolella cut-rajaa. Loppu sujui kuitenkin mallikkaasti neljän birdien sävyttämänä ja kierrostulos 71 (-1) nosti Korhosen parhaana suomalaisena jaetulle 43. sijalle. Kärkeen on matkaa 8 lyöntiä, mutta kymmenen joukkoon vain kolme. Toki välissä on iso nippu pelaajia. Toni Karjalainen katkaisi karsiutumisputkensa Hollannissa. &copy Getty Images Myös Toni Karjalainen pääsi jatkoon. Karjalaisen kierrostulos 74 (+2) sisälsi 2 birkun ja 2 bogin lisäksi yhden tuplan. Karjalaiselle jatkoonpääsy oli ensimmäinen sitten heinäkuun lopun Wales Challengen. Väliin mahtui kuusi perättäistä karsiutumista jatkokierroksilta. Roope Kakon peli meni pipariksi lähes lähtökuopissa. Kakko teki torstaina kilpailun toiselle väylälle (490m, par5) peräti tuloksen 9. Kun vielä kolmoselle syntyi bogi, on selvää, että kärsivällisyyttä on koeteltu. Kakko teki hienoa nousua mm. viisi birdietä väylillä 7-14 mutta triplabogi väylällä 15 katkaisi kirin. Perjantaina jatkoon olisi riittänyt tulos 70, josta Kakko jäi kaksi lyöntiä.

Nelj&#228, suomalaista Haastajakiertueella Hollannissa

Mikko Korhonen (ranking 62.), Toni Karjalainen (102.), Roope Kakko (103.) ja Ari Savolainen (ei rankingia CT:lla) edustavat Suomea Hollannissa pelattavassa Challenge Tourin kisassa. Antti Ahokas pitää lepoviikkoa Suomessa. Tilanne on edelleen se, että Mikko Korhosella on kärkisijoituksen kautta mahdollisuus nousta rankingissa 45 parhaan joukkoon, mikä tietäisi suoraa paikkaa Euroopan Tourin viimeiseen karsintavaiheeseen. Muiden kolmen pelaajan mahdollisuudet päästä suoraan karsintafinaaliin alkavat olla pienet. Korhonen on vielä melko tuntematon nimi suomalaisille. Hän on kuitenkin ollut suomalaisista CT-pelaajista ylivoimaisesti tasaisin koko kauden. Karsiutumisia on vain kaksi, toisaalta kärkisijoille nouseminen on ollut työlästä, paras sijoitus on kymmenes, ja niillä ei kakkostourilta isoja shekkejä revitä. Hollannin kilpailussa on jaossa 140 000 euroa, josta voittaja saa noin 22 000. Vertailuna Euroopan kiertueen kilpailuista viime viikonloppuinen British Masters, jossa sai saman 22 000 euroa pelaamalla sijalle 31.

Challenge Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje