[6][5]

Antti Ahokas 34:s Johannesburgissa

Antti Ahokkaan ET debyytti on sujunut vaikean alun jälkeen mainiosti.

Ariel Canete pelasi päätöspäivänä 27 reikää ja tuuletti urakkansa jälkeen voittajana &copy Getty ImagesAntti Ahokkaan ensimmäinen kilpailu Euroopan Tourilla oli suurmenestys vaikka parempaakin oli tarjolla. Avauskieroksensa jälkeen 155:na ollut Ahokas nousi kolmena viimeisenä päivänä tasaisesti. Sunnuntaina hän oli muutamaa reikää ennen loppua jo tunkeutumassa 20:n joukkoon, mutta bogey 11:lla ja varsinkin tupla helpolla 17:lla pudottivat 34:ksi Sijoitus on paras kun sitä verrataan kaikkiin muihin suomalaisiin, kortinhaltijoihinkin ( Piltz, Kankkonen, Väinölä, Ilonen, Tuovinen ja Karjalainen) jotka ovat Tourilla ensimmäisen kisansa pelanneet. Muistaa sopii sekin, että Antti Ahokas voitti ET:n toiset esikarsinnat ja jäi vain lyönnin päähän karsintafinaalista varsinaisesta Tour kategoriasta. Vakuuttava alku ammattilaisuralle vaikka kahdessa CT:n kisassa kohtalona onkin ollut karsiutuminen. Ahokas hävisi voittaja Ariel Canetelle 13 lyöntiä ja ansaitsi 7100 euroa. Ahokkaan kategorialla päässee pelaamaan kymmenkunta Tourin 51:sta kilpailusta. Seuraavaksi tie vie kotimaan kautta Floridaan harjoitusleirille josta matka jatkuu Etelä-ja Väli-Amerikan kolmeen Challenge Tourin kisaan. Argentiinan Ariel Caneten suunnitelmissa ei ET kauden (146:s) ja epäonnistuneen syksykarsinnan (53:s) jälkeen ollut Etelä-Afrikan matka, hän kuvitteli joutuvansa pelaamaan CT:lla. -Kun puhelu jossa pelipaikkaa tarjottiin tuli, ajattelin lähteä kokeilemaan. Nyt olen erittäin onnellinen. Paikallinen caddieni luki mainiosti linjoja ja neuvoi mailavalinnoissa, pallohan lentää täällä paremmin ( korkea ilmanala) kuin kotimaassa, 31-vuotias Canete kertoi. Hän sai 155.000 euroa ja voittajakategorian ET:lle kauden 2009 loppuun. ET:n karsinnoissa Canete siis hävisi Ahokkalle. Kisan seuraavat sijat menivät isäntämaan edustajille, Andrew McLardy oli toinen ja Hennie Otto kolmas. Euroopan Tourin kausi 2007 on käynnistynyt ensikertalaisvoittajien tahtiin, heitä on seitsemässä kisassa jo viisi. Seuraava kilpailu pelataan ensiviikolla Abu Dhabissa jossa voittoa puolustaa Chris DiMarco. Mikko Ilonen avaa myös kauden 2007, hän on mukana myös seuraavilla viikoilla Qatarissa sekä Dubaissa.

Antti Ahokas paransi sijoitustaan kolmannella kierroksella

Antti Ahokas ehti pelata lauantaina kolmannen kierroksensa loppuun ennen pelin keskeyttänyttä ukkosen uhkaa. Ahokkaan tulokseksi tuli 71, kaksi lyöntiä paremmin kuin mitä hän pelasi samalla Royal Johannesburgin East Coursella torstaina. Tuloskortissa oli neljä birdietä ja neljä bogeyta. Ahokkaan sijoitus parani päivän mittaaan jonkin verran, hän oli 42:s, mutta suurelta osalta pelaajista jäi kolmas kierros vielä kesken. Se pelataan loppuun aikaisin sunnuntaiaamuna, neljäs käynnistyy heti kun se on mahdollista samoilla ryhmillä. Kärkeen nousi Argentiinan Ariel Canete (-12) joka menetti korttinsa kauden 2006 päätteeksi eikä onnistunut sitä karsinnoissakaan uusimaan. Viiden lyönnin sisällä on lähes 30 pelaajaa, joten jännitys säilynee loppuun asti. Kisan suurin suosikki, isäntämaan Charl Schwarzel on neljän lyönnin päässä, Ahokkaalla on kahdeksan lyöntiä Caneteen.

Antti Ahokas jatkoon Johannesburgissa

Antti Ahokas loisti Johannesburgin kilpailun toisena päivänä. Kahdesta kentästä helpommalla West Coursella hän kiersi tulokseen 66, nousi 106 sijaa 49:ksi ja jatkaa pelejään uransa ensimmäisessä ET kisassa viikonloppuna. Tulos oli päivän neljänneksi paras, mukana oli 203 pelaajaa. Jatkoonpääsyn rajaksi tuli 140, Antilla oli 139 jolla hän on seitsemän lyöntiä johtavia James Kingstonia, Jacobus Roosia sekä Hennie Ottoa jäljessä. Ahokas loisti par-viitosilla joilla hän teki kaksi eaglea, birdien sekä parín. Lauantaina ja sunnnuntaina kierretään East Coursea jolla Ahokas pelasi avauspäivänä epätasaisesti tuloksen +2. Tuolloinkin tuloskortissa oli viisi birdietä. Jatkoonpääsy ja varsinkin loistavan kierrostuloksen pelaaminen selkä seinää vastaan tilanteessa on upea juttu joka varmasti kasvattaa itseluottamusta tulevaisuutta silmälläpitäen. Viikonloppuna Ahokas voi pelata vapautuneesti, terävin kärki lienee liian kaukana mutta kaksi hyvää kierrosta voisi hyvin nostaa debyytissä jopa 20:n joukkoon. Ahokas lähtee kolmannelle kierokselleen kello 8.20 Suomen aikaa.

Antti Ahokkaalla takkuinen alku Etel&#228,-Afrikassa

Epätasaisuus leimasi Antti Ahokkaan peliä Royal Johannesburg & Kensington Golf Clubin East Coursella torstaina. Lappeenrantalainen teki kierroksellaan riittävän määrän birdejä ( viisi), mutta kun bogeja kertyi samanverran ja tuloskortista löytyy vielä yksi tuplakin, valahti Ahokas tuloslistalla sijaluvulle 155:s, mukana on 203 pelaajaa. East Coursella tulostaso oli oleellisesti heikompi kuin lyhyellä West Coursella jota Ahokas kiertää perjantaina. Kisan kärjessä on Etelä-Afrikan Andrew McLardy jonka tulos West Coursella oli 63, yhdeksän alle. Kilpailun suurin suosikki, isäntämaan Charl Schwartzel aloitti odotettua vaatimattomammin, West Coursella hänen tuloksekseen tuli -3, sijaluku on 47:s. Ahokas pelaa perjantain kierroksensa alkaen kello 11. 00. Jatkoonpääsy vaatinee reilua pariín alitusta, cut-rajaksi voi tulla viisi tai kuusi alle, joten Antin pitäisi pelata tulos 64-65, korkeintaan 66 jotta pelit jatkuisivat viikonloppuna. Johannesburg Openissa on palkintopotissa miljoona euroa.Kilpailu on ET:n kauden 2007 ohjelmassa jo seitsemäs. Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Ahokas kilpailee seuraavan kerran helmikuussa Challenge Tourin kolmessa perättäisessä kisassa Etelä-ja Väli-Amerikassa.