14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Albert Eckhardt voitti European Young Mastersin

Albert "Hippu" Eckhardt kukisti muut Euroopan huiput European Young Mastersissa.

Albert

Albert ”Hippu” Eckhardt kirjoitutti varsin isoin kirjaimin suomalaisen amatöörigolfin historiaa European Young Mastersin ykköstilallaan. Osallistujia poikien sarjassa oli yli 28:sta eri maasta yli 50, lisäksi tytöt pelasivat omassa sarjassaan.

Eckhardt kukisti kolmen kierroksen lyöntipelikisassa päätöspäivänä Norjan Kristoffer Venturan yhdellä lyönnillä. Olosuhteet olivat varsin vaativat, kovan tuulen johdosta pelipäivän peruuttaminen oli varsin lähellä. Ventura johti ennen viimeistä kierrosta kolmella lyönnillä. Samassa ryhmässä pelannut Eckahardt oli hivuttautunut 18:lle tultaessa kahden lyönnin johtoon.

”Viimeinen on 400 metrinen dogleg oikealla joka pelattiiin kovaan vastatuuleen. Minulle riitti siinä tuplabogey lyönnin voittoon, siihenkin jouuin upottamaan metrin putin Venturan tehtyä bogeyn”, Hippu kertaili tapahtumia.

Hän sai tuloksekkseen 76, Ventura 80. Päivän paras tulos oli 75 joka kertoo olennaisen kelin vaativuuddesta. Kärkipari oli omaa luokkaansa, suomalaisittain upeasti Juhana Kukkonen oli kolmas seitsemän lyöntiä Eckhardtista.

”Fantastinen olo tässä luonnollisesti on, ei oikein voi uskoa edes todeksi. Aiempien vuosien voittajien listalta löytyy paljon huippunimiä, mm. Sergio Garcia ja Ross Fisher, tyttöjen puolelta Suzann Pettersen. Pelasin kyllä hienosti ja tämä on hienoa jatko viimeisten viikkojen suorituksille”, hän jatkoi.

18-vuotiaiden EM-kisoissa Eckhardt oli henkilökohtaisessa sarjasssa 20:s, kenraaliharjoituksena Unkariin hän voitti 16-vuotiaiden SM-kultaa Maskussa.

Ryder Cup odottaa…

Eckhrardt sai voittonsa myötä varsin luonnollisen kutsun juniorien Ryder Cupiin joka pelataan Walesissa ennen aikuisten tapahtumaa. 16-vuotiaita joukkueeseen valittiin kolme, historiallisesti tiimiin valittiin myös toinen suomalainen, kolmanneksi sijoittunut Juhana Kukkonen.

”Ohjelma jonka sain käteeni vaikutti varsin hienolta, pääsemme myös aitiopaikoilta seuraamaan isojen poikien kisaa. Kyllä tuohon tapahtumaan osallistuminen saa mielen iloiseksi, ei olisi vielä jokunen aika sitten uskonut”.

Unkarissa pelattiin myös poika-ja tyttöjoukkueiden yhteinen kisa jossa kultakin päivältä otettiin mukaan kolme parasta tulosta. Albert Eckhardt, Juhana Kukkonen, Matilda Castren, Anne Hakula ylsivät kisan ykköseksi joka sekin on historiallinen saavutus.

Mikko Ilosen ykköstila Amateur Championshpissa on aivan omassa luokassaan listattaessa amatööripelaajiemme henkilökohtaisia menestyksiä. Albert Eckhardtin voitto European Young Mastersissa on yksi kovimmista, ellei jopa kovin suoritus juniorisarjoissa. Hippu on nyt monella tavalla ”merkitty mies” jonka edesottamuksia Suomen rajojen ulkopuolella mm. manageritoimistot, yliopistot ja välinevalmistajat seuraavat varsin tarkasti.

Teemu Tyry

European Young Masters

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje