[11][5]

[11][5]

Kuosa romahti Slovakiassa

Jenni Kuosa ei saanut peliään kulkemaan Slovakian avointen päätöspäivänä.

Jenni Kuosan menestyshaaveet kokivat raskaan kolauksen Slovakian avoimen mestaruusturnauksen päätöspäivänä. Vantaalainen löi kisan kolmannella kierroksella tuloksen 82 ja putosi kärkipaikalta tylysti sijalle 42. Yhteistulokseen +6 päätynyt Kuosa (71-69-82) hävisi Ladies Slovak Openin voittaneelle Line Vedelille 13 lyöntiä.

Turnaus jouduttiin keskeyttämään aamupäivällä 1,5 tunniksi Breznon seudulle osuneen ukkosrintaman vuoksi. Tässä vaiheessa kisan kärjessä oli yksin Kuosa, joka aloitti kierroksensa kahdella parilla. Kun olosuhteet sallivat jälleen pelaamisen, kadotti Kuosa mystisesti tuntumansa.

Kolmosella lipsahtanutta tuplabogia seurasi kolmen bogin putki rei’illä 5-7. Tilanne rauhoittui viiden parin ajaksi, kunnes uusi virhesuma odotti sisääntulon puolivälissä. Kuosa teki kuudella viimeisellä reiällä viisi bogia – enemmän kuin kahdella ensimmäisellä kierroksella yhteensä.

Kuosan paras sijoitus LET:llä on yhdeksäs tila Finnish Ladies Mastersista seitsemän vuoden takaa. Hän on pelannut vanhan mantereen pääkiertueella vakituisesti vuodesta 2003 lähtien.

Vedelille avausvoitto

Voitto oli 23-vuotiaalle Line Vedelille (-7) uran ensimmäinen naisten Euroopan kiertueella. Toista kauttaan LET:llä pelaava tanskalainen ansaitsi 54 reiän kilpailussa 33 750 euron tienestit. Vedel siirtyi kiertueen ansiolistalla Ursula Wikströmin kantaan, seitsemännelle sijalle.

Carolinen Masson (-5) oli Slovakiassa toinen, Nontaya Srisawang ja Veronica Zorzi (-3) jakoivat kolmannen sijaa.

LET-kiertueen ohjelma jatkuu tulevalla viikolla Sveitsin turnauksella. Ladies Swiss Openiin on suomalaisista starttaamassa Wikström ja Kuosa. Sohvi Härkönen odottaa pelipaikkaa neljännellä varasijalla.

Korhosella kelpo suoritus

<a href=Mikko Korhonen oli Klagenfurtissa 15:s. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/06/11080420564593.jpg" width="505">

Mikko Korhonen oli Klagenfurtissa 15:s. &copy Getty Images

Top 10 -sijoitusta Itävallan turnauksessa kärkkynyt Mikko Korhonen ei ollut kisan kahdella jälkimmäisellä kierroksella aivan parhaimmillaan. Molemmat viikonlopun kierroksen 71 lyönnillä pelannut nummelalainen päätyi Klagenfurtissa kokonaistulokseen yhdeksän alle, mikä kuitenkin riitti täysin tyydyttävään 15. sijaan.

Muista suomalaisista Peter Erofejeff (-7) oli 25:s ja Antti Ahokas (-4) 42:s. Janne Mommo karsiutui jatkosta 36 reiän jälkeen.

Kärnten Golf Openin voitti Gary Stal (-20). Englannin Daniel Brooks hävisi ranskalaiselle yhdellä lyönnillä. Viikonloppuna parasta peliä esittänyt Etelä-Afrikan Justin Walters (-17) kiri kolmanneksi.

Korhonen (12 720 €) on Challenge Tourin ansiolistalla sijalla 35. Eroa viimeiseen (20:s) suoran paikan Euroopan kiertueelle saavaan pelaajaan on reilut 6000 euroa. Listan kärjessä on Ruotsin Magnus ACarlsson (59 829 €), joka pelasi tällä viikolla Tukholman ET-turnauksessa.

Challenge Tour jatkuu torstaina Ranskassa pelattava Saint-Omer Openilla, joka on CT:n ja Euroopan kiertueen yhteisturnaus.