Yhtiökokous hyväksyi Suomen historian kalleimman kenttäremontin – 2028 Pickalassa pelataan täysin uudistetulla Park-kentällä - Golfpiste.com

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Yhtiökokous hyväksyi Suomen historian kalleimman kenttäremontin – 2028 Pickalassa pelataan täysin uudistetulla Park-kentällä

Pickalassa pelataan tulevilla kausilla 54 reiän sijasta 47 reikää. Uusi par 3 -kenttä Rock avautuu alkukaudesta 2025. Kuva: Lassi Pekka Tilander

Park-kentän remontin kokonaiskustannus on useita miljoonia euroja.

Oy Pickala Golf Ab päätti torstaina 24. lokakuuta pidetyssä ylimääräisessä yhtiökokouksessa Park-kentän modernisointiprojektin hyväksymisestä. Hallituksen esitys sai 556 ääntä, joka oli 82,8 prosenttia kaikista äänistä. Remontti toteutetaan vaiheittain siten, että kokonaan uudistettuna kentän on määrä avautua syyskuussa 2028. Remontti aloitetaan rei’iltä 1–9 syksyllä 2025 ja seuraavana syksynä on reikien 10–18 vuoro.

Projektin kokonaiskustannukseksi arvioidaan 9,15 miljoonaa euroa. Projekti rahoitetaan pankkilainalla, sekä keräämällä osakkailta 2500 euron suuruinen ylimääräinen yhtiövastike vuosien 2025–2027 aikana, jolloin maksettavaa kertyy vuodessa noin 833 euroa osaketta kohti. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa hallitus valtuutettiin ottamaan projektia varten neljän miljoonan euron pankkilainan, joka pitää sisällään 500 000 euron varauksen mahdollisia yllätyksellisiä kuluja varten.

Oy Pickala Golf Ab:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Utriainen kommentoi asiaa tuoreeltaan torstai-illan ylimääräisen yhtiökokouksen jälkeen.

”Olemme monta vuotta siirtäneet tätä remonttia, mutta nyt se oli tehtävä. Olen todella otettu, että saimme hallituksen kanssa näin vahvan mandaatin tähän esitykseen. Ymmärrän toki heitäkin, jotka tätä vastustivat, mutta vaikea näin isoon ja kalliiseen projektiin on sadan prosentin kannatusta saada. Yhteen hiileen tässä kuitenkin puhalletaan”, Utriainen toteaa.

Modernisointiprojektin suunnittelusta on vastannut Nicklaus Design. Lopullinen Master Plan esiteltiin keväällä 2024. Uudistukset eivät ole kosmeettisia, vaan niiden myötä Park muuttuu käytännössä kokonaan toiseksi kentäksi. Suunnittelussa on keskitytty pienentämään kentänhoidon kustannuksia ja luontovaikutusta. Oikein valittujen, monivuotisten heinälajien kautta pystytään merkittävästi vähentämään kasvinsuojeluaineiden ja lannoitteiden tarvetta.

Kuva: Pickala Golf

Myös vedenkäyttö tehostuu tulevaisuudessa. Kentällä tulee olemaan vesikierto, eli käytännössä vesi palautetaan salaojien kautta kastelujärjestelmään. Kenttä pystyy säilömään 50 000 kuutiota vettä enemmän kuin ennen. Tehokkaan kastelun ja kuivatuksen ansiosta pinnat pysyvät kuivempina, ja kasvitautien määrä vähenee.

”Olemme joutuneet säätelemään kasteluveden käyttöä kuivina kesinä. Mutta nyt korotamme ja muotoilemme väyliä niin, että sade- ja kasteluvedet ohjautuvat takaisin kastelualtaisiin”, selventää Utriainen.

Väyliä levennetään noin 10 % ja viheriöitä suurennetaan noin 15 %. Raffien pinta-ala vähenee 58 % ja bunkkereiden pinta-ala 50 %. Kokonaisuudessaan Park-kentän hoidettava pinta-ala pienenee 37 %. Se vastaa 12 % Pickalan kokonaisalueesta.

Remontin yhteydessä kenttä sähköistetään, mikä mahdollistaa robotiikan hyödyntämisen kentänhoidossa. Samalla pienenevät kentänhoidon kustannukset sekä hiilijalanjälki. Pickala määrittää tavoitteekseen, että muutosten myötä Parkista kasvaa Suomen vastuullisin golfkenttä.

Pelillisesti kenttä muuttuu entistä turvallisemmaksi, kun tiipaikkoja sijoitetaan uudelleen. Suurimmat pelilliset muutokset koskevat toista ja kolmatta reikää. Jatkossa kakkosväylä on par-viitonen ja kolmosväylä par-nelonen, kun par-luvut ovat tällä hetkellä toisin päin. Kentälle rakennetaan myös viides tiipaikka. Takatiiltä kenttä on 6548 metriä pitkä ja etummaiselta tiiltä mittaa kertyy 4477 metriä.

Utriaisen odotukset uutta kenttää kohtaan ovat todella korkealla.

”Aika näyttää, mitä tästä tulee. Minulla on ainakin vahva usko, että tästä tulee aivan mahtava kenttä. Siitä iso kiitos kaikille osakkaille.”

Lue seuraavaksi: Jack Nicklausin toimisto suunnittelee Pickalan Parkin uudelleen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)